?>

Enkazdan kurtulan milli satranççı Hena'nın hedefi spor ve eğitimi bir arada yürütmek

Hatay'da 6 Şubat'taki depremlerde çöken evinden ailesiyle çıkan 16 yaşındaki milli sporcu Hena Karadaş, hem satrançtaki başarılarına yenisini eklemeyi hem de tıp fakültesi kazanmayı hedefliyor.

Spor - 1 yıl önce

Hatay

Satranca 6 yaşında başlayan ve girdiği müsabakalarda dereceler elde eden Hena, Antalya'da geçen yıl 21-28 Ocak'ta düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda 15 yaş kategorisinde ilk şampiyonluğuna ulaştı. Turnuvanın ardından Hatay'a dönen genç sporcu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde çöken evinden ailesiyle çıkmayı başardı.

Hena, enkazda kalan kupa ve madalyalarının yenisine Türkiye Satranç Federasyonunun desteğiyle kavuştuktan sonra 3-9 Mart'ta Gaziantep'te düzenlenecek 2024 Türkiye Arzum Kadınlar Satranç Şampiyonası'na odaklandı.

Ağabeyi Eren Çağlar Karadaş gibi tıp fakültesinde okumayı planlayan milli sporcu, eğitimini Mersin Yahya Akel Fen Lisesi'nde sürdürüyor.

"Gelecek yıllarda milli takımda kalmak istiyorum"

Hena Karadaş, AA muhabirine, depremde çöken evlerinin penceresinden dışarı çıktıklarını, sonrasında Mersin'deki ağabeyinin yanına taşındıklarını söyledi.

Satranca ikametlerinin altındaki kursta başladığını dile getiren Hena, 2020'de Türkiye 5'incisi olarak milli takıma girmeye hak kazandığını anlattı.

Hena, spordaki hedeflerine yoğunlaştığını belirterek, "Bu yıl çok başarılı turnuva geçirmedim ama satranca devam edeceğim. Hedeflerimi gelecek yıl için koydum. Belirli ELO sıralamasına gelerek unvan kazanmak istiyorum." dedi.

Eğitimle satrancı eş zamanlı yürüteceğini vurgulayan milli sporcu, "Düşündüğüm meslekler arasında tıp okumak var. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan ağabeyim bazen derslerini gösteriyor, ilgimi de çekiyor. Tıbbı bitirdikten sonra aynı zamanda satranç kariyerime de göz atıp beraber yürütebilirim diye düşünüyorum." diye konuştu.

Hena, Gaziantep'te düzenlenecek 2024 Türkiye Arzum Kadınlar Satranç Şampiyonası'na hazırlandığını ifade ederek, "Bu yıl kategorimde Türkiye Şampiyonu da Hataylı bir sporcuydu. Ben de Hataylı olarak gelecek yıllarda milli takımda kalıcı olmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sporcunun Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi ağabeyi Eren Çağlar Karadaş da desteklemeye devam edeceği kardeşinin turnuvalarda yanında olacağını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filistin Kızılayı: İsrail askerleri, Emel Hastanesindeki ambulansların anahtarlarını çaldı

2024-02-11 00:37 - Dünya

'İBB yönetiminden önce şehircilikte zirveyi hedefleyen bu aziz şehir kasten durdurulmuştur'

2024-02-10 21:22 - Gündem

'Kafes-38' operasyonunda organize suç örgütü elebaşılarıyla 16 şüpheli yakalandı

2024-02-10 08:43 - Asayiş

Ticaret Bakanı Bolat İstanbul'da hal esnafı ile buluştu

2024-02-09 15:17 - Ekonomi

Çiçekçiler Sevgililer Günü hazırlıklarına başladı

2024-02-09 16:23 - Ekonomi

Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları Tel Aviv'de otoyolu kapattı

2024-02-11 00:03 - Dünya

İstanbul'da hava kirliliği 2023'te yaklaşık yüzde 3 arttı

2024-02-08 11:57 - Gündem

Galatasaray, Avrupa'da 315. maçına çıkacak

2024-02-14 11:13 - Spor

BM Raportörü Albanese: İsrail, 2008'den beri tüm Filistin Özel Raportörleri'nin girişini r

2024-02-12 23:38 - Dünya

PFDK, Fenerbahçe'ye 352 bin lira para cezası verdi

2024-02-13 15:13 - Spor

İlgili Haberler

Trabzonspor Kulübü, teknik direktör Fatih Tekke ile görüşmelere başlandığını duyurdu

00:03 - Spor

Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan: Oyuncularım her şeyi harfiyen yerine getirdi

23:57 - Spor

Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı

23:27 - Spor

Beşiktaş'ın yenilmezlik serisi Gaziantep FK karşısında sona erdi

23:27 - Spor

Trabzonspor, teknik direktör değişimine gidiyor

17:37 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kâr beklentisini düşürdü

03:17 - Çevre & Seyahat

Olumlu yaklaşım -Volkan Yaşar Berber yazdı-

01:17 - En Son Yazılar

New York borsası resesyon endişeleriyle düşüşle kapandı

00:23 - Ekonomi

Türkiye, Jeopolitik Fırtınada dik duruyor! -Mehmet Yıldırım yazdı-

00:22 - En Son Yazılar

Rusya'da sebze fiyatlarındaki artış yaptırımlar ve tarifelerle bağlantılı

00:21 - Özel Haber