?>

Engellerini unutup insanlara şifa dağıtıyorlar

İzmir'de biri serebral palsi, diğeri omurga eğriliği rahatsızlığı bulunan iki doktor, azmederek kazandıkları mesleklerini sürdürmenin verdiği hazzı ve insanlara faydalı olmanın gururunu yaşıyor. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

İZMİR- YUSUF ŞAHBAZ

İzmir'de biri serebral palsi (beyin felci), diğeri omurga eğriliği rahatsızlığı bulunan iki doktor, azmederek kazandıkları mesleklerini sürdürmenin gururunu ve insanlara şifa dağıtmanın mutluluğunu yaşıyor.

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde çalışan uzman fizyoterapist Mehmet Servet Şatıroğlu (39) ve diş hekimi Mustafa Hepseri (54), azim dolu hayat hikayeleriyle herkese örnek oluyor.

Doğuştan serebral palsi hastası olan ve 15 yaşına geldiğinde yürümek için koltuk değneklerine ihtiyaç duyan Şatıroğlu, geçirdiği ameliyatlara ve artık hiç yanından ayırmayacağı koltuk değneklerine inat 1995'te, hayalini kurduğu Hacettepe Tıp Fakültesini kazandı.

Şatıroğlu, gelecekte meslek hayatında karşılaşacağı zorluklara ve bu yöndeki telkinlere aldırış etmeden hayallerine ulaşmak için var gücüyle çalıştı. Engelleri tek tek aşarak hedefine emin adımlarla yürüyen Şatıroğlu 2002 yılında tıp fakültesini bitirdi. Üstelik katıldığı Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) yaklaşık 25 bin kişi arasında ilk 300'e girmeyi başardı.

İnsanlara faydalı bir birey olmak için çabalayan Şatıroğlu, 7 yıldır bu amacına uygun olarak Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde çalışıyor.

"Engelim dolayısıyla fizik tedaviyi seçtim"

Evli ve bir çocuk babası olan Şatıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarından bu yana hastalıkla mücadele ettiğini söyledi.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon için hastanelerde yattığını dile getiren Şatıroğlu, o süreçleri yaşayınca doktor olmaya karar verdiğini ifade etti.

Hastalığının doğuştan olduğunu ancak 15 yaşından bugüne kadar koltuk değnekleriyle yaşamak zorunda kaldığını belirten Şatıroğlu, lise ve üniversite yıllarında engelinin kendisini olumsuz etkilemesine izin vermediğini hatta koltuk değneklerine baktıkça başarması gereken çok şey olduğunu hatırladığını kaydetti.

Şatıroğlu, şöyle devam etti:

"Engelim dolayısıyla bu branşı özellikle seçtim. Ben yıllar boyu fizik tedaviye gittiğim için bu hasta grubunun daha çok yardıma ihtiyacı olur diye düşündüm, benim de yapabileceğim bir bölüm diye. İşte elimden geldiğince fizik tedaviye ihtiyacı olan hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hayata bir kere geliyoruz ve aldığımız her nefes bizim için bir armağan. Tabii herkesin, her bireyin engelinden dolayı yaşama tutunma potansiyeli farklı. Herkes her işi yapamıyor ama yapabildikleri işe adapte olurlarsa hayat daha yaşanabilir hale geliyor. Asıl olan hayata tutunmak."

"Mücadele edersiniz kazanırsınız"

Henüz 4 yaşındayken geçirdiği kaza sonrası omurga eğriliğine (skolyoz) bağlı olarak yürümekte zorlanan Mustafa Hepseri de aynı hastanede diş hekimliği yapıyor.

Eğitim hayatı boyunca azimle çalışan ve 1982 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan Hepseri, aynı yıl Kırklareli Babaeski Devlet Hastanesinde mesleğe atıldı.

Daha sonra Seferihisar ve Çimentepe sağlık ocaklarında çalışan Hepseri, rahatsızlığının artması ve ayakta durmakta zorlanması nedeniyle şu an görev yaptığı hastanenin idari işlerinde çalışmaya başladı.

Yaklaşık 13 yıl idari işlerde çalışan Hepseri, 2015 yılında hastane yönetiminin aldığı özel koltukla görevine geri döndü.

Engelini hastalara hiç yansıtmadığını belirten Hepseri, kendisi gibi engeli olanlara da "Sizin hayata bakışınız önemli. Mücadele edersiniz kazanırsınız. Önemli olan mücadele edebileceğine inanmak." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Arizona'da yangın nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

2017-06-29 13:17 - Dünya

Eski FBI Direktörü, Trump'la görüşme notlarını paylaşacak

2017-06-29 17:57 - Genel

Yurt dışında yaşayan Türklerin 'memleket' yolculuğu sürüyor

2017-07-03 17:32 - Gündem

Gazze'deki elektrik krizi İsrail sahillerini de vurdu

2017-07-02 02:45 - Genel

Havyarın kilosu 500 lira

2017-07-04 07:27 - Genel

66 bin 500 hurda araç ekonomiye kazandırıldı

2017-07-02 15:37 - Ekonomi

'Herkesin yola bakan güzel bir mezarı olsun' diye vakıf kurdu

2017-07-03 15:22 - Gündem

Engellilerin yüzü desteklerle güldü

2017-07-02 14:52 - Çevre-Hayat

Güney Afrika'daki Türkler bayramı buruk geçiriyor

2017-06-27 17:22 - Dünya

Ege'de rekor sıcaklık bekleniyor

2017-07-01 22:22 - Gündem

İlgili Haberler

Van'da çocuklar plastik bidonlarla kayarak eğlendi

16:33 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin ilk cam seyir terası geçen yıl 210 bin 562 kişiyi ağırladı

16:27 - Çevre-Hayat

İlkokul çocukları Turistik Doğu Ekspresi'nde "Sarıkamış Şehitleri Draması"nı sahneled

14:08 - Çevre-Hayat

Tunceli'de zorlu tırmanışla ulaşılan karlı zirve eşsiz manzaralar sunuyor

14:02 - Çevre-Hayat

Balıkesir'de gastronomi bölümü öğrencilerinden ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

13:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Barcelona, İspanya Süper Kupası'nda finale yükseldi

00:42 - Spor

ABD'ye göre Sudan'da soykırım var, Gazze'de yok

00:27 - Dünya

İçişleri Bakanlığının 2025 Valiler Buluşması programı sona erdi

00:22 - Gündem

İsrail ordusu, Suriye'de işgal ettiği tampon bölgede Fransız gazeteciyi alıkoydu

00:18 - Dünya

Suriye'de kadınlar, yeni hükümette aktif rol almak için çalışmalarını sürdürüyor

00:12 - Dünya