?>

Erciyes'e yarıyıl tatilinde yarım milyona yakın ziyaretçi bekleniyor

Türkiye'nin ve dünyanın gözde kayak merkezlerinden Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, sömestir tatilinde yaklaşık 500 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.

Çevre & Seyahat - 3 yıl önce

Kayseri

Kayseri Büyükşehir Belediyesince uygulanan master planı kapsamındaki yatırımlarla uluslararası standartlarda kayak merkezine dönüştürülen Erciyes, yurt içinden ve dışından yoğun talep görüyor.

Otellerin, yarıyıl tatili öncesi yüzde 100 doluluğa ulaştığı merkezde, günübirlikçiler de dahil olmak üzere 400 ila 500 bin misafirin ağırlanması bekleniyor.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine, Erciyes'teki pistlerin aralık ayı ortasında hizmete sunulduğunu anımsattı.

Merkezde ziyaretçilerin keyifle kayak yaptığını vurgulayan Cıngı, özellikle son günlerde etkili olan kar yağışının sezon sonuna kadar kendilerini idare etmesini beklediklerini söyledi.

"Aylar öncesinden rezervasyonlar başlamıştı"

Cıngı, yarıyıl tatillerinin Türkiye'de ve tüm dünyada en yoğun dönemler olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dağdaki otellerimizin tamamı yüzde 100 doluluğa ulaşmış durumda. Aylar öncesinden rezervasyonlar başlamıştı. Şu anda gelen taleplere karşılık veremiyorlar diye biliyorum. Çünkü biz de misafirlerimize yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz ama Kayseri'nin Erciyes'e olan yakınlığından dolayı şehir otellerimiz bu noktada imdadımıza yetişiyor. Şehirde de çok kaliteli, dünya markalarının şubeleri olan güzel, kaliteli otellerimiz var. Bu otellerimiz de sömestir boyunca özellikle yurt içinden gelecek misafirlerimize hizmet veriyor. Şu anda çok yoğun, çok kalabalık, çok keyifli bir sömestir geçireceğimizin işaretlerini almış durumdayız. Erciyes'te sömestirde günübirlikler dahil 400 ila 500 bin civarında misafir ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz."

"Dağımız gün geçtikçe daha popüler oluyor"

Kayak merkezine dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi olduğuna değinen Cıngı, özellikle Rusya, Ukrayna ve Polonya gibi ülkelerden charter seferleri ile haftada 4-5 uçakla gelen misafirleri ağırladıklarını anlattı.

Cıngı, Uzak Doğu'dan Latin Amerika ve Avrupa'ya varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede misafir konuk ettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Dağımız gün geçtikçe daha popüler oluyor. Kayseri ve Erciyes'teki imkanlar dünyada kayak ve kış turizmi yapan misafirlerimizin dikkatini çekiyor. Havaalanına olan yakınlığı, buradaki 41 tane çok kaliteli pist, bunun yanı sıra Kapadokya bölgesinde olması, Kayseri gibi büyük bir medeniyet şehrine 15 dakikalık mesafede bulunması artık dünya turizmini yavaş yavaş Kayseri'ye doğru çekiyor. Çok şükür biz de bundan çok mutluyuz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tarihi fotoğraf! Sovyet askerleri, Hitler'in makam odasını bastı

2022-01-15 07:03 - Özel Haber

Beş asırlık kitaplarıyla 'tarih kokan kütüphane'

2022-01-18 11:35 - Kültür Sanat

Edirne'nin "küçük dev adamı" Salih pozitifliğiyle çevresine enerji saçıyor

2022-01-17 13:25 - Çevre-Hayat

İstanbul'da kaybolan alzaymır hastası 'Burhan amca' aranıyor

2022-01-13 12:33 - Asayiş

İstanbul'un barajlarındaki su seviyesi yüzde 50'yi aştı

2022-01-12 13:21 - Gündem

Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilerin tehcire karşı mücadelesi nesilden nesile sürüyor

2022-01-12 12:37 - Dünya

Profesyonel liglerin tek namağlup takımı Sakaryaspor

2022-01-12 12:33 - Spor

İsrail güçleri Batı Şeria'da 18 Filistinliyi gözaltına aldı

2022-01-18 11:07 - Dünya

Doğu'da kışın korkulu rüyası tipi 'kar şelalesi' görüntülendi

2022-01-12 12:07 - Gündem

MSB'den ASFAT paylaşımı: Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı

2022-01-12 14:12 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul Havalimanı'na sefer yapan hava yolu şirketi sayısı 111'e çıktı

14:37 - Çevre & Seyahat

Adana ve Mersin'in yüksek kesimlerinde karla kaplanan yollar açılıyor

11:53 - Çevre & Seyahat

Tunceli'de yoğun kar sebebiyle Hozat-Ovacık kara yolu ulaşıma kapatıldı

17:02 - Çevre & Seyahat

Okulların tatil edildiği İstanbul'da akşam trafik yoğunluğu yüzde 62 olarak ölçüldü

18:57 - Çevre & Seyahat

Belçika hava sahası grev sebebiyle yarın kapalı olacak

14:42 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor