?>

Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi başladı

"Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" temasıyla düzenlenen ve yapay zekanın ana gündem maddeleri arasında yer aldığı 2025 Dünya Hükümetler Zirvesi (WGS 2025) başladı.

Dünya - 10 ay önce

Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen zirveye, yaklaşık 30 devlet başkanı ve liderin yanı sıra 140 hükümetin delegasyonu, küresel teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımı bekleniyor.

BAE Kabine İşleri Bakanı ve WGS Başkanı Muhammed El Gergavi, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, dünyada 2000'den beri yaşanan çatışmalar, insani kriz, ekonomik zorluklar ve teknolojik gelişmelere dikkati çekti.

Son 25 yılda dünyada 2 milyon insanın savaşlar ve çatışmalar nedeniyle hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 120 milyon insanın yerinden edildiğini söyleyen El Gergavi, "25 yıl önce dünya nükleer savaşlardan korkuyordu. Bugün en büyük endişemiz, siber savaşlar." dedi.

El Gergavi, geçmişteki hatalardan ders alınmadığı sürece başarısızlığın süreceğini belirterek, "İnsanlık, şu anda tamamen farklı bir dönüm noktasında ve yeni bir döneme giriyor. Geleceği şekillendirmek bizim elimizde." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası çabalar yeterli değil"

Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab da dünyanın sanayi çağından "akıllı çağa" ilerlediğini dile getirerek, "Sanayi çağından akıllı çağa çok büyük bir hızda geçiyoruz ve bu hız, daha önce dünyada yaşanan dönüşümlere göre çok farklı. Herkes yapay zekayı konuşuyor. Yapay zekada sadece son 3 yılda yaşanan değişime baktığımızda bu hızı görüyoruz." diye konuştu.

Bu çağda "bilgi, veri ve akıllı öngörülerin" önemli olduğuna işaret eden Schwab, hükümetlerin bu değişim ve dönüşümü kolaylaştırması ve ihtiyaç duyulan altyapıyı sağlaması gerektiğini söyledi.

Schwab, hükümetlerin bir diğer görevinin de bu çağda ihtiyaç duyulan yeteneklerin geliştirilmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, "Eğitim bu noktada kilit önemde. Hükümetler birlikte çalışmalı ve bu yeni teknolojiler için gerekli politikaları oluşturmalı. Mevcut uluslararası çabalar yeterli değil." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız

2025-02-06 19:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkına ikinci bir Nekbe yaşatmaya kimsenin gücü yetmez

2025-02-10 12:17 - Siyaset

Galatasaraylı futbolcu Abdülkerim Bardakcı, PFDK'ye sevk edildi

2025-02-05 00:33 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile dayanışma içinde, terörün olmadığı, huzur iklimini ortak coğrafyamızda hakim kılacağız

2025-02-04 20:56 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malezya'da 'Fahri Doktora' unvanı verildi

2025-02-10 10:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 252 bin konutla iş yerimizin inşasını hızlıca bitirmenin gayretindeyiz

2025-02-07 19:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazzelileri binlerce yıllık ezeli ve ebedi vatanlarından çıkarmaya kimsenin gücü yetmez

2025-02-09 23:03 - Siyaset

Türk Dünyasının en büyük takımı Traktör Tebriz Futbol Kulübü yalnız değildir!

2025-02-11 00:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Türkiye'yle ortak bir çıkarımız var, o da artık bölgede kalıcı barışın yerleşmesi

2025-02-05 21:13 - Siyaset

Japonya'da Gülümseme Kursları: Yeni Nesil Toplumların İhtiyacı

2025-02-06 15:03 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

ABD'deki Brown Üniversitesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:28 - Dünya

ABD'deki Brown Üniversitesi'nde silahlı saldırı düzenlendi

02:27 - Dünya

Filistin: İsrail, Filistin topraklarında etnik temizliğe ve saldırıları tırmandırmaya devam ediyor

23:52 - Dünya

ABD ordusu: Suriye'de DEAŞ militanının saldırısında 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı öldü

21:02 - Dünya

Lübnan ordusu, İsrail'in saldırı tehdidinde bulunduğu binada inceleme yaptı

18:57 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'deki Brown Üniversitesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:28 - Dünya

Türkiye, Suriye'deki DEAŞ terör saldırısını kınadı

01:08 - Gündem

Bakan Fidan: Suriye'de, geri dönenlerin yaşamını ve temel hizmetleri sağlayacağı bir altyapıya ihtiyaç var

00:08 - Siyaset

Katar'da düzenlenen ‘2025 FIFA Kıtalararası Kupası’nda final takımları belli oldu

00:08 - Spor

Filistin: İsrail, Filistin topraklarında etnik temizliğe ve saldırıları tırmandırmaya devam ediyor

23:52 - Dünya