?>

Endüstri mühendisliği yerine marmelat yapmayı tercih etti

Galatasaray Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirip yüksek lisansını tamamlayan, üç dil bilen Duygu Ece Aydın, mesleğini yapmak yerine Kastamonu'daki aile işletmesinde organik gıda üretmeyi seçti.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

KASTAMONU (AA) - Galatasaray Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirip yüksek lisansını tamamlayan Duygu Ece Aydın, mesleğini yapmak yerine memleketi Kastamonu'daki aile işletmesinde organik gıda üretiyor.

Emekli öğretmen annesiyle Daday ilçesindeki butik otellerini işleten ve çiftliklerinde çalışan Aydın, organik gıda üretiminin yanı sıra inek otlatıyor, atları besliyor.

Duygu Ece Aydın, AA muhabirine, Galatasaray Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü 7 yıl önce bitirdiğini, 3 sene önce de yine burada yüksek lisans yaptığını anlattı.

Almanya'da büyük bir fabrikada stajını tamamladığını dile getiren Aydın, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bildiğini söyledi.

Aydın, mesleğini yapmak yerine memleketine dönüp annesinin kurduğu aile işletmesinde çalışmaya karar verdiğini belirtti.

İşlettikleri butik otelde müşterilerine organik gıdalar sunmaya özen gösterdiklerini, bunların çoğunu kendilerininin ürettiğini ifade eden Aydın, ürünlerini başka şehirlere de gönderdiklerini bildirdi.

"Üretimin her aşamasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum"

Yaptığı işin son derece yorucu olduğunu kaydeden Aydın, şöyle devam etti:

"Genel olarak şirketlerde ve masa başı işlerde çalışmaya odaklıyız. Fakat tabii ki iyi firmalarda staj yapıp, çok iyi bir üniversiteyi bitirip buraya gelmek benim için de biraz değişik olmuştu. Kendi işinizin olması yorucu olsa bile çok güzel. Emek verdiğiniz şeyin kendinize döneceğini biliyorsunuz. Üretimi çok seviyorum. Üretimin her aşamasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Anadolu çok güzel. Burada hem organik üretim hem de konaklama hizmeti veriyoruz. Çam pekmezi, dağ çileği reçeli, kiren marmelatı, üryani eriği, üryani pelverdesi, çördük pekmezi, sarı kantaron, kızılcık tarhanası, kiren, papatya kurusu gibi yaklaşık 40 farklı ürün üretiyoruz."

"Doğaya, insana saygı duymayı, öğrendim"

Mesleği yerine organik gıda üretimi yapmasını ilginç bulanların olduğunu anlatan Aydın, "Bana 'Burada ne yapıyorsun?' diye soranlar oluyor. Üç dil bilip, Galatasaray Üniversitesi mezunu olup neden buraya geldiğimi merak ediyorlar. Aslında farklı bir şeylerin yapılabileceğini hem kendime hem de başkalarına anlatabilmek istedim." diye konuştu.

Doğayla iç içe olmaktan keyif aldığını vurgulayan Aydın, "Yaklaşık 7 yıldır burada çalışıyorum. Üretim çok keyifli. Bilmediğim bir sürü şey öğrendim. Doğaya, insana saygı duymayı, üretimin ne kadar zor olduğunu öğrendim." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kalaycılıkla geçen bir ömür

2017-10-13 15:37 - Çevre-Hayat

Ekmek yiyelim mi yemeyelim mi?

2017-10-14 03:00 - Sağlık

Bütçede en büyük pay yine eğitime ayrıldı

2017-10-16 14:52 - Ekonomi

Belçika'daki PKK kararına savcılıktan itiraz

2017-10-11 17:22 - Dünya

Kamuya 3 bin 251 personel alınacak

2017-10-16 17:07 - Gündem

Emekli polis memuru mandalina yüzünden 2 pazarcıya kurşun yağdırdı

2017-10-14 01:12 - Asayiş

WhatsApp çok ciddi açık verdi! - Teknoloji Haberleri

2017-10-11 18:07 - Medya

Üsküdar’da ayağı takılan genç kız denize düştü

2017-10-12 02:22 - Asayiş

Penbe’den flaş Lucescu ve Arda açıklaması

2017-10-11 19:07 - Spor

'Düzce sanayi şehri olacak'

2017-10-14 00:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

İlkokul öğrencileri 'Nilüfer'in Portakal Çocukları' isimli hikaye kitabı yazdı

10:47 - Kültür Sanat

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Meksika'da ilk kez 'Lale Festivali' düzenlendi

10:23 - Kültür Sanat

Devlet Tiyatrolarının 'Dracula: Bir Dehşet Komedisi' oyunu yarın akşam prömiyer yapacak

20:51 - Kültür Sanat

200 yıllık saray halıları, usta ellerde yeniden hayat buluyor

17:17 - Kültür Sanat

Kırtasiye dükkanında kıl testereyle dekoratif ürünler yapıyor

13:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor