?>

Endonezyalı öğrenciler Widodo'nun ziyaretini heyecanla bekliyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye Bursları ile Ankara'da eğitim gören Endonezyalı öğrenciler, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun 6 Temmuz'da Türkiye'ye yapacağı ziyareti sabırsızlıkla bekliyor.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Ecenur Çolak - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye Bursları ile Ankara'da eğitim gören Endonezyalı öğrenciler, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun 6 Temmuz'da Türkiye'ye yapacağı ziyareti sabırsızlıkla bekliyor.

Türkiye Burslusu Endonezyalı öğrenciler, hem Cumhurbaşkanlarının ziyareti hem bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilere yapacağı katkıdan duydukları heyecanı AA muhabiriyle paylaştı.

Gazi Üniversitesinde Ortadoğu ve Afrika alanında yüksek lisans yapan Agung Nurwijoyo, YTB'nin sağladığı Türkiye Bursları ile okuduğunu kaydederek teşekkürlerini sundu.

Türkiye'de yaşamak ve eğitim almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Nurwijoyo, buraya gelmeden önce de Türkiye'yi çok sevdiğini ve merak ettiğini, eğitimi için özellikle burayı seçtiğini anlattı.

Nurwijoyo, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada hayat biraz farklı Endonezya'dan, mesela iklim. Burada dört mevsim var Endonezya'da ise iki mevsim yaşanıyor ama bir problem yok yavaş yavaş alıştık, yemek de sorun olmuyor. Endonezya ile Türkiye arasında büyük bir dostluk ve potansiyel var. Ayrıca iki ülke ilişkileri uzun süreli, eskiye dayanıyor. Okuduklarıma göre 16. yüzyılda yani Kanuni Sultan Süleyman zamanında kurulmuş iki ülke arasındaki ilişkiler."

İki ülke arasında savunma sanayisi, ekonomi, ticaret, eğitim, kültür, enerji, güvenlik ve terörizmle mücadele dahil her alanda iyi ilişkiler olduğuna işaret eden Nurwijoyo, Türkiye ve Endonezya'nın Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı, D8, G20, MIKTA gibi uluslararası platformlarda da bir arada çalıştığını anımsattı.

En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te Endonezya'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Nurwijoyo, "Bence 15 Temmuz'un yıl dönümü yaklaşırken iki ülke ilişkileri daha da iyi olacak. İki ülke birbirine çok benziyor, ikisi de çoğunluğu Müslüman nüfusa sahip modern ve demokratik ülkeler." diye konuştu.

"Türkiye ile Endonezya tarihi ilişkilere sahip"

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümünden bu dönem mezun Tiya Rana Ammara, Türkiye'yi çok sevdiğini belirtti.

Türkiye'den ayrılacağı için çok üzüldüğünü ifade eden Ammara, "Burada Endonezyalıyım dediğim zaman herkes Endonezyalıları sevdiğini, çok sıcakkanlı ve güler yüzlü olduklarını söylüyor. Endonezyalılar da Türkleri seviyor. Hacda karşılaşıyorlarmış ve çok güzel geçiyormuş. Türkiye ile Endonezya tarihi ve birçok alanda gelişmiş ilişkilere de sahip." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

'Birliğimizi bozmaya çalışanlara cevabımızı göstereceğiz'

2017-07-02 13:22 - Gündem

CHP kortejindeki polise motosiklet çarptı

2017-06-27 17:52 - Genel

BBP Genel Başkanı Destici'den Srebrenitsa açıklaması

2017-06-29 18:07 - Siyaset

Srebrenitsalı savaş mağdurlarından Hollanda kararına tepki

2017-06-27 17:32 - Dünya

'Türkiye'den otizmli sporculara armağan...'

2017-07-01 17:00 - Spor

Karadavi’nin kızı ve damadı İskenderiye’de gözaltına alındı

2017-07-03 18:57 - Dünya

Galatasaray kafilesi Slovakya'ya geldi

2017-07-01 00:07 - Spor

FETÖ'cülere özel harekatlı operasyon

2017-06-30 12:42 - Asayiş

Gençlerbirliği'nin hazırlık maçlarının programı açıklandı

2017-07-01 16:37 - Spor

'Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığı' iddiaları yalanlandı

2017-06-28 19:17 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'li 4 senatörden Trump ve Musk'ın Tesla araçlarla poz verdiği etkinliğe soruşturma tale

12:22 - Dünya

ABD'de Pentagon'a ait gizli belgeleri paylaşan asker suçunu kabul etti

12:17 - Dünya

Tüketiciler geçen yıl en çok "ayakkabı" için şikayetçi oldu

12:13 - Ekonomi

"Sahipsiz köpekler için doğal yaşam alanları oluşturulabilir" önerisi

12:07 - Gündem

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, ABD'li mevkidaşıyla bir araya geldi

12:03 - Gündem