?>

Erdoğan, 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' finaline katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT 1'de yayınlanan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" hakkında, "Birileri bazı kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir, bunlara hiç kulak asmaya gerek yok." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 kanalında yayınlanan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" ile ilgili eleştirilere kulak asmaya gerek olmadığını belirterek, "Biz ne yaptığımıza bakacağız, nasıl yaptığımıza bakacağız ve bu yarışmanın içeriğinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur'an-ı Kerim olduktan sonra Kur'an-ı Kerim'in okunması olduktan sonra akan sular durur." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmanın finalinde yaptığı konuşmada, yarışmacıların, ekranlardan programı izleyenleri mutlu ettiklerini söyledi.

TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle söz konusu programın yapıldığını ve bundan dolayı kendilerinin de mutlu olduğunu belirten Erdoğan, "Birileri bazı kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir, bunlara hiç kulak asmaya gerek yok. Biz ne yaptığımıza bakacağız, nasıl yaptığımıza bakacağız ve bu yarışmanın içeriğinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur'an-ı Kerim olduktan sonra Kur'an-ı Kerim'in okunması olduktan sonra akan sular durur." değerlendirmesinde bulundu.

Yarışmayı Mustafa Altın'ın toplam 872 puanla birinci bitirdiğini dile getiren Erdoğan, kendisinin de ona bir hediyesi olduğunu belirtti. Erdoğan, "Karahisari'nin Kur'an-ı Kerim'ini kendilerine hediye edeceğim. İnşallah o da sizin kütüphanenizin raflarında güzel bir zenginlik olacağı gibi sizin ondan yeri geldiği zaman sürekli istifade edeceğinize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışma boyunca sahnede duran rahlenin üstünde de Mustafa Altın'a hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'in aynısından bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu da güzel bir tevafuk oldu. Gerçekten Karahisari hattıyla muhteşem bir hat ortaya koydu. Tezhibi de muhteşem. Bütününde aynı tezhibi görmüyorsunuz, her sahifesinde farklı bir tezhip uygulaması var. Bundan dolayı 'Allah rahmet etsin' diyoruz ve hafız kardeşimize takdim ediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, 869 puanla yarışmanın ikincisi Şükrü Asıleren ile 852 puanla üçüncü olan Osman Bostancı'ya da hediyelerini verdi.

Muhabir: Enes Kaplan-İlkay Güder

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kars ve Ardahan'ın Ramazan menüsü: Kaz eti

2017-06-15 18:41 - Kültür Sanat

Hacı Bayram'da 'simit, hurma ve ayran' iftarı

2017-06-19 02:07 - Gündem

'Manisa'da gözaltında bulunan 24 kişi var'

2017-06-20 03:27 - Gündem

'En baba tayfalar'

2017-06-18 15:02 - Çevre-Hayat

Darbe girişimi davalarında Ankara'daki ilk karar açıklandı

2017-06-15 17:32 - Gündem

Meksika'da mayısta rekor cinayet

2017-06-22 01:42 - Dünya

Market gibi 'Hayır Çarşısı'

2017-06-16 07:22 - Gündem

Kırgızistan’da ramazan coşkusu

2017-06-15 14:54 - Kültür Sanat

'Berberoğlu’nun hesaplarında değişiklik söz konusu değil'

2017-06-18 20:07 - Siyaset

Rusya: DEAŞ lideri Bağdadi öldürülmüş olabilir

2017-06-16 15:07 - Genel

İlgili Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bolu'daki Grand Kartal Otel'in kaçak olduğu iddiasını yalanladı

17:53 - Gündem

Kahramanmaraş'ta depremde hayatını kaybedenler anısına Oryantiring yarışı düzenlendi

17:08 - Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Dayanışma, yardımlaşma ruhu milletimizin en bariz karakteridir

16:47 - Gündem

AFAD'da Santorini Adası Sismik Aktivite ve Olası Risk Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

16:42 - Gündem

Sarıyer'de balıkçı teknesinde çıkan yangın söndürüldü

16:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bolu'daki Grand Kartal Otel'in kaçak olduğu iddiasını yalanladı

17:53 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Kendi milli elektrikli trenlerimizi üreterek tarihe damga vuran süreç yaşıyoruz

17:47 - Ekonomi

İsveç'te Filistin destekçileri, Trump'ın Filistinlileri yerinden etme planını protesto ett

17:43 - Dünya

Türkmenler Suriye'nin yeni dönemine dair taleplerini bildiriyle duyurdu

17:17 - Dünya

Kahramanmaraş'ta depremde hayatını kaybedenler anısına Oryantiring yarışı düzenlendi

17:08 - Gündem