?>

Enerji içecekleri ve çikolatalarda ilaç tehlikesi

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Saydan,"performans artırıcı enerji yüklü" adı altında satışa sunulan çikolata ve kahvelerde ilaç ham maddelerinin tespit edildiğini bildirdi.

Sağlık - 5 yıl önce

ANKARA (AA) - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, "performans artırıcı enerji yüklü" adı altında satışa sunulan çikolata ve kahvelerde, "sildenafil", "sibutramin", "tadalafil" gibi ilaç ham maddelerinin tespit edildiğini bildirdi.

TEİS Başkanı Saydan yaptığı yazılı açıklamada, içeriğinde ilaç etken maddesi belirlenen takviye ürünlerin ölümcül tehlikeleri bulunduğuna dikkati çekerek, "Vatandaşın yediği çikolatalarda, içtiği kahvelerde, aldığı gıda takviyelerinde ilaç etken maddelerinin bulunabiliyor olmasıyla halk sağlığı ciddi bir tehdit altındadır. Bu durum neden engellenemiyor?" ifadesini kullandı.

Bu tür ürünlerin internet ortamından kontrolsüzce satın alınabileneceğini belirten Saydan, "Sildenafil ve sibutramin gibi maddeler ilaçtır ve bunlar rastgele satılamaz. Eczacılar olarak, bitkisel ürün adı altında toplanan gıda takviyelerinin kontrolsüzce her ortamda satılmasını, hayret ve üzüntüyle takip ediyoruz. " değerlendirmesinde bulundu.

Halkın sağlığını bozan, kişilerin hayatını kaybetmesine neden olan bu tür ürünlerin sadece eczanelerde ve eczacı kontrolünde satılması gerektiğine işaret eden Saydan, "Bir ürüne ilaç şekli verilmişse, dozu belirlenmiş veya ilaç etken maddesi katılmışsa izni ve kontrolünün Sağlık Bakanlığında, satışının ise eczanelerde olması gerekir." açıklamasını yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ankara-Londra hattında 23 milyar dolarlık 'çözüm' arayışı

2019-10-08 14:52 - Ekonomi

AP'nin yeni Türkiye raportörü Amor oldu

2019-10-08 19:52 - Dünya

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'na doğru

2019-10-10 17:27 - Spor

ABD'li araştırmacıdan YPG/PKK-ABD ilişkisine 'saatli bomba' benzetmesi

2019-10-10 10:22 - Dünya

Çin'de gençlerin video izlemesine sınır getiriliyor

2019-10-15 13:37 - Dünya

Nasibinde ne varsa onu yersin!

2019-10-09 11:07 - En Son Yazılar

'Bu çok önemli göreve aday gösterilmiş olmaktan dolayı gurur duyuyorum'

2019-10-10 16:27 - Dünya

Türkiye Ermeni Patrikliği'nden 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması

2019-10-11 16:07 - Gündem

Brezilya Milli Takımında 'dalya' diyen en genç oyuncu Neymar

2019-10-10 20:17 - Spor

Barış Pınarı Harekatı kapsamında vurulan Tel Abyad'da sessizlik hakim

2019-10-10 10:57 - Dünya

İlgili Haberler

Samsun'da 350 yataklı Atakum Devlet Hastanesi'nin yapımına başlandı

12:27 - Sağlık

Böbrek hastalıkları küresel ölüm nedenleri arasında 7. sırada yer alıyor

11:58 - Sağlık

İstanbul'da görevli 112 Acil Sağlık ekipleri iftarda buluştu

23:38 - Sağlık

AB kritik ilaç üretimini artırmak istiyor

18:33 - Sağlık

Türk Kızılaydan Ege'deki rekortmen kan bağışçılarına plaket

13:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:28 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi