?>

Dünya ikincisi olan Hakkari'de görevli keskin nişancılar, jandarmanın gururu oldu

Jandarma Genel Komutanlığınca bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde düzenlenen Boran-6 Keskin Nişancı Yarışması'nda ikincilik kazanan Hakkari'deki Fatihler Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığı ekibi, jandarma teşkilatının gururu oldu.

Gündem - 3 ay önce

Hakkari

Düzenledikleri başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuran Hakkari Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Özel Harekat birlikleri, milletin huzuru ve güvenliği için kararlı mücadelesini sürdürüyor.

Aldıkları zorlu eğitimlerle 7 gün 24 saat göreve hazır olan JÖH birlikleri, terörle mücadelede sağladıkları başarının yanı sıra yarışmalarda elde ettikleri derecelerle de göz dolduruyor.

Nişancılıkta farkındalığın sağlanması, mesleki kültürün oluşturulması, keskin nişancıların moral, motivasyon ve güvenlerinin artırılması ile terörle mücadelede edinilen tecrübenin paylaşılması amacıyla İzmir'de 11-17 Kasım'da uluslararası düzeyde organize edilen yarışmaya katılan Fatihler JÖH Tabur Komutanlığı ekibi, önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 18 ülkeden 40 ekibin yer aldığı yarışmaya, Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği Bora-12 ile katılan Jandarma Astsubay Üstçavuş Turan Yağcı ve gözcü Jandarma Uzman Çavuş Ömer Özmen, ekip (unsur) olarak ikinci oldu.

Elde ettikleri dereceyle jandarma teşkilatını gururlandıran Yağcı ve Özmen, kazandıkları başarıyı şehit ve gazi olan silah arkadaşlarına armağan etti.

Yağcı, AA muhabirine, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Jandarma Albay M. Remzi Kızılsu Atış̧ Alanı'nda düzenlenen yarışmada, şehitlerden aldıkları şuur, komutanlarının olumlu yönlendirmesiyle yaptıkları fedakar çalışmalar sonucunda ikinci olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yarışma için görevlendirildikleri günden itibaren organizasyonda başarı elde edeceklerine inandıklarını anlatan Yağcı, "Hazırlık evresinde bize desteklerini esirgemeyen komutanlarımıza, Fatihler JÖH taburunda görev yapan ve yarışma esnasında bize olan inançlarını kaybetmeyen silah arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Elde ettiğimiz bu başarıyı da kahramanca mücadele ederken şehit ve gazi olmuş tüm silah arkadaşlarımıza armağan ediyoruz." dedi.

"Ara, bul, yok et"

Adını, 27 yıl önce kentte şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Bülbül'den alan Fatihler Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nın terör ve teröristle mücadeleye milli imkanlarla hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Yağcı, şunları kaydetti:

"Bu uğurda daha başarılı olabilmek için eğitim, spor ve atış faaliyetlerimize devam etmekteyiz. İl sınırları içinde, görev verildiği takdirde başka bölgelerde de 'ara, bul, yok et' misyonuyla, şehitlerimizden aldığımız güç, kuvvet ve tecrübeyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Ülke sınırları içinde Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ekipleri sayesinde terör örgütleri yok denecek seviyeye kadar indirgenmiştir. Tarihinde sayısız kahramanlıkları bulunan, her türlü operasyonda görev almış, yurt içinde ve yurt dışında da sayısız başarılar elde etmiş Fatihler Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı, her zaman olduğu gibi bundan sonra da mücadelesine devam edecektir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adalet Bakanlığı DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine izin verdi

2024-12-27 21:23 - Siyaset

Dünya genelinde siyaset, sanat ve bilimin önemli isimleri 2024'te hayata gözlerini yumdu

2024-12-28 13:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Baykar, İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace'i satın alıyor

2024-12-27 14:22 - Teknoloji

Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında yarın Çaykur Rizespor'a konuk olacak

2025-01-02 11:09 - Spor

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde Partizan'a mağlup oldu

2024-12-28 00:57 - Spor

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Brisbane International elemelerinde final turuna yükseldi

2024-12-27 15:23 - Spor

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2024-12-29 01:22 - Asayiş

Milli atıcı Yusuf Dikeç, "Balkanlar'ın Sporcusu" ödülü için ilk 10'a kaldı

2024-12-27 14:03 - Spor

Kamuda 1830 engelli vatandaş istihdam edilecek

2024-12-31 13:03 - Gündem

Ahmet Özer'in tutukluluk halinin devamına karar verildi

2024-12-27 19:42 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu vefat etti

23:33 - Gündem

Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilcisi M'jid ile görüştü

19:12 - Gündem

İstanbul'da özel halk otobüsü sahiplerinden İBB önünde eylem

18:18 - Gündem

TRT 47. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, 30 ülkeden 600 çocuğu Başkentte ağırlayacak

16:43 - Gündem

Hafta sonu yurdun kuzey bölgelerinde yağış bekleniyor

16:27 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, tarifeler konusunda Çinli yetkililerle görüştüklerini söyledi

02:37 - Dünya

Filistinli Ebu Tavile, İsrail'in Sde Teiman gözaltı merkezinde uğradığı işkenceyi anlattı

00:18 - Dünya

NYT: ABD, Suriye'deki 3 askeri üssünü kapatarak yüzlerce askerini geri çekmeye başladı

00:07 - Medya

UNICEF: Derme çatma çadırlarda çocukların yanması hepimizi temelden sarsmalı

23:57 - Dünya

Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu vefat etti

23:33 - Gündem