?>

Elbistan'da yıkılan 342 binanın 185'inin enkazı kaldırıldı

"Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikincisinin merkez üssü olan Elbistan'daki depremde yıkılan 342 binanın 185'inin enkazı kaldırıldı.

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş

Arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Elbistan'da geçen hafta başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Samsun ve Trabzon Büyükşehir belediyelerinin iş makinelerinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektöre ait 236 kamyon ile 73 ekskavatörle yaklaşık 4 bin personel, depremde tamamen yıkılan binaların enkazlarının kaldırılması için gece gündüz mesai harcıyor.

Yıkım sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken aynı anda ilçenin birçok noktasında kaldırılan binaların enkazları ise kamyonlarla Elbistan dışında bulunan alana taşınıyor.

"Yıkılan 342 binanın 185'inin enkazını kaldırdık"

İçişleri Bakanlığınca Elbistan'da görevlendirilen Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, AA muhabirine, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Elbistan'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İlçe genelinde hayatın normale dönmesi için enkaz kaldırma çalışmalarını bir an önce tamamlamak istediklerini belirten Tunç, "Elbistan genelinde tamamen yıkılan 342 enkazımız var. Şu an itibariyle 185 enkazı kaldırdık. Yaklaşık olarak yüzde 55'lerdeyiz. İnşallah 3 veya 4 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Çok yoğun mesai harcıyoruz. Gerek kamu gerekse özel sektörden gelen iş makineleri var. Ülkemizin dört bir yanından katkı koymak isteyen vatandaşlarımızla kamu kurumları sağ olsunlar devlet vatandaş iş birliğiyle yaraları sarmaya çalışıyoruz." dedi.

Tunç, ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında belirlenen binaların da acil yıkımının başladığını anlattı.

Elbistan'da yaraların sarılması için devlet ve milletin el ele verdiğini anlatan Tunç, "Amacımız Elbistan'da hayatı en kısa sürede normale döndürmek. Çok şükür yavaş yavaş da olsa hayat normale dönmeye başladı. Biz enkazları kaldırdıktan sonra özellikle doğal gaz, elektrik, su gibi konularda çalışmalar daha hızlanacak ve yaşam normale daha hızlı bir şekilde dönecek diye ümit ediyorum. Pazartesi günü öğle saatlerinde veya akşama doğru İnşallah biz enkaz kaldırma çalışmalarını bitirmiş olacağız." diye konuştu.

Tunç, devletin tüm kurumlarının deprem bölgesinde olduğunu, kentlerin eski hallerine getirilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya-Ukrayna savaşının üzerinden 1 yıl geçti

2023-02-24 12:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Oyuncaklarını duygu dolu notlarla depremzede akranlarına gönderiyorlar

2023-02-21 13:23 - Çevre-Hayat

Muğla ve Hatay'da deniz suyu çekildi

2023-02-19 19:28 - Gündem

Bakan Soylu: Depremlerde ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü

2023-02-23 00:14 - Gündem

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo: Rus ekonomisi kötüleşmeye devam ediyor

2023-02-21 21:03 - Dünya

İtfaiye erinin eldiveninin teki depremin ardından enkazdan çıkardığı çocukta kaldı

2023-02-21 16:02 - Gündem

Mısır'ın ilaç ve tıbbi malzeme yardımlarını taşıyan iki askeri uçak Adana'ya ulaştı

2023-02-22 19:39 - Gündem

Jandarma köy köy gezerek depremzedeleri tıraş ediyor

2023-02-21 20:23 - Gündem

Pakistan'da TMV'ye bağlı okullarda Türkiye ile dayanışma faaliyetleri gerçekleştirildi

2023-02-19 17:13 - Dünya

TİM 4 ilde ilk etapta 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak

2023-02-23 11:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem

Denizli'de öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi, 2 ölü, 26 yaralı

18:29 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

18:28 - Gündem

İstanbul'da Türk Devletleri Parlamentoları Dışişleri Komisyonları Toplantısı yapıldı

17:42 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli kar uyarısı

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem

Denizli'de öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi, 2 ölü, 26 yaralı

18:29 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

18:28 - Gündem

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'te UNRWA okullarına baskın düzenledi

18:22 - Dünya