?>

Erciyes'in pistleri yarıyıl tatilinde dolacak

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes, önceki yıllarda olduğu gibi bu sene yarıyıl tatilinde de kayakseverlerin ilk tercihleri arasında yer aldı.

Gündem - 5 yıl önce

Kayseri

Sömestir için yapılan rezervasyonlarla doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığı Erciyes Kayak Merkezi'nde, yoğun geçecek bir tatil dönemi heyecanı daha başladı.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine, Erciyes'in bilinirliğinin artmasıyla kayakseverlerin daha çok tercih etmeye başladığını söyledi.

Ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Cıngı, yarıyıl tatilinin kış turizminin zirve yaptığı dönemler olduğunu belirtti.

Daha önceki yıllarda da yarıyıl tatilinde yoğun bir dönem geçirdiklerini aktaran Cıngı, "Aylar öncesinden otellerde rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Otellerin tamamında sömestir döneminde doluluk oranı yüzde 100'e yakın. Bu hafta içi yapılacak rezervasyonlarla oteller tamamen dolacaktır. Hafta sonları bile Türkiye'nin birçok yerinden misafir ağırlıyoruz. Uzun bir tatil dönemi olan sömestirde de bu yoğunluğu yaşayacağız. Geçen sene kırmış olduğumuz rekoru bu yıl egale edeceğiz." diye konuştu.

Erciyes'i tercih ettiren ayrıcalıklar

Cıngı, Türkiye'nin doğusundan batısına birçok kayak merkezi olduğunu ancak Erciyes'in bazı özellikleriyle bu merkezlerin önüne geçtiğini belirterek, kayakseverlerin tercihindeki etkenleri şöyle sıraladı:

"Kayseri, Türkiye'nin kavşak noktasında. İstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlerden direkt uçuşlarla kente ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Havalimanından 15 dakika içinde kayak merkezine gelebiliyorsunuz. Ankara, Konya, Adana gibi büyük şehirlerden de birkaç saatlik kara yoluyla merkezimize ulaşılabiliyor. Erciyes'in uluslararası bir master planı çerçevesinde Alpler'deki kayak merkezleri gibi yapılaşmış olması, uzun pistleri, pistlerin birbirine bağlantısı, Kapadokya'ya 45 dakikalık mesafede olması kayakseverleri cezbediyor. Dolayısıyla kayak yapmak için Erciyes'e gelen bir vatandaş, Kapadokya'nın güzelliklerini görme imkanı da elde ediyor. 6 bin yıllık bir şehir olan Kayseri'yi ve mutfağını tanıma imkanı buluyor. Kısacası Erciyes'le bütünleştirebileceğiniz kış turizmi dahilinde çok farklı turizm çeşitleri var. Hem yerli hem de yabancı misafirlerimiz için bu unsurlar etkili oluyor."

Bilet fiyatlarının da kayakseverlerin Erciyes'i tercih etmelerinde etkili olduğunu aktaran Cıngı, sezonluk bilet alan bir misafirin 2,5 liraya teleferik kullanabildiğini ve bunun hiçbir kayak merkezinde mümkün olmadığını kaydetti.

"Turistlerin beklentisini karşılıyoruz"

Yarıyıl tatilinde de çok sayıda yabancı misafiri ağırlayacaklarını belirten Cıngı, şöyle devam etti:

"Farklı ülkelerden Kayseri'ye yapılan direkt uçuşlara bu yıl da sayısını artırarak devam ediyoruz. Bu yıl hem Alpler'e hem de Rusya bölgesine yeterince kar yağmadığını biliyoruz. Bu da o bölgelerden Kayseri'ye gelişleri artıyor. Önemli olan gelen turistin beklentilerini karşılayabilmek. Turistler burayı tercih ettiğine göre biz beklentilerini karşılıyoruz demektir. Tabii ki dünyanın her yerine kar yağsın isteriz ama hazırlıklar tamam olunca, Erciyes de bu pazarda bilindik bir merkez olunca kayakseverleri buraya yönlendiriyor."

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Mahmut Akay ise "Bu sene sezon çok güzel başladı. Kar yeterli seviyede yağdı. Sömestir yoğunluğu şimdiden başladı. Tatil döneminde de yüzde 100'lük doluluk oranına ulaşmak üzereyiz. Bu dönemde misafirlerimize kayak yaptıkları zamanlarının dışında Kapadokya, balon, kültür ve şehir turları sunuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Misafirlerinin başını döndüren 'ters ev'ler yaygınlaşıyor

2020-01-14 14:37 - Çevre-Hayat

İdlib'de çamura batmış hüzünlü kampları çocuklar neşelendiriyor

2020-01-09 14:42 - Dünya

2019'da Rusya'da AvtoVAZ'ın satışları yüzde 1 arttı

2020-01-14 06:34 - Özel Haber

Kamuda branşının en büyüklerinden olan Üroloji-Üroonkoloji Merkezi şifa dağıtıyor

2020-01-11 14:57 - Sağlık

Aksa Jeneratör yönetiminde yeni dönem

2020-01-10 19:28 - Ekonomi

Yeşilçam'ın emektarlarından Demirağ vefatının 33'üncü yılında anılıyor

2020-01-13 23:57 - Gündem

Hafter milislerinin yerinden ettiği Libyalılar evlerine dönmeyi bekliyor

2020-01-09 16:37 - Dünya

Irak Başbakanı Abdulmehdi: ABD'ye karşı düşmanlığımız yok

2020-01-11 19:57 - Dünya

Umman Sultanı Kabus bin Said, 79 yaşında hayatını kaybetti

2020-01-11 07:22 - Dünya

Erdoğan ile Putin görüşmesi başladı

2020-01-08 17:32 - Siyaset

İlgili Haberler

İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

22:12 - Gündem

İzmir'de apartmanın bahçesine düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı

21:42 - Gündem

Sakarya'da özel gereksinimli gencin askerlik hayalini jandarma gerçekleştirdi

20:07 - Gündem

Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu düzenlendi

19:23 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın babasıyla telefonda görüştü

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail’in bugün Lübnan’a yönelik saldırılarda ölenlerin sayısı 33'e yükseldi

23:53 - Dünya

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk: Puan kaybetmek benim sorumluluğum

23:27 - Spor

İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı Halevi'yle Lübnan'a saldırıları genişletmeyi görüştü

23:03 - Dünya

Olympiakos, Yusuf Yazıcı'yı kadrosuna kattı

22:18 - Spor

İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

22:12 - Gündem