DENİZLİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da katıldığı, Bereket Enerji Grubu'na ait ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nin açılışında konuştu.
Albayrak, elektrik dağıtım sektörünün yaklaşık 7 yıl önce özelleştirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Türkiye haritası 21 dağıtım bölgesine ayrıldı ve tamamının özel sektöre devredilmesiyle birlikte esas hedefi müşteriye layık olduğu düzeyde bir hizmet verme noktasında önemli bir süreç başladı. 2013 sonrasında ekonomik dalgalanma ve artan maliyetlerle yaşanan sıkıntılar sonrasında biz 2016 yılı itibarıyla yeni bir dönemi açalım istedik. Memnuniyet noktasında hem halkımızın hem de yatırımcının memnuniyetini sağlamak durumundayız. Geçtiğimiz 14 yıl içinde Türkiye'de AK Parti iktidarında enerji sektöründe çok büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduk. Büyük yatırımlar ortaya koyduk, önemli adımlar içerisindeyiz. Bu da beraberinde Türkiye'de özellikle enerji sektöründe altyapıyla alakalı büyük yatırımları beraberinde getiriyor. Türkiye'nin büyümesi enerji sektörüyle eş güdümlü bir şekilde devam ediyor. Bu da yatırımların kurumsallaşması ve halka memnuniyet noktasında dönmesini gerektiriyor."
Yıl sonuna açılışlarının tamamlanacağı 9 çağrı merkezinde 2 binden fazla istihdam sağlanacağını ifade eden Albayrak, bunun bir diğer ayağının da teknik personel ihtiyacıyla ilgili olduğunu söyledi. Bakan Albayrak, gelecek yıla kadar istihdam oluşturulacak teknik personel ile elektrikteki sıkıntı ve arızalara daha hızlı müdahale edecek yeni bir yapılanma ortaya çıkacağını belirtti.
"Enerjide şerit sayısını artırmalıyız"
Sektördeki durumu her geçen gün araba sayısının arttığı iki şeritli bir yola benzeten Albayrak, şunları kaydetti:
"Sadece yolu asfaltlamak değil, şerit sayısını da artırmamız gereken bir süreç bu. Bununla ilgili bir yatırım sürecini başlattık. Bunun ayaklarından birisi olan halkımızın şikayetlerini dile getireceği çağrı merkezi görevlisi başına düşen abone sayısını uluslararası standartlara çekmek için çok yoğun bir dönemi başlattık. 21 dağıtım bölgesi içinde sistematik ve kurumsal yapısı itibarıyla Avrupa mükemmellik kalite ödülünü alabilecek düzeyde bu dönüşümün gerçekleştirilmesini istiyoruz. İnşallah bu dönüşümü gerçekleştiren ilk firma da AYDEM olur. Burada çok yönlü bir kazan-kazan oyunu var. Biz bunu söyledik. Kamu memnun değil, vatandaş şikayet ediyor ve şirketler de mutsuz. Biz de dedik ki kalite ve verimlilik olduğu sürece müşteri memnun olur, memnun olduğu ölçüde şirketin kurumsallık değeri her geçen gün artar, kamu olarak da vatandaşımıza sistematik kaliteli hizmeti vermekten mutlu oluyoruz. Bu çerçevede uzun soluklu bir süreç."
15 Temmuz milat
Albayrak, 2023, 2070 hedeflerinden bahsetmek için vizyonun uzun soluklu çizilmesi gerektiğine dikkati çeken Albayrak, "Buradan hareketle ülkemizin başkumandanı, lideri Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu vizyondan hareketle 15 Temmuz'dan daha çok çalışmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Türkiye, 15 Temmuz'da çok büyük bir milat yaşadı. 15 Temmuz, kelimelerin tükendiği, 79 milyon insanın canını hiçe sayma pahasına demokrasiye ve milletine bütün dünyaya haykırdığı bir tarih olarak kayıtlara geçti." dedi.
"Vız gelir tırıs gider'
Albayrak, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin büyük bir takdirle izlendiğini ve bu durumun da daha büyük bir sorumluluk ve vebal oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Mücadele bitmeyecek, çalışma bitmeyecek. Tüm bu kazanımlarımızı daha iyiye taşıma noktasında daha fazla çalışma azmimiz bitmeyecek. Algı operasyonlarına felaket tellallığına bakmayın, biz işimize bakacağız, sonuna kadar mücadelemizde uyanık ve teyakkuzda olacağız, Türkiye'nin rolünü her zamankinden daha büyük bir sorumlulukla taşıyacağız. Biri not indirmiş, öbürü açıklama yapmış vız gelir tırıs gider. Ekonomide 3 temel dinamik vardır. Para ve maliye politikaları ve siyasi istikrar. Bu üçünün kesiştiği iklim sağlamdır veya değildir. Türkiye, para politikalarında güçlü devam ediyor, mali disiplinden taviz vermiyor. Bugün Avrupa'nın borç stoku yüzde 80-90'larda, bizde bütçe açığı yüzde 1, Avrupa'da ise bunun üzerinde. Bu disipline devam edeceğiz. İhracat, üretim istihdam, 2008'deki en büyük krizin yaşanması sonrasında milyonlarda istihdam üretilmiş ülkemizde, biz büyümeye devam edeceğiz. Siyasi istikrar belki de bölgede ve dünyada son 14 yıldır bu kadar siyasi istikrarlı bir dönem yaşanmadı. Bunun anlamı algı operasyonuna dayalı kim ne yaparsa yapsın ülke olarak büyümeye devam edeceğiz. Kimse kimseyi kandıramaz. Nitekim Hazinemizin ihale taleplerine bakıyoruz, maşallah her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Türkiye, küresel oyunun içinde bölgedeki en istikrarlı ve güvenilir partner olmaya devam edecek. Ekonomisi gelişmiş iş gücü, şirketleri, bölgede ve dünyada her geçen gün eşsiz rolünü pekiştirmeye devam edecek."
Muhabir: Nuran Erkul,Muhsin Barış Tiryakioğlu
dikGAZETE.com