?>

Eğitim ve medya ilişkisi ETZ16'da

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından Ankara'da bu yıl 2. kez düzenlenecek olan 'Eğitimde Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi' 4 Kasım Cuma günü başlayacak.

Eğitim - 8 yıl önce

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından Ankara'da bu yıl 2. kez düzenlenecek olan 'Eğitimde Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin 4 Kasım Cuma günü başlayacağı bildirildi. Eğitimde FATİH Projesi bağlamında düzenlenen zirvede akademisyenler, uzmanlar, öğretmen ve öğrenciler; eğitim ve teknoloji sektörünün tüm paydaşları ile bir araya gelecek. Paneller ve sözlü sunumların yer alacağı zirvede, Kodlama, Robotik ve Üç Boyutlu Teknolojiler gibi birçok alanda workshoplar yapılacak. Açılış konuşmalarını Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı'nın yapacağı, eğitim teknolojileri ve öğretmen - öğrenci ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi konulara yönelik konuşmacıların yer alacağı zirvede, medya ve eğitim ilişkileri de değerlendirilecek. Medya ve İletişim Uzmanı Ümit Sanlav'ın moderatörlüğünü yapacağı panelde Gazeteci Yazar Kemal Öztürk, TV Haber Programcısı Buse Biçer, Anchormen Cem Öğretir ve Doç. Dr Teyfur Erdoğdu, medya gözüyle eğitime bir bakış açısı yapacaklar.

Zirvede, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Kemal Öztürk haberci gözü ve refleksi ile eğitimi değerlendirecek. Medyanın bireyin eğitimine etkisi, sosyal medya ve bireysel iletişim, dijital devrim ve yeni medyanın hayatımıza etkileri de Kemal Öztürk'ün konuları arasında.. Ekranların genç ve deneyimli sunucularından, Habertürk TV Ana Haber Bülteni Sunucusu Buse Biçer ise 'Eğitimde değişim mi, dönüşüm mü' konusuna değinecek. Biçer ayrıca, etkili hitabet ve anlatım konusunda da eğitimcilere tüyolar verecek. Kişisel gelişime yönelik çalışmaları ile bilinen ATV Ana Haber Sunucusu Cem Öğretir 'Kişisel gelişim, eğitim-öğretimin bir parçası mı, yoksa el yordamıyla mı keşfediliyor? Medya kişisel gelişime destek mi köstek mi? Medya-öğrenci-öğretmen ilişkisinde yeni bir açılım ihtiyacı var mı? Ve de kendini dinletme sanatı' sorularını değerlendirecek. Tarihçi - Akademisyen Doç Dr. Teyfur Erdoğdu, sosyal medya ve öğrenci yaklaşımları konulu sunumunda, "Sosyal medya öğrenciye ne yapar, sosyal medya ile öğrenci ne yapar? Sosyal medya ile daha mı zeki olduk? İnsanlar, neden hiç olmadığı kadar okur yazarlıkla meşgul olmaya başladılar? Sosyal medya, öğrencilerin sosyalleşmesini nasıl etkiledi? Öğrencilerde ortaya çıkan dijital hastalıklar" konularına değinecek.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk oyuncular Bollywood yıldızlarıyla kırmızı halıda

2016-10-28 13:22 - Kültür Sanat

Google'dan Cumhuriyet Bayramı'na özel logo

2016-10-29 14:52 - Gündem

Orman köylülerine kredi desteği

2016-10-27 14:07 - Ekonomi

iPhone 8 tasarımıyla büyüleyecek

2016-10-26 01:17 - Teknoloji

Uzmanlar uyardı: 'Kredi kartı alırken dikkatli olun'

2016-10-26 19:12 - Ekonomi

Modern çağın en çok tartışılan konusu yapay zeka

2016-10-31 16:17 - Sağlık

Çin Sarika tayfununun yaralarını sarıyor

2016-10-31 22:17 - Dünya

Kemer'in kadın şoförleri okul yolunda

2016-10-25 15:08 - Çevre-Hayat

Soma AŞ ile TKİ'nin avukatlarından tazminat miktarına itiraz

2016-10-25 18:02 - Gündem

FETÖ'cüler plaka tanıma sistemini kapatmış

2016-10-31 16:02 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programlarının ikinci fazı tamamlandı

22:14 - Eğitim

MEB'den depremin yaşandığı 11 ilde eğitim seferberliği

21:12 - Eğitim

Giresun ve Konya'da eğitime bir gün ara verildi

10:33 - Eğitim

Konya'nın 2 ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi

10:08 - Eğitim

Bakan Tekin: Gelen şikayetler üzerine 750 özel okula işlem başlatıldı

23:52 - Eğitim

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer silah peşinde değiliz

17:17 - Dünya

Trump: "Gazze, çatışmalar sona erdiğinde İsrail tarafından ABD'ye teslim edilecek"

17:13 - Dünya

İsrailli askeri uzmanlar, ABD Başkanı Trump'ın Gazze planını gerçekçi bulmuyor

17:07 - Dünya

Hamas: Gazze'de yerinden edilen Filistinliler şiddetli rüzgar nedeniyle zor bir gece geçirdi

17:02 - Dünya

BM: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki çatışmalarda ölü sayısı 3 bine yaklaştı

16:58 - Dünya