?>

El işi tel kırma çantalar kadınlara umut oldu

Çanta atölyesinde 6 aydır eğitim gören kadınların yaptığı tel kırma çantalar, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden ilgi görüyor. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

ADIYAMAN

Batı Karadeniz yöresine özgü, genelde nevresimler, yatak örtüleri ve çarşaflara işlenen tel kırma işini çantalara nakşeden Adıyamanlı kadınlar, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden yoğun talep gören çantalarını açmayı planladıkları atölyelerinde üretmek istiyor.

Adıyaman Valiliği ve Halk Eğitimi Merkezince Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılan atölyede 6 aydır eğitim alan kadınlar, ürettikleri çantaları tel kırma yöntemiyle ilmek ilmek süslüyor.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru çantaları, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden de ilgi görüyor. Fiyatı 35 ile 150 lira arasında değişen çantaların yapımını öğrenen kadınlar, kurs sonunda kendi iş yerlerini açmayı planlıyor.

Usta öğretici Ümit Aközel, AA muhabirine, Adıyaman Valiliği ve Halk Eğitimi Merkezi koordinesinde Adıyaman'da ilk kez çanta yapım kursunun açıldığını belirtti.

Kurslarının yoğun ilgi gördüğünü aktaran Aközel, "Buraya gelen vatandaşlarımıza çanta yapımıyla ilgili kurs veriyoruz. İleride bu kursiyerlerimiz çanta atölyesi açıp kendi ayakları üzerinde duracaklar. Kursiyerlerimizden bir çoğu kendi iş yerini açmayı düşünüyor." dedi.

Yoğun talep gören kurslarında kadınlara en iyi şekilde çanta yapmayı öğrettiklerini anlatan Aközel, kursiyerlerin yapılan çantalar çok parçalı olduğu için ilk etapta çanta yapımında zorlandıklarını söyledi.

Kadınların nakış ya da tel kırma işiyle çantaları süslediklerini ifade eden Aközel, kursiyerlerin bir çantayı iki günde tamamlayabildiğini dile getirdi.

Kursiyerlerin çantalarına yoğun siparişler aldıklarının altını çizen Aközel, "İstanbul, İzmir, Ankara olsun bu illerden talep çok fazla. Adıyaman esnafının da talepleri var. Şu anda proje kapsamında olduğu için kursiyer yetiştiriyoruz. Bu kurs sayesinde Adıyaman'da iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz bu." diye konuştu.

Muhabir: Fatih Sebzeci

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş Mitrovic'i borsaya bildirdi

2017-01-04 19:22 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini çizen Gülşah Külliye'de

2017-01-02 17:22 - Gündem

Yeni yıla hayat kurtarmak için denizde girdiler

2017-01-01 18:32 - Çevre-Hayat

NASA, Jüpiter'e iki yeni keşif misyonu yollayacak

2017-01-05 16:52 - Teknoloji

Domuz sanıp arkadaşını öldüren sanığa 1 yıl 8 ay hapis

2017-01-06 11:17 - Asayiş

Genetiği değiştirilmiş sıtma aşısı tam not aldı

2017-01-05 16:22 - Teknoloji

Chapecoense sahaya indi

2017-01-04 20:22 - Spor

AKOM'u işgal edenlerin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbetleri istendi

2017-01-06 15:02 - Gündem

Diyarbakır'da 10 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı

2017-01-05 10:08 - Gündem

Dinozorların yumurtadan 3 ila 6 ayda çıktığı belirlendi

2017-01-03 14:02 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor