BUDAPEŞTE - HALİL İBRAHİM AVŞAR
Dünya şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşe 1992 yılında Trabzon Aralıklı İmam Hatip Lisesi'nde başladığını belirterek, "Sporumuzu dolu dolu yaşadık. Artık yapmış olduğumuz sporun sonuna geldik. Bizden sonra yetenekli genç kardeşlerimizin al bayrağı en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığım için artık güreş kariyerimi sonlandırma kararı aldım." dedi.
Dünya şampiyonalarında grekoromen stilde Hamza Yerlikaya ile üç kez altın madalya kazanan iki güreşçiden biri olarak tarihe geçen Selçuk Çebi, "Dönüp arkama baktığımda gurur verici bir tablo bıraktığıma inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Kariyeri boyunca örnek bir sporcu olmaya çalıştığını dile getiren milli güreşçi, şunları söyledi:
"Allah'ın verdiği yeteneklerle bir insan başarılı sporcu olabilir ama eğer bunu kişiliğiyle, ahlakıyla, inancıyla, bayrağına, milletine, örf ve adetine sahip çıkmasıyla birleştirse o zaman sadece şampiyon değil efsane olur. İnşallah, biz bunun başarabilen sporculardan olmuşuzdur. Rahmet her daim dağlara yağar ama rahmet denizde toplanır. Umarım, büyüdükçe alçalmayı bilen sporculardan olmuşuzdur. Genç kardeşlerimize inşallah harita olabilmişizdir. Bizleri izledikleri zaman başarıya gidebilecekleri yolu onlara bir harita olarak bırakabilmişizdir. Önemli olan hayattaki bana göre en büyük başarı budur."
"'Rabia' yapmak istiyordum"
Macaristan'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nı takip etmek için Budapeşte'de bulunan Çebi, Rio 2016'da mücadele ettiği için bu organizasyona katılamadığına dikkati çekti.
Selçuk Çebi, 4. dünya şampiyonluğunu hedeflediğini ama Dünya Güreş Birliği'nin (UWW) aldığı bu karar nedeniyle Budapeşte'de güreşemediğine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Dünya şampiyonalarına 6 kez katıldım. Beşinden madalyayla döndüm. Üç şampiyonluk, birer ikincilik ve üçüncülük elde ettim. Bu gurur verici bir tablo. Gençlik ve Spor Bakanımıza söz vermiştim. 'Burada da dünya şampiyonu olup "rabia" yapmak istiyorum' demiştim. UWW'nin kararı, bu başarıyı belki elde etmemize engel oldu. Kısmet, nasip değilmiş ama üç kez dünya şampiyonu olarak al bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya ezberletmek ve o gururu 80 milyon Türk halkına yaşatmak, benim için ayrı bir mutluluk. İleride evlatlarıma, torunlarımıza anlatacak çok güzel şeylerimiz oldu."
"Cumhurbaşkanımız her zaman sporun, sporcunun yanında oldu"
Son olarak teşekkürlerini ileten Selçuk Çebi, sözlerini şöyle tamamladı:
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman sporun, sporcunun yanında oldu. Desteğini hep hissettik. Kendisine teşekkürü bir borç bilirim. Bize emeği olan kulüp başkanlarımıza, milli takım antrenörlerimize, bize yardımcı olan partner arkadaşlarımıza, bu zamana kadar spora hizmet eden tüm Gençlik ve Spor Bakanlarımıza, şu anki bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ederim. Ayrıca her başarılı insanın arkasında başarılı bir aile ve başarı bir eş vardır. Eşime çok teşekkür ediyorum. 13 yıldır evliyim, eşim uzun yıllar kahrımı çekti. Beni her daim bekledi."
dikGAZETE.com