?>

E-ticarette ramazan yoğunluğu

TOBB E-Ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, "Ramazan ayında yükselişe geçen başlıca kategoriler arasında temel gıda ürünleri, unlu mamuller, tatlılar ve içecekler yer alıyor." dedi.

Ekonomi - 3 saat önce

Istanbul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-Ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, ramazanın başlamasıyla e-ticaret sektöründe yoğunluk görüldüğünü belirterek, tüketicilerin, farklı marketlerde değişen fiyatları karşılaştırarak daha uygun fiyatlar sunan e-ticaret platformlarına yöneldiğini söyledi.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TOBB E-Ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, ramazanda e-ticaret sektöründe gözle görülür bir hareketlilik yaşandığını ifade etti.

Geçen yıl ramazan ayında gıda alışverişlerinde yüzde 15'lik bir artış gözlemlenirken, bu yıl bu oranın yüzde 20 seviyelerine ulaşmasını beklediklerini dile getiren Özkara, e-ticaret platformlarının da tüketicilerin bu ilgisini karşılamak için özel kampanyalar ve indirimler sunarak rekabeti artırdığını kaydetti.

"Online siparişlerde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor"

Tüketici alışkanlıklarına bakıldığında, ramazanda genel harcamaların yükseldiğinin görüldüğünü anlatan Özkara, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında yükselişe geçen başlıca kategoriler arasında temel gıda ürünleri, unlu mamuller, tatlılar ve içecekler yer alıyor. Bunun yanı sıra beyaz eşya ve mutfak gereçleri de tüketicilerin ilgisini çeken kategoriler arasında bulunuyor. Tüketiciler, farklı marketlerde değişen fiyatları karşılaştırarak daha uygun fiyatlar sunan e-ticaret platformlarına yöneliyor. Aynı zamanda online siparişlerde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. E-ticaret siteleri, bu döneme özel kampanyalar düzenleyerek tüketicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor."

Bu dönemde mutfak ekipmanlarına olan talebin, tüketicilerin evde daha fazla vakit geçirmesiyle arttığına dikkati çeken Özkara, şöyle devam etti:

"Fırınlar, blender, airfryer gibi mutfak aletleriyle buzdolabı gibi beyaz eşyaların satışlarında gözle görülür bir yükseliş yaşanıyor. Evde yemek yapma alışkanlığının artması, tüketicileri pratik ve zamandan tasarruf sağlayan mutfak ekipmanlarına yönlendiriyor."

Alışveriş saatleri değişti

Özkara, ramazanda tüketici davranışlarında ve alışveriş saatlerinde değişiklik gözlemlendiğine değinerek, "Gün içinde özellikle öğle saatlerinde yoğunluk yaşanırken, akşam iftar sonrası ve gece saatlerinde de online alışverişlerde artış görülüyor. E-ticaret platformları, bu saatlere özel pazarlama stratejileri geliştirerek tüketicilere ulaşmaya çalışıyor." dedi.

Ramazan ayının, e-ticaret sektörüne büyük bir ivme kazandıran dönemlerden biri olmaya devam ettiğine işaret eden Özkara, artan tüketici talepleri ve değişen alışveriş alışkanlıklarının özellikle gıda ve beyaz eşya sektörlerinde büyümeyi desteklediğini söyledi.

Özkara, "E-ticaret platformları, bu dönemde sundukları avantajlarla hem satışlarını artırabilir hem de müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarabilir." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Fidan: Avrupa'nın sürdürülebilir ve caydırıcı güvenlik mimarisi ancak Türkiye'nin katılımıyla mümkündür

2025-03-06 19:57 - Siyaset

Süper Lig'de görünüm

2025-03-03 23:32 - Spor

İspanya, Lazkiye'deki olayların araştırılmasını ve sorumlularının cezasız kalmamasını istedi

2025-03-09 21:48 - Dünya

Türk Telekom ve Ericsson 6G çalışmalarında stratejik işbirliğine başladı

2025-03-03 20:52 - Teknoloji

Adana'daki Yavuzlar Köprüsü 'Yeşilay Haftası' için ışıklandırıldı

2025-03-07 23:57 - Çevre-Hayat

Yunan Milletvekili Fragkos'dan Türkiye ile ilgili küstah doğalgaz açıklaması

2025-03-09 20:33 - Özel Haber

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, ABD'ye karşılıklı saygı ve diyalog çağrısı yaptı

2025-03-10 07:47 - Dünya

Gazprom: Türkiye'nin doğalgaz tüketimi rekor seviyeye ulaştı

2025-03-03 22:12 - Özel Haber

Bakan Uraloğlu, TBMM'de 5G test-deneme sürecinin başladığını duyurdu

2025-03-07 23:37 - Teknoloji

Kadının Güçlenmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı

2025-03-08 04:48 - Gündem

İlgili Haberler

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni savunma ve altyapı yatırım planlarıyla martta yükseldi

15:03 - Ekonomi

Adana'nın su ürünleri potansiyeli kafes balıkçılığıyla artacak

13:47 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'den 2 ayda 8,6 milyon dolarlık Türk somonu ihraç edildi

12:53 - Ekonomi

Elektrikte öz tüketim amaçlı yeni bağlantı modeli güneş enerjisi sektörünü hareketlendirecek

12:36 - Ekonomi

Mücevher ihracatı şubatta yıllık bazda yaklaşık yüzde 80 arttı

11:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni savunma ve altyapı yatırım planlarıyla martta yükseldi

15:03 - Ekonomi

İsrail, Batı Şeria'da şubat ayında 90'ı çocuk, 19'u kadın 762 Filistinliyi gözaltına

14:58 - Dünya

Kırgızistan Dışişleri Bakanı: Türkiye ile kardeşliğin geliştirilmesi Kırgızistan'ın önceliğidir

14:52 - Dünya

Rusya: ABD dahil herkes Ukrayna'nın barışı arzu ettiğini görmek istiyor

14:48 - Dünya

Suriye'nin sahil bölgesindeki askeri operasyon sona erdi

14:27 - Dünya