?>

El Salvador'da ikinci kez seçilen Devlet Başkanı Bukele yemin etti

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, ikinci kez seçimleri kazanmasının ardından düzenlenen törenle yemin etti.

Dünya - 9 ay önce

Bogota

Filistin asıllı Bukele, başkent San Salvador'daki Ulusal Saray'da yapılan törende, kendisine başkanlık kuşağının takdim edilmesinin ardından yemin ederek yeni görevine resmen başladı.

Bukele, sarayın bahçesindeki destekçilerine yaptığı konuşmada, El Salvador'u çetelerden kurtararak dünyanın en güvenli ülkesine dönüştürdüklerini söyledi.

Göreve başladıkları ilk andan itibaren çetelere karşı "amansız" bir mücadele ortaya koyduklarını vurgulayan Bukele, "1 Mayıs 2022'de Orta Amerika'nın en güvenli ülkesi olduk; bir yıl sonra 1 Mayıs 2023'te, Latin Amerika'nın en güvenli ülkesine dönüştük. Tam olarak 1 yıl sonra yani bu yılın Mayıs ayında, tüm Batı Yarımkürenin en güvenli ülkesi olduk." dedi.

"Hep birlikte çetelerin kökünü kazıyoruz"

Bukele, El Salvador'u yönetenlerin yıllarca ülkeyi kanserli bir hastaya dönüştürdüğünü anlatarak, "Gelen yönetimler, kanserli hastayı iyileştirmek yerine onu daha da kötüleştirdi. El Salvador halkı, reçeteye harfiyen uydu ve kanserli hücreleri yok etmemiz için bize yetki verdi. Hep birlikte çetelerin kökünü kazıyoruz." ifadesini kullandı.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarının El Salvador halkının içinde bulunduğu koşulları anlamadığını savunan Bukele, çetelere yönelik kararlı mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Çok sayıda devlet başkanı törene katıldı

Bukele'nin yemin törenine İspanya Kralı 6. Felipe, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, Paraguay Devlet Başkanı Santiago Pena, Kosta Rika Devlet Başkanı Rodrigo Chaves, Honduras Devlet Başkanı Xiomara Castro, Belize Başbakanı Juan Antonio Briceno, ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo katıldı.

42 yaşındaki Bukele, 4 Şubat'ta gerçekleştirilen seçimlerde oyların yüzde 85'ini alarak ikinci kez devlet başkanı olmaya hak kazanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sporla hayata yeniden tutunan engelli yüzücü, Paralimpik Oyunları’nda altın madalyayı hedefliyor

2024-05-31 12:07 - Spor

Motosikletlilerden İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde "soykırım" protestosu

2024-06-01 15:52 - Gündem

PFDK'den Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe'ye bir maç ceza

2024-05-26 14:53 - Spor

Mersin'deki Anamur İskelesi'nden KKTC seferleri haziranda başlıyor

2024-05-30 10:12 - Gündem

Ordu'da öğrencilerin futbol turnuvasında güvenlik kamerası "VAR" olarak kullanıldı

2024-05-30 18:47 - Gündem

Artan sıcaklıklar ve düzensiz yağışlar tarımsal üretimi etkiliyor

2024-05-30 11:17 - Gündem

Yiğit Akü'nün halka arzında talep toplama bugün başlıyor

2024-05-29 10:47 - Ekonomi

Türk Eximbank, Dünya Bankası garantisiyle 1 milyar avro kredi anlaşması imzaladı

2024-05-29 12:42 - Ekonomi

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Anıtkabir'i ziyaret etti

2024-05-29 17:48 - Spor

Sahipsiz köpeğin saldırısında yaralanan gencin hayvan sahiplenme hayali yarım kaldı

2024-05-28 12:08 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyen bütçe tasarısını onayladı

11:52 - Dünya

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Ekonomimizi daha dirençli ve güçlü hale getirdik

12:58 - Ekonomi

Temiz enerjiden elektrik üretiminde suyun gücü ağır bastı

12:53 - Ekonomi

Kahve fiyatları rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 10'un üzerinde geriledi

12:47 - Ekonomi

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Şehirler arası otobüs biletlerinde "Aile Yılı" indirimi

12:37 - Gündem