?>

Enkazdan 248. saatte kurtarılan Aleyna Ölmez'in servise çıkarılması planlanıyor

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Durumu gayet iyi, beslenmesi tamamen normale geçti. Ameliyat geçirdiği için takibi devam ediyor ama morali de genel durumu da çok iyi. İnşallah bugün servise çıkarmayı da planlıyoruz." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kahramanmaraş merkezli depremin 248. saatinde enkazdan kurtarılan ve hastanelerinde tedavi edilen Aleyna Ölmez'in genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Beslenmesi tamamen normale geçti. Ameliyat geçirdiği için takibi devam ediyor ama morali de genel durumu da çok iyi. İnşallah bugün servise çıkarmayı da planlıyoruz." dedi.

Ünüvar ve AÜ Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, Aleyna Ölmez'in ve tedavi altında olan diğer depremzedelerin sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cebeci Hastanesinde 30'un üzerinde afetzede bulunduğunu aktaran Ünüvar, "Bu kişilerden 13'ü çocuk yoğun bakım servisinde yatıyor. Aleyna Ölmez'i hocalarımla beraber gördük. Durumu gayet iyi, beslenmesi tamamen normale geçti. Ameliyat geçirdiği için takibi devam ediyor ama morali de genel durumu da çok iyi. İnşallah bugün servise çıkarmayı da planlıyoruz." bilgisini verdi.

Aleyna Ölmez'in herkes için bir umut kaynağı olduğunu söyleyen Ünüvar, kendisinin uyku düzeninin tamamen normale döndüğünü, iletişiminin de güçlü olduğunu söyledi.

Taburcu durumunun şu an için belli olmadığını anlatan Ünüvar, "Leğen kemiğine bir fiksatör konulmuştu, onun takibi yapılıyor. Bundan sonra fizik tedavi süreci de olabilir. Ailesiyle de konuşacağız, tıbbi tedavisini yapacağız. Birkaç ay sürebilecek fizik tedaviyi nerede yaptırmak isterler diye aileyle konuşacak ve değerlendirme yapacağız." diye konuştu.

Başhekim Prof. Dr. Tanıl Kendirli de Ölmez'in sağlık durumuna ilişkin birçok parametrenin düzeldiğini anlattı.

Kendirli, "Ortopedi doktorlarımız, bugün yatağına oturup, sağa sola dönebileceğini söyledi. Çok şükür ki kliniği beklenmeyecek düzeyde iyi gidiyor, inşallah daha güzel haberleri de en kısa sürede vereceğiz." dedi.

Öte yandan, tedavi gören bir başka depremzede çocuğun 13 gündür idrara çıkamadığını belirten Ünüvar, "Crush sendromunda böbreklerde ciddi tahribat olabiliyor. Bu çocuğumuza diyaliz yapıyorduk. Çocuğumuz dün akşam itibarıyla idrarını çıkarmaya başladı. İlk defa idrar yapıyor olması bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Tedavi alan tüm çocuklarımızı yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kars'ta çiftçiler hayvanlarını satıp gelirini depremzedelere bağışladı

2023-02-15 16:48 - Çevre-Hayat

Muğla ve Hatay'da deniz suyu çekildi

2023-02-19 19:28 - Gündem

Düzce'den deprem bölgesinde giden itfaiyeciler, kente döndü

2023-02-16 20:43 - Gündem

Güney Kore'den gelen ve yaralanan 3 arama kurtarma köpeği ayaklarındaki bandajlarla çalışıyor

2023-02-13 17:48 - Gündem

İncirlik Üssü'nde konuşlu Polonyalı askerlerden afet yardımları sevkiyatına destek

2023-02-16 16:11 - Gündem

Depremzede kadın Muğla'da doğum yaptı

2023-02-15 16:47 - Gündem

Çamaşır makinesi kazanından yaptıkları odun sobaları depremzedeleri ve ekipleri ısıtıyor

2023-02-15 15:02 - Çevre-Hayat

BAE, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bugüne kadar 97 yardım uçağı gönderdi

2023-02-17 18:45 - Gündem

Antalya Diplomasi Forumu buluşması, depremlerden dolayı yılın son çeyreğine ertelendi

2023-02-17 00:21 - Gündem

Rusya, 4 Avusturyalı diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etti

2023-02-16 18:03 - Dünya

İlgili Haberler

Emekli bayram ikramiyesini 4 bin liraya yükseltecek kanun teklifi TBMM’de

16:58 - Gündem

TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras hakkındaki iddianame kabul edildi

16:52 - Gündem

Rana bebeğin otopsisinde köpek ısırığından başka bulguya rastlanılmadı

16:43 - Gündem

Belgrad Ormanı'nda bulunduktan sonra vefat eden Ece Gürel'in yeni görüntüleri bulundu

13:57 - Gündem

Tarımsal kuraklık Trakya'da hububat ekili alanları olumsuz etkiledi

13:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Rusya’nın başkenti Moskova’ya düzenlenen yoğun İHA saldırılarında 1 kişi öldü

09:07 - Dünya

Küresel piyasalarda satış baskısı etkili oluyor

08:59 - Ekonomi

İsrail ordusunun Batı Şeria'ya düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli yaralandı

08:58 - Dünya

Zelenskiy, Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman ile görüşmesini değerlendirdi

08:53 - Dünya

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kâr beklentisini düşürdü

03:17 - Çevre & Seyahat