?>

Elazığ depremi sonrası yapılan okulları hükümlüler temizleyip eğitime hazırlıyor

Elazığ'da 24 Ocak'ta 2020 meydana gelen depremde yıkılanların yerine inşa edilen okulların temizliğini hükümlüler yapıyor.

Gündem - 5 ay önce

Elazığ

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan sarsıntılar nedeniyle kent genelinde 48 okul yıkıldı. Bunların yerine yapımına başlanan 80 okuldan 59'u, inşası tamamlanarak eğitime kazandırıldı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğiyle tedbir türlerine göre yürütülen infaz ve iyileştirme çalışmaları kapsamında, yeni inşa edilen okulların temizliğini hükümlüler yapıyor.

Denetimli serbestlik hükmünden yararlanan 50 hükümlünün, çevre düzenlemesi ile iç ve dış temizliğini yaptığı çalışmayla açılışa hazırlanan okullarda öğrencilere temiz bir ortam sağlanıyor.

"Çocuklara hizmet kıymetli bir çalışma oldu"

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, AA muhabirine, Elazığ'ın deprem kuşağında yer aldığını belirterek, 4 yıl önce yaşanan depremden sonra riskli bütün okulların yerine yenilerini inşa ettiklerini söyledi.

Bu okulların birçoğunda eğitim öğretimin başladığını, diğerlerini de peyderpey teslim aldıklarını ifade eden Yiğit, "Kentte bir anda çok sayıda bina yapıldı. Okulları bir an önce eğitim öğretime kazandırmak için temizlik konusunda Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden destek alıyoruz. Okullarımızın kaba temizliğinin yapılması açısından ciddi katkı sunuyorlar. Denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerin de topluma kazandırılması, çocuklara hizmet etmeleri, bir rehabilitasyon sürecinin başlaması ve devam etmesi için çok kıymetli bir çalışma oldu." dedi.

Bu işbirlikleri sayesinde çalışmaların daha hızlı ilerlediğini anlatan Yiğit, okullarda çalışma yürüten hükümlülere teşekkür etti.

Yiğit, "Onlar da yapmış olduğumuz özel görüşmelerimizde bu işlere vesile olmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler. Çocuklarımıza hizmet etmekten oldukça mutlu olduklarını söylediler. Biz de bu sürecin içerisinde olmaktan, buna vesile olmaktan gayet mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"Yaklaşık 20 okulun temizliğini yaptık"

Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürü İrem Pirinççi de depremde hasar alan okulların yerine yenilerinin inşasının sürdüğünü dile getirerek, "Güçlü devletimiz güzel okullar inşa etti. Denetim Serbestlik Müdürlüğü de okullarımızın temizlik ihtiyacını gidermek için her zaman sahadaydı. Hükümlülerimiz yapımı biten okulların temizliğini yapıp eğitime hazır hale getiriyor." diye konuştu.

Hükümlülerin çalışmayı ücret almaksızın gerçekleştirdiğini, kurumların sunulan hizmetlerden memnuniyet duyduğunu aktaran Pirinççi, şunları kaydetti:

"50 yükümlümüzle sahadayız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü talep edince hükümlülerimiz okullarda gerçekten güzel işler çıkartıyorlar. Yaklaşık 20 okulun temizliğini yaptık. İnşaattan çıkan okulların temizliği zor oluyor. Hükümlülerimiz gerçekten günlerce burada emek sarf ediyor. Öğrencilerimize hijyenik ortam sunmaya çalışıyorlar. Çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

1Win'de spor bahisleri için çalışma stratejileri: yeni başlayanlar için ipuçları

2024-11-19 13:41 - İnsan&Hayat

87 yıllık başkent derbisi bir kez daha alt ligde oynanacak

2024-11-21 11:23 - Spor

Filistin Turizm Bakanı: İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze'de 188 tarihi alanı vurdu

2024-11-25 16:23 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hiyam beldesine saldırılarını yoğunlaştırdı

2024-11-24 16:07 - Dünya

Aşırı tuz tüketimi böbrek ve kalp hastalıkları riskini artırıyor

2024-11-25 13:57 - Sağlık

Beylikdüzü'ndeki fabrika yangını yaklaşık 62 saattir sürüyor

2024-11-25 17:37 - Asayiş

Adı imam hatip okullarıyla özdeşleşen Mahmut Celaleddin Ökten vefatının 63. yılında anılıyor

2024-11-21 11:45 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında yoğun diplomasi trafiği yürüttü

2024-11-21 15:54 - Gündem

Dede ve torun böbrek nakli için ameliyathaneye aynı sedyede girdi

2024-11-22 11:23 - Çevre-Hayat

Türkiye'de 2024, güneş enerjisinde rekorların yılı oluyor

2024-11-26 10:05 - Ekonomi

İlgili Haberler

Emine Erdoğan "Saklı Kalanlar" sergisinin açılışını yaptı

21:12 - Gündem

Yerli aşı TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli, söyleşide konuştu

18:37 - Gündem

İzmir'de kentsel dönüşüm projesi hak sahipleri çadır kurarak eylem yaptı

18:17 - Gündem

Kadın akrobasi pilotu Şener, Dünya Pilotlar Günü'nde gösteri uçuşu yaptı

18:12 - Gündem

"2025 Turizm Başkenti" Erzurum'da Palandöken Ekonomi Forumu başladı

17:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Japonya'da bir otel, İsrailli turistlerden savaş suçu işlemediklerine dair taahhüt istedi

22:53 - Dünya

Adana'da gök gürültülü sağanak ve dolu etkili oldu

22:18 - Asayiş

Bakan Fidan, Filistin Devlet Başkanı Yardımcılığı görevine seçilen eş-Şeyh ile telefonda görüştü

21:57 - Siyaset

Samsunspor, deplasmanda Bodrum FK'yi 2-1 yendi

21:38 - Spor

Fenerbahçe, Gaziantep'ten 3 puanla dönüyor

21:28 - Spor