?>

Engelsiz hayat için Buluşum’dan Freepark’a destek

- AVM’lerde engellilerin kendilerine ait alanlara rahatça park etmelerini sağlayan Freepark uygulaması ile yüzlerce engelli bireyin hayatı kolaylaşacak

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Görme engelli bireyler için durağa yaklaşan otobüs bilgilerini bildiren Sesli Durak uygulaması ile dikkati çeken sosyal girişimci Onur Kılıç’ın yeni projesi Freepark, Buluşum’dan aldığı destek ile yaygınlaşacak.

Boyner Grup'tan yapılan açıklamaya göre, sosyal girişimci Onur Kılıç, engelli bireylerin park alanlarının işgalini önleyecek akıllı bariyer sistemini yönlendiren mobil uygulaması Freepark için Buluşum’dan 25 bin TL destek aldı. Proje desteğini Boyner Grup şirketi Boyner Büyük Mağazacılık sağladı. Proje süresi tamamlanan ve hedefine başarıyla ulaşan Freepark, yüzlerce engelli bireyin hayatını kolaylaştırarak toplum için sosyal fayda sağlayacak.

Engelli park alanlarına yerleştirilecek akıllı bariyerler ve bunların kontrolünü sağlayan bir mobil uygulama sayesinde Freepark, engelli park alanlarını gerçek sahiplerinin kullanımına sunmayı hedefliyor.

- Meksika, Tayland ve Güney Kore’ye açılacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen sosyal girişimci Onur Kılıç, Freepark projesinin başarıya ulaşmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Günümüzde birçok toplumda olduğu gibi ülkemizin de kanayan yaralarından biri engellilerin park alanlarının diğer araçlar tarafından kullanılması. Ülkemizde binlerce engelli birey bulunuyor, bunların bir kısmı aktif araç kullanabiliyor. Ancak kendilerine ayrılan park alanların sağlıklı bireylerin araçlarıyla dolması günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle Freepark’a, yalnızca akıllı metal bir bariyeri yönlendiren sıradan bir mobil uygulama olarak bakmamak lazım. Birçok kişinin hayatını değiştirecek bu uygulama için Buluşum’dan aldığımız destek ile hayallerin bir adım daha ötesine geçerek projemizi gerçeğe dönüştüreceğiz."

Kılıç, alışveriş merkezi yönetimleriyle görüşmelerinin devam ettiğini aktararak, "İstanbul’daki AVM’lerde bu sorunu çözdükten sonra gelişmekte olan tüm ülkelerin ve kalabalık şehirlerin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz Freepark için bir sonraki hedefimiz Meksika, Tayland ve Güney Kore olacak." ifadelerini kullandı.

Şu an Ankara’da iki noktada ve İzmir’de bir noktada uygulanan Freepark, Boyner Grup’un desteğiyle kısa süre içerisinde dünyanın en büyük metropollerinden İstanbul’da yaygınlaşacak.

Engelli bireyler cep telefonuna Google Playstore ya da Appstore’dan “Freepark uygulaması”nı indiriyor. Engelli kimlik kartını uygulamaya fotoğrafını çekerek tanıtıyor ve kısa süre içinde kimlik doğrulama işlemi yapılıyor.Telefonun bluetooth bağlantısı ile engelli alanında bulunan bariyer otomatik olarak açılıyor. Engelli park alanı kullanımı bitince bariyer yeniden kapatılıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

"Göz damarları tıkanıklığı görme kayıplarına yol açabilir"

2017-12-05 14:23 - Sağlık

Diyanet'in cuma hutbesi: 'Kapanmayan Yaramız Kudüs'

2017-12-08 18:52 - Gündem

'Hızır' operasyonlara sessiz gidecek

2017-12-07 15:02 - Ekonomi

Tarkan, “Beni Çok Sev“ ile ilk kez fizy’de

2017-12-02 16:55 - Magazin

Firari FETÖ'cüler, Hakan Atilla davasında

2017-12-02 19:17 - Dünya

Abdullah Avcı: 'Önemli olan lider gibi oynamak'

2017-12-04 00:47 - Spor

'Para transferlerini kuzenim yapmış olabilir'

2017-12-04 19:32 - Gündem

Arap Birliği yarın 'Kudüs' için toplanacak

2017-12-04 11:02 - Dünya

Litvanya'nın Renkli Dünyası fotoğraf sergisi açıldı

2017-12-05 19:02 - Kültür Sanat

'Türk ve Yunan yatırımcılar el ele vermeli'

2017-12-08 02:02 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar, kıtalar arası enerji çalışmalarına ilişkin paylaşım yaptı

14:42 - Ekonomi

Misyon Bank, Türkiye'yi bölgesel saklama merkezi yapmayı hedefliyor

12:07 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Eylül ayı itibarıyla 9 ayda 32 bin 445 balon havalandı

11:38 - Ekonomi

Türk güneş panelleri afetlere meydan okuyor

11:22 - Ekonomi

Çelik sektörünün ihracatı 1,5 milyar dolara dayandı

11:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 814 cami yıktı

16:18 - Dünya

Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi

16:12 - Gündem

Fatih'te surlarda intihar eden şüphelinin öldürdüğü 2 kadının cenazesi defnedildi

16:07 - Gündem

Kasımpaşa-Sipay Bodrum FK maçı golsüz sona erdi

16:02 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı

15:42 - Gündem