?>

Dünya şampiyonu boksör Antalya'da eldivenlerini çıkartıp kramponlarını giydi

Ukraynalı Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu "Kedi" lakaplı Oleksandr Usyk, ülkesinin 1. lig ekiplerinden Polissya futbol takımının Antalya'daki kampına katıldı.

Spor - 3 yıl önce

Antalya

Ukraynalı Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Oleksandr Usyk, Polissya futbol takımı ile kamp yaptığı Antalya'da, "Eğer size planlarımı söylersem rakibim Anthony Joshua bunları öğrenecek. Benim planlarım çok büyük. Bunları gerçekleştirmek için çok antrenman yapıyorum." dedi.

Büyük Britanyalı boksör Anthony Joshua'yı yenerek Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) ağır sıklet kemerlerini elinde tutan 35 yaşındaki Usyk, Ukrayna 1. Ligi ekiplerinden Polissya'nın kamp kadrosunda yer aldı.

Ukrayna'da 15 yaşına kadar futbol oynadıktan sonra boksa yönelen Usyk, çok sevdiği futbola Polissya takımı ile dönerek takımın Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki kampına katıldı.

Futbol takımı ile antrenmanlara katılan ''Kedi" lakaplı şampiyon boksör, Ukrayna'nın Veres takımı ile yapılacak hazırlık maçında forma giyecek. Usyk'in forvette görev alması bekleniyor.

Amerikan futbolu, basketbol, voleybol sporlarıyla da ilgilenen Usyk'nın geçici süre ile Polissya takımının antrenmanlarına katılıp kulübün tanıtım yüzü olacağı belirtildi.

Usyk, antrenman ve hazırlık maçını takip eden AA muhabirine, Türkiye'de büyük bir misafirperverlikle karşılandığını söyledi. Kendisine ilgi gösterenlere teşekkür eden Ukraynalı boksör, Antalya'daki ortam ve antrenman sahalarını çok beğendiğini ifade etti.

Futbol ve boksun apayrı sporlar olmasına rağmen birbirlerini tamamladığına dikkati çeken Usyk, "Çocukluğumda futbola ilgi duymuştum. Futbol oynamıştım. Futboldaki ayağımı kullanma yeteneğim bana boksta çok büyük fayda sağladı." dedi.

"Boksla ilgili gelecek planların nedir?" sorusuna Usyk, "Planlarımı nasıl açıklayabilirim. Eğer size planlarımı söylersem rakibim Anthony Joshua bunları öğrenecek. Benim planlarım çok büyük. Bunları gerçekleştirmek için çok antrenman yapıyorum." cevabını verdi.

Sürekli çalışarak kendisini her zaman hazır tuttuğunu dile getiren Usyk, "Ringe çıkacağım ilk maçta elimden gelen en iyi performansı göstereceğim. Bunun için çok iyi hazırlanıyorum. Her zaman en üst düzeyle olmam gerekiyor. Boks yaşamımda herhangi bir idolüm yok. Boksör olmasaydım ya atıcı ya da futbolcu olurdum. " diye konuştu.

Ukraynalı ünlü boksörler Kiliçko kardeşler ile zaman zaman görüştüğünü dile getiren Usyk, "Birbirimizi ararız. Yemek yeriz. Hayat hakkında konuşuruz. Onlar bana tavsiyelerde bulunurlar. Çok güzel bir arkadaşlık ilişkimiz var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Giresun'un emektar yorgan ustaları zamana direniyor

2022-01-29 15:06 - Çevre-Hayat

'Dünyanın en saçma binası'nda söküm çalışmaları sürüyor

2022-02-01 15:36 - Gündem

AB, Yunanistan sınırında göçmenlerin donarak ölmesinin soruşturulmasını istiyor

2022-02-04 00:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizi indireceğiz ve indiriyoruz

2022-01-29 16:16 - Gündem

'Anadolu cerenleri' Konya'daki yaşama alanlarında hassasiyetle korunuyor

2022-02-03 14:46 - Çevre-Hayat

Bakan Soylu, Yunanistan'ın 3 göçmeni denize attığını duyurdu

2022-02-01 00:45 - Gündem

Konya'da yoğun kar baraj ve göllere umut oldu, kuraklık stresi azaldı

2022-01-29 12:46 - Gündem

Biden yönetimi, ABD bankalarını Rusya'ya olası yaptırımlara hazırlıyor

2022-01-28 22:04 - Dünya

Deniz Kuvvetleri, dostu düşmanı milli sistemle ayıracak

2022-01-30 16:56 - Teknoloji

Süper Lig'de 24. hafta heyecanı başlıyor

2022-02-03 09:45 - Spor

İlgili Haberler

Jose Mourinho, PFDK'ye sevk edildi

20:28 - Spor

Trabzonspor, Fatih Tekke ile sözleşme imzaladı

17:37 - Spor

Manchester United, 100 bin kişilik yeni stat projesini duyurdu

17:33 - Spor

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları bu yıl 4 etaptan oluşacak

17:32 - Spor

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de 2025-2026 sezonu başlangıç tarihleri belli oldu

16:48 - Spor

Günün Manşetleri

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

22:28 - Ekonomi

Irak'ta 4,8 büyüklüğünde deprem

22:22 - Dünya

Ukrayna, ABD'nin "30 günlük acil ateşkes" teklifini kabul etmeye hazır olduğunu açıkl

22:17 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze, Suriye ve Lübnan'da yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi

21:18 - Dünya