?>

Elazığlı kadınların hummalı hazırlığı ihtiyaç sahipleri için

Elazığ'da gönüllü kadınlar, ihtiyaç sahibi aileler için kışlık yiyecek hazırlıyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Elazığ

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları öncülüğünde kentte bir araya gelen gönüllü kadınlar, kış aylarında desteğe ihtiyaç duyan ailelere katkı sunmak için "İyilik her zaman her yerde" sloganıyla çalışma başlattı.

Dernek binasında oluşturulan ve "İyilik atölyesi" adı verilen mutfağa giren kadınlar, hayırseverlerin de katkısında temin edilen ürünlerle erişte, mantı, tutmaç ve turşu hazırlıyor.

30 kadın büyük emekle hazırladıkları ürünleri önceden belirledikleri adreslere teslim ediyor.

"İlk etapta ürünleri 100 aileye ulaştıracağız"

Derneğin halkla ilişkiler birimi sorumlusu Edanur Özdemir, AA muhabirine, gönüllü kadınlarla ihtiyaç sahiplerine kışlık ürünler hazırladıklarını söyledi.

İyilik peşinde olduklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 30 kişi her gün buradaki mutfakta erişte kesiyor. Ayrıca mantı ve turşu yapılıyor. Hazırlanan hamurlu ürünler kurutulup paketlendikten sonra hazır hale geliyor. Hazırladığımız bu ürünleri ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz." dedi.

Özdemir, bu hizmeti her yıl sürdürmeyi planladıklarını dile getirerek, iyilik yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Heyecanla ve sevgiyle bu hazırlığı sürdürdüklerini anlatan Özdemir, haftalardır büyük bir emekle hazırladıkları ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ulaştırmak için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Özdemir, "1,5 aydır kışlık ürünleri gönüllülerimizle hazırlıyoruz. İlk etapta ürünleri 100 aileye ulaştıracağız. Bu sayıyı artırmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"İyilik filizlensin istiyorum"

Bu hizmete gönüllü katkı sunan kadınlardan 2 çocuk annesi 47 yaşındaki Esra Aras, 7 yıldır derneğin hayır amaçlı çalışmalarına gönüllü katkı sunduğunu söyledi.

Ev hanımı olduklarını kışlık hazırlığı evleri için de yaptıklarını anlatan Aras, deneyimleriyle ihtiyaç sahibi ailelere de bu lezzetleri ulaştırmak istediklerini belirtti.

Aras, bundan huzur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bunları dua ile yapıyoruz ki bereketlensin diye." dedi.

Feyza Uslu da boş zamanlarını böyle hayırlı işlerle değerlendirmek için bu çalışmaya gönüllü katkıda bulunduğunu anlattı.

İyiliği yaymak için gayret ettiklerini dile getiren Uslu, "İyilik filizlensin, birilerine ulaşabilelim, o köprüyü biz kuralım istiyorum. Kış için ürünler yapıyoruz ve bu iyiliğe dönüyor. Kış için kendimize hazırlık yapıyoruz, bir başkası için de uğraş vermek çok güzel bir duygu." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

2022-11-09 09:09 - Ekonomi

Yamaç paraşütü yapmanın keyfini 76 yaşında çıkardı

2022-11-13 12:02 - Çevre-Hayat

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası

2022-11-11 12:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Vizyonumuz adada iki ayrı devlet olduğu gerçeğine dayanmaktadır

2022-11-09 21:09 - Siyaset

Avrupa Satranç Birliği Başkanı Azmaiparashvili'den Türkiye'nin satrançtaki başarısına övgü

2022-11-09 12:39 - Spor

Şehit polis Fethi Sekin'in babası Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti

2022-11-14 13:12 - Gündem

Avustralya'da öğrencilere Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatür izletildi

2022-11-10 23:52 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a teşekkür

2022-11-11 22:39 - Dünya

Dünya Kupası'nda 900 maçta 2 bin 548 gol

2022-11-10 21:29 - Spor

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 milyon 200 bin konut yenilendi

2022-11-12 13:03 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Depremzede işaret dili öğretmeni mesleğine Eskişehir'de devam ediyor

11:03 - Çevre-Hayat

Geçen ay 'en sıcak Ocak' olarak kayıtlara geçti

08:39 - Çevre-Hayat

Konya'da bulunan yaralı kaya kartalı tedavi ediliyor

17:48 - Çevre-Hayat

Bedensel engelli eşini kurtarmak için döndüğü evinde enkaz altında kaldı

17:43 - Çevre-Hayat

Erzincan'da doğum yapmakta zorlanan koyun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde kurtarıldı

15:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bakanlar Güler, Bayraktar ve Bolat'tan Hatay'da deprem mezarlığına ziyaret

14:17 - Gündem

Depremlerin etkilediği 11 ilde hasar gören 2 bin 200 caminin onarımı tamamlandı

13:12 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri andı

13:08 - Gündem

Kilis'te depremde hasar gören 19 tarihi camiden 3'ünün restorasyonu tamamlandı

13:02 - Gündem

Deprem sonrası hazır beton ve çimento firmalarına verilen ceza 54 milyon lirayı buldu

12:57 - Gündem