?>

Elazığ'da eskrimle tanışan minikler, milli sporcu olma hayaliyle kılıç sallıyor

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren eskrim kulübünde turnuvalara hazırlanan minikler, uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi temsil etmek için çabalıyor.

Spor - 9 ay önce

Elazığ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren'in girişimleri sonucu 2 yıl önce modern ekipmanlarla dizayn edilen eskrim kulübüne yetenek taramasıyla seçilen 36 minik sporcu, antrenörleri eşliğinde azimle antrenman yaparak turnuvalara hazırlanıyor.

Kentte yeni bir branş olmasına rağmen geçen yıl Adıyaman ve Sivas'ta düzenlenen 12 Yaş Altı Epe Açık turnuvalarında altın, gümüş ve bronz madalya kazanan sporcular, milli sporcu olarak uluslararası organizasyonlarda kürsünün en üst basamağına çıkmak istiyor.

Abdulsamet Eren, AA muhabirine, kente modern bir eskrim salonu ve deneyimli antrenörler kazandırarak, yetenek taraması sonucu 45 sporcuyu eskrimle tanıştırdıklarını belirtti.

Küçük yaş gruplarıyla başlayarak çekirdekten sporcu yetiştirdiklerini aktaran Eren, "İlimizde yeni bir branş olmasına rağmen sporcularımız, kısa süre içerisinde kategorilerinde altın, gümüş ve bronz madalya aldı. İlimizden çok daha başarılı sporcular çıkacak ve çok daha büyük başarılar ortaya koyacaklar." diye konuştu.

"Elazığ'da eskrim çok iddialı bir şekilde geliyor"

Eren, çocukların ve gençlerin eskrime ilgi gösterdiğini, yetenek taramaları ile kulüpteki sporcu sayısını birkaç yıl içerisinde 100'ün üzerine çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Sporcularının milli sporcu olma hedefiyle azim ve heyecanla antrenmanlara katıldığını dile getiren Eren, şunları söyledi:

"Sporcularımız ilerleyen yıllarda ilimizi ve ülkemizi çok iyi yerlerde temsil edecek. Çocuklarımızın eskrim sporuna çok yatkınlığı var. Bu nedenle velilerimize şunu söylüyoruz, kurumumuza çocuklarınızı getirin, eskrim sporuna kaydedelim, uzman antrenörlerimiz onları yetiştirsin. Bu çocuklarımız, milli takımlarda ilimizi ve ülkemizi temsil etsin. Elazığ'da eskrim çok iddialı bir şekilde geliyor."

Sporcu sayısındaki artışa göre mevcut kapasitelerini ve antrenman sayılarını arttıracaklarını aktaran Eren, eskrimin, sporcunun dikkatini, zekasını ve fiziksel özelliklerinin hepsini kullanması gereken bir branş olduğunu belirtti.

Bu sporun çocukların bilişsel ve fiziksel yeteneklerini çok üst düzeyde kullanmasını gerektirdiğini dile getiren Eren, eskrimle birlikte çocukların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

11 yaşındaki sporcu Zeynep Defne, izlediği bir spor programından etkilenerek eskrim sporuna başladığını söyledi.

Öncelikle milli sporcu olmayı hedeflediğini aktaran Zeynep, "Adıyaman'da düzenlenen turnuvada birinci oldum, bundan sonraki hedefim dünya şampiyonu olmak. İlk madalyamı aldığımda çok heyecanlanmıştım, kürsüye çıkmak beni çok gururlandırmıştı. O heyecanı ve gururu tekrar yaşamak istiyorum." diye konuştu.

Sporcu Ahmet Berk Sevinmiş (13) ise eskrim sporuyla tanışma imkanı sunan yetkililere teşekkür ederek, "İki yıldır eskrim sporunu severek yapıyorum. İlk spora başladığımda çok heyecanlandım. Bir arkadaşımdan etkilenerek bu spora başladım. Sivas'ta düzenlenen bir turnuvada bronz madalya aldım. Milli sporcu olup ülkemizi yurt dışında temsil etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Eyüp Eymen Kaya (13) da Adıyaman'da düzenlenen turnuvada gümüş madalya kazandığını, yaşadığı gururu, milli sporcu olup uluslararası bir turnuvada altın madalya ile katlamak istediğini dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sporla hayata yeniden tutunan engelli yüzücü, Paralimpik Oyunları’nda altın madalyayı hedefliyor

2024-05-31 12:07 - Spor

Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi

2024-05-26 20:08 - Spor

Galatasaray Kulübünün yeni yönetimi Ali Sami Yen'in kabrini ziyaret etti

2024-05-29 15:47 - Spor

Meclis, TSK personeline ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak

2024-06-02 11:07 - Siyaset

Motosikletlilerden İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde "soykırım" protestosu

2024-06-01 15:52 - Gündem

PFDK'den Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe'ye bir maç ceza

2024-05-26 14:53 - Spor

Ordu'da öğrencilerin futbol turnuvasında güvenlik kamerası "VAR" olarak kullanıldı

2024-05-30 18:47 - Gündem

Mersin'deki Anamur İskelesi'nden KKTC seferleri haziranda başlıyor

2024-05-30 10:12 - Gündem

Artan sıcaklıklar ve düzensiz yağışlar tarımsal üretimi etkiliyor

2024-05-30 11:17 - Gündem

Seçimlerin yenilendiği ilçe ve beldelerde oy kullanma işlemi başladı

2024-06-02 08:47 - Gündem

İlgili Haberler

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

Milli judocu Hilal Öztürk'ten Azerbaycan'da gümüş madalya

21:33 - Spor

Potada 39. Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe Beko kazandı

19:06 - Spor

Fenerbahçe Beko, Türkiye Kupası'nda şampiyon

18:11 - Spor

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya