?>

Eksim Holding'den, Cumhuriyet'in 'ucuz algı hamlesi'ne cevap

Eksim holding, cumhuriyet gazetesi'nde “40 milyon avro’luk alo” başlığıyla yayınlanan haber ile ilgili bir açıklama yaptı. açıklamada “enerji sektörünün.

Medya - 9 yıl önce

Eksim Holding, Cumhuriyet Gazetesin'de “40 Milyon Avro’luk alo” başlığıyla yayınlanan haber ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"18.12.2015 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nin ulusal baskısında Aykut Küçükkaya imzasıyla “40 Milyon Avro’luk alo” başlığıyla yayınlanan haber, yapılan görüşmenin içeriğini ve gerçekliğini yansıtmamaktadır. Bilindiği gibi kanun çalışmalarında sektör temsilcilerinin de fikri alınmaktadır. Bu minvalde Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve sektör temsilcileri de önerilerini milletvekillerine, siyasi partilere ve Meclis komisyonuna iletmişlerdir. Daha önceki mevzuat zamanında yapılan yatırımlarla ilgili düzenlemelerin yeni mevzuatta da yer alması ve böylece yatırımlarının zarara uğramaması amaçlanmıştır. Bu sebeple sektör temsilcilerinin görüşleri ve yaptıkları görüşmeler neticesinde CHP milletvekillerinin önergesiyle kanunda bir takım düzenlemeler yapılması talep edilmiştir ve üç partinin oy birliğiyle yasalaşmıştır. Bu mevzuat, tüm yatırımcıların geçmişten gelen hakların korunmasını sağlamıştır. Herhangi bir yatırımcı bu maddeden daha fazla veya daha az yararlanmamaktadır. Şirketimizin ise hiçbir maddi kazancı olmayacaktır.

Haberin başlığı ve içeriği ucuz bir algı yönetimi hamlesi olmakla birlikte Basın Meslek İlkeleri’ni açıkça ihlal etmektedir. Enerji sektörünün düzenlenmesi için çıkarılan kanunu ve enerji sektörünün başarısını böylesine haberlerle gölgelemeye çalışan bu habercilik anlayışını esefle kınıyor, ilgili meslek kuruluşlarını göreve davet ediyoruz. İlgili maddedeki değişiklik önergelerini ekte bulabilirsiniz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün 'Paralel Yapılanma'sı ilk kez bir üniversitede tartışıldı

2015-12-15 16:43 - Genel

Çıldır gölü dondu

2015-12-14 13:45 - Çevre-Hayat

Fair-Play kervanının 16. durağı Gaziantep üniversitesi

2015-12-13 14:35 - Spor

LG-G3 Marshmallow güncellemesi yakında geliyor

2015-12-16 04:08 - Teknoloji

Şehit polisin Ankara’daki evlerinde hüzün

2015-12-16 01:05 - Asayiş

PSG'nin bileği 27 maçtır bükülmüyor

2015-12-17 16:35 - Spor

Fenerbahçe-Başakşehir! Muhtemel 11'ler...

2015-12-13 06:57 - Spor

Orman: 'Transferde birinci önceliğimiz kaleci'

2015-12-17 19:35 - Spor

Cem Yılmaz’a mola yok: Yeni film yolda

2015-12-18 14:50 - Kültür Sanat

İşte, genç Putin'in Aliağa'daki ajanlık günleri

2015-12-12 05:35 - Özel Haber

İlgili Haberler

Rusya'dan Zoom ve Pinterest'e 27 milyon ruble ceza

17:08 - Medya

Rusya'dan Twitch'e 13 milyon ruble ceza

14:13 - Medya

WSJ'ye göre İsrail, Suriye'yi birleştirmeye çalışan grupları tehdit olarak görüyor

13:32 - Medya

İsrail basınına göre, terör örgütü PKK'nın silah bırakması İsrail'in çıkarlarına tehdit

13:27 - Medya

Rekabet Kurulu, 'Mackolik'e iki ayrı ihlalden yaklaşık 13 milyon lira ceza verdi

11:52 - Medya

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: AK Parti Kadın Kollarının başarısı emsalsizdir, tarihidir

21:27 - Siyaset

Trump, Meksika'nın, USMCA kapsamındaki ürünlerine gümrük vergisi uygulamayacaklarını açıkladı

21:22 - Dünya

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

21:10 - Gündem

Şili'de 6 büyüklüğünde deprem

21:08 - Dünya

Trump, Trudeau'nun gümrük vergisi krizini "yeniden seçilmek" için kullandığını savund

21:03 - Dünya