?>

Eker'in Almanya'da yapacağı etkinlikler iptal edildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker’in bugün Almanya’nın Wolfenbüttel kentinde cami ziyareti sırasında etkinlik yapması yasaklandı, Salzgitter kentinde konuşma yapacağı bir etkinlik de iptal edildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

HANNOVER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in bugün Almanya’nın Wolfenbüttel kentinde cami ziyareti sırasında etkinlik yapması yasaklandı, Salzgitter kentinde konuşma yapacağı bir etkinlik de iptal edildi.

Wolffenbüttel Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Merkezine bağlı Wolfenbüttel’deki caminin alanlarında Eker ile siyasi toplantı yapılmasının yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, Eker’in Hannover kentindeki cami ziyaretlerinde olduğu gibi, söz konusu ibadethanenin mekanlarının da kullanım şartlarına uygun bir şekilde kullanılmayacağı endişesi taşındığından dolayı bu yasağın önceden bildirildiği belirtildi.

Yasağa, beklenen yüksek katılımın ve dini içerikli olmayan etkinliklerin cami mekanlarında düzenlenmesinin gerekçe gösterildiği açıklamada, Braunschweig ve Salzgitter kentinde planlanan etkinliklerin yasaklanmasından dolayı Eker’in Wolfenbüttel‘deki cami ziyaretinin çok sayıda kişiyi buraya çekme ihtimalinin bulunduğu kaydedildi.

Salzgitter belediyesinden yapılan açıklamada da, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker’in bu kentte planladığı seçim etkinliğinin iptal edildiği bildirildi.

Salzgitter Belediye Başkanı Frank Klingbiel, salon sahibinin 18 Mart’ta düzenlenecek etkinliği iptal ettiğini belediyeye yazılı olarak bildirmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Braunschweig Belediyesinden yapılan açıklamada da, Eker’in Braunschweig şehir merkezinde bir restoranda katılacağı etkinliğin işletme sahibi tarafından iptal edildiği belirtildi.

Eker’in dün Hannover’de katılacağı etkinlik, belediyenin daha önce verdiği izni geri çekmesiyle yapılamamıştı.

Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius da, Eker’in bu eyalette düzenleyeceği siyasi faaliyetlere yasak getirildiğini ifade etmişti.

Muhabir: Erbil Başay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Bakanımıza yapılan muamele Avrupa'nın yüz karasıdır'

2017-03-12 19:22 - Siyaset

Ayakları yandı ama fark etmedi

2017-03-15 20:02 - Çevre-Hayat

Türk Telekom ile PTT güçlerini birleştirdi

2017-03-17 13:32 - Ekonomi

Nokia 6'nın başına gelmeyen kalmadı!

2017-03-15 21:37 - Teknoloji

Laboratuvarda tavuk ve ördek eti üretildi

2017-03-18 00:42 - Teknoloji

TBMM Dışişleri Komisyonundan kınama mektubu

2017-03-13 21:47 - Gündem

Eker'in Almanya'da yapacağı etkinlikler iptal edildi

2017-03-18 17:37 - Gündem

Azerbaycanlı öğrencilere Türkiye’deki yükseköğretim fırsatları anlatıldı

2017-03-13 18:12 - Eğitim

Eski zabıt katibine FETÖ'den 9 yıl 9 ay hapis cezası

2017-03-15 19:42 - Gündem

1 liraya maç

2017-03-14 23:07 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye ile İtalya arasında 11 anlaşma imzalandı

17:33 - Gündem

Kurtulmuş: Türkiye'nin yeni bir anayasayı sivillerin eliyle yapabilecek gücü vardır

17:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

17:03 - Gündem

Uluslararası Af Örgütünün "2024-25 Dünya İnsan Haklarının Durumu Raporu" açıklandı

16:57 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bişkek'te Maarif Okulu'nu ziyaret etti

16:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Yeni Zelanda'nın batı açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem

17:42 - Dünya

TFF, ABD'de futbolcu seçmesi yaptı

17:37 - Spor

Türkiye ile İtalya arasında 11 anlaşma imzalandı

17:33 - Gündem

Beyaz Saray: Başkan Trump bugün otomobil tarifelerine ilişkin kararname imzalayacak

17:28 - Dünya

Rusya’da Türk iş insanları için yapay zeka uygulama toplantısı yapıldı

17:23 - Dünya