?>

Dünya Bankasından Ukrayna için 3 milyar dolarlık destek paketi hazırlığı

Dünya Bankasının gelecek aylarda Ukrayna için 3 milyar dolarlık bir destek paketi hazırladığı, bunun bu hafta onaya sunulacak en az 350 milyon dolarlık bütçe desteğiyle başlayacağı bildirildi.

Dünya - 3 yıl önce

Washington

Dünya Bankası Başkanı David Malpass ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Ukrayna'daki savaşa ilişkin ortak açıklama yaptı.

Ukrayna'daki savaşın getirdiği yıkıcı insani ve ekonomik bedelden derin bir şok ve üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada, savaşın diğer ülkeler üzerinde de önemli etkileri olduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Emtia fiyatları yükseliyor ve en çok yoksulları vuran enflasyonu daha da körükleme riski bulunuyor." değerlendirmesine yer verildi.

Çatışmanın devam etmesi durumunda finansal piyasalardaki aksaklıkların daha da kötüleşmeye devam edeceğine dikkat çekilen açıklamada, son günlerde açıklanan yaptırımların da önemli bir ekonomik etkisinin olacağı kaydedildi.

Açıklamada, IMF ve Dünya Bankasının uluslararası ortaklarıyla durumu değerlendirdiği ve uygun politika yanıtlarını görüştüğü aktarıldı.

IMF Ukrayna'nın acil yardım talebini en erken gelecek hafta değerlendirebilecek

Kurumların finansman ve politika cephelerinde Ukrayna'yı desteklemek için birlikte çalıştığı ve bu desteği acilen artırdığı belirtilen açıklamada, kriz önlemleri konusunda yetkililerle günlük temas halinde olunduğu bildirildi.

Açıklamada, IMF yönetim kurulunun Ukrayna'nın acil yardım talebini en erken gelecek hafta değerlendirebileceği, buna ek olarak Ukrayna'nın haziran sonuna kadar geçerli 2,2 milyar dolarlık stand-by programı üzerinde çalışılmaya devam edileceği ifade edildi.

Dünya Bankası Grubu'nun ise gelecek aylarda 3 milyar dolarlık bir destek paketi hazırladığı belirtilen açıklamada, bunun bu hafta kurulun onayına sunulacak en az 350 milyon dolarlık hızlı bir bütçe desteğiyle başlayarak ardından sağlık ve eğitim için 200 milyon dolarlık destekle devam edeceği aktarıldı.

Açıklamada, Dünya Bankası ve IMF'nin çatışmanın ve mültecilerin bölgedeki ve diğer ülkeler üzerindeki ekonomik ve mali etkisini değerlendirmek için birlikte çalıştığı vurgulanarak iki kuruluşun da gerektiğinde komşu ülkelere gelişmiş politika, teknik ve mali destek sağlamaya hazır olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mimar Sinan'ın Ege'deki tek eseri: Muradiye Camisi

2022-02-25 14:36 - Kültür Sanat

Andrey Rublev Dubai Açık'ta şampiyon oldu

2022-02-26 21:13 - Spor

Çıldır-Aktaş ve Türkgözü sınır kapıları 1 Mart'ta yolcu trafiğine açılıyor

2022-02-24 18:08 - Gündem

Ericsson şirketinin, Musul'da terör örgütü DEAŞ'a 20 milyon kron rüşvet verdiği ortaya çık

2022-02-28 18:18 - Dünya

Ukrayna'dan Türkiye'ye ulaşanlar güzergahtaki yardımları için Türk Dışişlerine minnettar

2022-02-27 05:20 - Gündem

Avustralya'nın Melbourne kenti Ukrayna’ya destek için sarı-mavi renklerle ışıklandırıldı

2022-02-24 17:14 - Dünya

AB'den coğrafi işaretli Milas zeytinyağı piyasada 'aranan ürün' oldu

2022-02-26 15:46 - Ekonomi

Ukrayna: Rusya'ya ait 14 uçak, 8 helikopter, 102 tank ve 3 bin 500'den fazla asker vuruldu

2022-02-26 10:54 - Dünya

Rusya, Azak Denizi'nde nakliyeleri askıya aldı

2022-02-24 13:06 - Gündem

Moskova Borsası bugün de kapalı kalacak

2022-03-02 08:54 - Dünya

İlgili Haberler

Suriye'de Ulusal Diyalog Konferansı için hazırlık komitesi kuruldu

18:38 - Dünya

Suriye Savunma Bakanlığından Halep'te ilk askeri mezuniyet töreni

18:23 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara telefonda görüştü

18:13 - Dünya

Papa Franciscus rahatsızlığı sebebiyle konuşmasını yine yapamadı

17:48 - Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi gözaltına aldı

17:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Göktaş: Kamu ve özel huzurevlerinde 30 bin yaşlıya bakım hizmeti sağlıyoruz

19:48 - Gündem

İzmir'de evinde uzun süre önce öldüğü belirlenen kadının kemikleri İstanbul'da incelenecek

19:42 - Gündem

Erzincan İliç'teki maden ocağında meydana gelen heyelan bir yılı geride bıraktı

19:02 - Gündem

Okulların tatil edildiği İstanbul'da akşam trafik yoğunluğu yüzde 62 olarak ölçüldü

18:57 - Gündem

Kars'ın karlı dağlarında kurt sayısını tespit için iz sürüyorlar

18:53 - Gündem