?>

Düğün fotoğrafçılarının doğal platosu Akçakoca

"Batı Karadeniz'in incisi" olarak adlandırılan 38 kilometre sahil şeridine sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesi, düğün fotoğrafçılarının tercih ettiği mekan oldu.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Düzce

"Batı Karadeniz'in incisi" olarak adlandırılan 38 kilometre sahil şeridine sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesi eşsiz manzarasıyla, dünyaevine giren çiftlerin özel anlarını ölümsüzleştiren düğün fotoğrafçılarının doğal stüdyosu haline geldi.

Türkiye'de gün batımının en güzel yaşandığı yerler arasında bulunmasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Akçakoca, sunduğu kartpostallık görüntüyle düğün fotoğrafçıları tarafından da ilgi görmeye başladı. Fotoğrafçılar özellikle gün batımında gerçekleştirdikleri çekimlerle sadece kentten değil, çevre illerde yeni evlenen çiftlerden de yoğun talep alıyor.

Akşam saatlerinde kumsala inen gelin ve damadın gün batımına kadar çekimleri yapılırken, özellikle denizde çekilen fotoğraflar sosyal medyada beğeni alıyor.

"Doğa fotoğrafına yoğun talep var"

Düğün fotoğrafçılığını 15 yıldır sürdüren Ömer Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişen teknolojiye inat başlattıkları doğal ortam fotoğrafçılığının ilgi gördüğünü söyledi.

Batı Karadeniz sahillerinin çok güzel olduğuna işaret eden Başer, "İnsanlarda artık düğün fotoğraflarını doğal ortamlarda çektirme yönünde bir eğilim var. Bu şekilde yapılan çekimlerde daha doğal kareler elde ediliyor. Akçakoca sahilleri de bu manada bize bir çok seçenek sunuyor. Biz de Akçakocamızı, Batı Karadeniz'in incisini bolca kullanıyoruz." diye konuştu.

Başer, artık düğün fotoğrafı çekimi yaparken özellikle yaz aylarında stüdyo ortamını kullanmadıklarını dile getirerek, "Çiftlerimiz doğallıktan yana. Bizler de bu güzelliği en iyi şekilde kullanıyoruz. Artık dünyada doğada olma eylemi söz konusu. Doğa fotoğrafına yoğun talep var. Biz fotoğrafçıların da doğada çekim yapmak konusunda ilgisi var. Daha rahat çalıyoruz. Fotografik anlamda çok doğal ve güzel kareler elde ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2019-2020 Okullar Ne Zaman Açılacak Kapanacak? Ara Tatil Kaç Gün Olacak ! İşte Burada

2019-06-05 18:02 - Eğitim

Özel çocuklar kodlamayı origamiyle öğreniyor

2019-06-06 22:47 - Çevre-Hayat

Ukraynalı turist sayısı 1,5 milyonu aşacak

2019-06-08 14:27 - Çevre-Hayat

Toprak Razgatlıoğlu Jerez’de de 3. oldu

2019-06-10 16:17 - Genel

Bu okulun mezunlarının 'iş' sıkıntısı yok

2019-06-10 15:37 - Eğitim

Beşiktaş'ta 4 kişinin ölümüne neden olan makas terörünün detayları ortaya çıktı

2019-06-09 04:22 - Asayiş

MHP Genel Sekreteri Büyükataman: Profesyonel bir hırsızlık örneği ortaya çıkmıştır

2019-06-05 20:30 - Politika

Michelin'den havasız lastik teknolojisi "Uptis"

2019-06-11 16:37 - Ekonomi

Alkollü sürücünün çarptığı kağıt toplayıcısı hayatını kaybetti

2019-06-05 16:28 - Asayiş

IKBY'nin yeni Başkanı Neçirvan Barzani göreve başladı

2019-06-10 17:02 - Dünya

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya