?>

Dünyanın en büyüklerinden biri olacak: Son durumu havadan görüntülendi

Tamamlandığında dünyanın en büyük hastanelerinden olacak olan 2 bin 682 yataklı Başakşehir Şehir Hastanesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor. 2020 yılında hizmete açılması beklenen hastanenin yüzde 35’lik bölümü tamamlanırken, inşaata son durum havadan görüntülendi.

Gündem - 6 yıl önce

Tamamlandığında dünyanın en büyük hastanelerinden olacak olan 2 bin 682 yataklı Başakşehir Şehir Hastanesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor. 2020 yılında hizmete açılması beklenen hastanenin yüzde 35’lik bölümü tamamlanırken, inşaata son durum havadan görüntülendi.

Tamamlandığında dünyanın en büyük hastanelerinden olacak olan Başakşehir Şehir Hastanesi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda inşaatı devam eden yüzde 35’i tamamlanan şehir hastanesi bünyesinde 8 hastane oluşturuldu. Bu kapsamda dev şehir hastanesi bünyesindeki Genel Hastane, Çocuk Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Nöroloji ve Ortopedi Hastanesi, Kalp Hastalıkları Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri ile toplamda 2 bin 682 yatağıyla vatandaşlara hizmet verecek.

2 BİN 40 SİSMİK İZOLATÖRLE DEPREM ANINDA AMELİYATLAR DEVAM EDECEK

Şehir hastanesi, ana hastane binasında yer alan 2 bin 40 sismik izolatörle dünyanın en büyük sismik izolatörlü binalarından olacak. Dev hastanenin temelinde bulunan sismik izolatörler sayesinde hastanede deprem anında bile ameliyatlar aksamadan devam edecek. Yüzde 35’i tamamlanan kaba inşaatı bitmek üzere olan şehir hastanesi ise havadan ile görüntülendi. Görüntülerde 2020 yılında hizmete açılması planlanan şehir hastanesinde gelinen nokta gözler önüne serilirken çalışmaların devam ettiği görüldü.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tamamlandığında 10 bin kişiye istihdam sağlayacak olan şehir şehir hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“2020 SONU İTİBARİYLE HİZMETE VERİLMESİ HEDEFLENİYOR”

Hastanenin İstanbul için çok önemli bir hizmet olacağını dile getiren İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Yaklaşık bir buçuk sene önce başladı iki seneye yaklaştı. Yüzde 35 bandındayız kaba inşaatı bitme aşamasında en geç 2020 sonu itibariyle de hizmete verilmesi hedefleniyor. Burası bir şehir hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’hayalim’ dediği hastanelerden bir tanesi. 2 bin 682 yataklı, ben bunları sağlık şaheserleri olarak görüyorum. Faklı bir usulle işletilecek, özel ve kamu ortaklı dediğimiz, sağlık hizmeti tamamen devlet eliyle yürütülecek. Bunun yanındaki destek hizmetleri dediğimiz temizliğinden, güvenliğine, bakımından, tadilatlarına, cihazlarının bir kısmı da tamamen özel sektörün yatırım yaptığı devletle özel sektör arasındaki belirli süreçli sözleşmeler neticesinde işletilecek. Dünyanın en büyük izolatör kullanılan yapılarından bir tanesi şu anda bir numarası esasında” dedi.

“DEPREM ESNASINDA RAHATLIKLA AMELİYAT YAPILABİLİR”

Şehir Hastanesi’nde deprem anında herhangi bir etkilenme olmadan ameliyatlara devam edilebileceğini ifade eden Memişoğlu, “ 2068 tane izolatör dediğimiz binanın temellerinde, bina deprem anında yaklaşık 80 santimlik sağa sola hareket edebilecek ve üstteki ana yapıya depremin titreşimini yansıtmayacak bir sistem var. Deprem esnasında rahatlıkla ameliyat yapılabilir halde ve hiçbir zarar görmeyecek. İstanbul’da 2019 senesinde hizmete açacağımız böyle 5 yapı var. Okmeydanı, Göztepe, Kartal’da Marmara Üniversitesi’nin Hastanesi böyle izolatörü yapılar. Burada 8 tane ayrı ayrı hastane var bunların hizmetleri birleştirilmiş durumda buraya giren günde yaklaşık 65 bin kişi hesaplanıyor” diye konuştu.

(Hasibe Karadağ - Erdal Can İçelli/İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

'Tiyatroya geri dönüş yaşanıyor'

2018-12-26 18:02 - Kültür Sanat

İşte Bahçeli’nin Bakan Akar’a verdiği o hediyeler

2018-12-27 17:32 - Siyaset

Kadın polisler erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor

2018-12-30 19:42 - Genel

Giresun’da eğitime kar engeli devam ediyor | Giresun'da 27 Aralık okullar tatil mi?

2018-12-27 01:32 - Eğitim

Şehit cenazesinde çocuklardan duygulandıran hareket

2018-12-26 20:30 - Gündem

Gazze’de ezan okununca hakem maçı durdurdu

2018-12-31 01:47 - Dünya

Mehmetçik eğitimlerini aralıksız sürdürüyor

2018-12-26 13:42 - Gündem

Rusya’dan Ukrayna’ya tarihin en büyük yaptırımı

2018-12-29 20:32 - Dünya

Sıhke Gölü buz tuttu

2018-12-26 14:02 - Gündem

Dünyanın en büyüklerinden biri olacak: Son durumu havadan görüntülendi

2019-01-02 12:26 - Gündem

İlgili Haberler

Doğuda bazı iller için çığ uyarısı

23:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli imam hatip Kasım Yağcıoğlu'nun cenaze törenine katıldı

19:03 - Gündem

Bakan Fidan: Suriye hükümetinin sürdürdüğü politika, provokasyonla rayından çıkarılmaya çalışılıyor

18:58 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerine çıkacak

15:53 - Gündem

İzmir Körfezi'nde yosunlar yeşil örtü oluşturdu

15:42 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'li senatör, askeri desteğin kesildiği Ukrayna'nın 'Afganistan'dan daha kötü olacağını' savundu

23:57 - Dünya

Galatasaray, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

23:38 - Spor

Rusya Merkez Bankası yetkilisi Danilova: Rusya'da çok sayıda şirket borçlu durumda

23:32 - Özel Haber

Büyükler Avrupa Judo Kupası'nda Türkiye zirvede yer aldı

23:12 - Spor

Doğuda bazı iller için çığ uyarısı

23:07 - Gündem