?>

Dünya Atletizm Birliği Başkanı Sebastian Coe'dan Türkiye'ye teşekkür

Dünya Atletizm Birliği Başkanı Sebastian Coe, atletizm dünyasının Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zor bir dönemden geçen Türkiye'de olmaktan çok memnun olduğunu söyledi.

Spor - 2 yıl önce

İstanbul

Coe, 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın düzenlendiği Ataköy Atletizm Salonu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin çok üzücü bir döneminde şampiyonanın düzenlendiğini belirten Coe, "Atletizm dünyası böyle zor bir zamanda burada olmaktan çok memnun. Umarım yardım ve destek sağlarız. Bu şampiyonanın olağanüstü zor bir zamanda gerçekleştiğinin farkındayız." diye konuştu.

Şampiyonada rekorlar fazla olmasa da standardın çok yüksek olduğuna dikkati çeken Coe, dünya rekorlarının kolay elde edilmediğini vurguladı.

Zor şartlarda şampiyonayı düzenleyen Türkiye Atletizm Federasyonuna teşekkür eden Coe, "Zor zamanlarda hem ülke hem de o ülkedeki bireyler için sporun önemli olduğunu bilmeniz çok kıymetli. Sporda gelişmeler bir gecede olmaz. Türkiye'de spora çok yatırım yapıldı. Dolayısıyla bunun Türk sporcuların dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki performansları üzerinde de etkili olması beni şaşırtmadı. Ayrıcalıklı bir performans sergilediler." ifadelerini kullandı.

"Gelecek güçlü görünüyor"

Dünya atletizminin daha önce olmadığı kadar geniş yelpazede ve çok disiplinde sporcuya sahip olduğunu aktaran Coe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Usain Bolt olağanüstü bir sporcuydu. Sporumuzda hala büyük bir figür ve umarım katkı sağlamaya devam eder. Pistte şu anda Mondo Duplantis var. Ortaya çıkmaya devam eden erkek ve kadın sporcular var. Bir bakıma bunun ticari ve pazarlama açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Daha geniş bir yelpazeye ve genç yeteneklere sahip olmak daha iyi. Çünkü son dünya şampiyonalarında madalya kazanan sporcuların neredeyse dörtte biri 25 yaşın altında. Bu olağanüstü bir istatistik. Gelecek güçlü görünüyor. Ben de genç atletleri izlemek için çok zaman harcıyorum."

Sporun kalbinde sonuçların dürüstlüğünün yer almasının çok önemli olduğunu aktaran Coe, "Taraftarlarımızın, paydaşlarımızın, sponsorlarımızın bir sonuç gördüklerinde ona bakmaları ve bu sonucun iyi niyetli olduğunu, incelemeye tabi tutulduğunu bilmeleri gerçekten önemlidir. Dolayısıyla izleme listesinin sadece bir ülkeyi tanımlamakla ilgili olmaması gerçekten önemli. Birincisi, o federasyonla birlikte çalışarak bu zorlukların neden yaşandığını anlamak ve bunu düzeltmek için birlikte ne yapabiliriz? İkincisi, elbette bu izleme faaliyetinin her yıl gözden geçirilmesi. Eğer bir ülke ilerleme kaydeder ve Atletizm Dürüstlük Birimini, birlikte çalışabileceğimiz ilerlemeyi kaydettiği konusunda tatmin ederse, daha erken izlemeden çıkmaması için hiçbir neden yok. Yani bu sonsuza kadar orada duracak bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da yapılacak kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu

2023-03-03 14:23 - Gündem

Hocalı soykırımının 31. yıl dönümüne ilişkin Moskova'da konferans düzenlendi

2023-02-27 20:06 - Özel Haber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kahramanmaraş'ta deprem sonrası çalışmaları inceledi

2023-02-26 16:11 - Gündem

Depremin sessiz tanıkları yaşadıkları korkuyu atlatmaya çalışıyor

2023-03-02 16:18 - Çevre-Hayat

Madenci baba enkazda can kurtardı, kızı çadır kentte çocuklara moral verdi

2023-03-02 18:53 - Çevre-Hayat

Depremzede 87 yaşındaki kadın, çocukları ve torunlarına kavuşmayı bekliyor

2023-02-26 13:39 - Çevre-Hayat

KOSGEB bu yıl 13 bin kadın girişimciyi destekleyecek

2023-03-04 11:27 - Ekonomi

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisine çevrildi

2023-03-04 13:54 - Ekonomi

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımına bu hafta başlanması planlanıyor

2023-03-01 13:29 - Ekonomi

AB'den günlük kiralamalara sıkı takip hazırlığı

2023-03-02 20:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Engelli tekvandocu Samet'in hedefi altın madalya

13:47 - Spor

Yüksekovaspor'da hedef Hakkari'nin Kadınlar Süper Ligi'ndeki ikinci temsilcisi olmak

13:38 - Spor

İlkokul öğrencilerine Süper Lig şampiyonlarından Bursaspor'un forması hediye edildi

13:37 - Spor

Fenerbahçe, UEFA listesine Skriniar, Talisca ve Kostic'i ekledi

13:13 - Spor

Kayserispor 6 maçlık galibiyet hasretine son vermek istiyor

12:08 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul Valisi Gül: Ocak ayında 86 bin 274 litre sahte ve kaçak alkol ele geçirildi

14:42 - Gündem

Uludağ'da kar kalınlığı yaklaşık 1 metre ölçüldü

14:38 - Gündem

Bursa-İstanbul deniz otobüsü ile Çanakkale'de feribot seferlerinin bazıları iptal edildi

14:32 - Çevre & Seyahat

Karacabey Ovası'nın verimi Gölecik Barajı ile artacak

14:28 - Ekonomi

Kalyon PV "karbon nötr panel" üreticisi olmaya hazırlanıyor

14:23 - Ekonomi