?>

Dolar/TL 1 ayın en düşük seviyesine geriledi

Dolar/TL, ABD'de açıklanan veriler sonrasında düşüşe geçerek 3,69 ile son bir ayın en düşük seviyesini gördü. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL Dolar/TL, ABD'de açıklanan veriler sonrasında düşüşe geçerek 3,69 ile son bir ayın en düşük seviyesini gördü.

Güne, 3,7354 seviyesinden başlayan dolar/TL, yurt içinde açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artmasının ardından 3,7589'a kadar yükseldi. ABD verileri öncesinde 3,74 seviyelerinde dengelenen dolar/TL, açıklanan veriler sonrasında hızlı bir şekilde düşüşe geçerek 3,6900 ile 9 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine kadar geriledi.

Dolar/TL saat 17.30 itibarıyla gelen tepki alımlarıyla 3,7000 seviyesinden işlem görüyor. ABD verileri öncesinde 4,02 seviyelerinde işlem gören avro/TL ise en düşük 3,9704'ü görmesinin ardından şu dakikalarda 3,9940 seviyelerinden, sterlin/TL ise 4,6336'dan alıcı buluyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Destek Yatırım Araştırma Müdürü Murat Tufan, ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam rakamları beklentilerin çok üzerinde 227 bin artış gösterdiğini anımsatarak,"Ancak ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artışı yapabilmek adına çok önemli bir ekonomik veri olan ortalama saatlik kazançlar beklentilerin altında açıklandı. Yıllık ücret artışları yüzde 2,5 olarak gerçekleşerek geçtiğimiz yılın ağustos ayı sonrasında en düşük artışını kaydetti." değerlendirmesinde bulundu.

ABD veri setinin haftanın son işlem gününde genel olarak beklentiler karşılayamaması sonrası, Fed'in mart ayında yapacağı faiz toplantısında olası faiz artış ihtimalinin yüzde 8'e gerilediğini belirten Tufan, Fed toplantısından güvercin tonda mesajlar gelmesi ve ABD Başkanı Doland Trump ile ekibinin güçlü dolardan rahatsız olduğuna dair açıklamalarına devam etmesinin, dolar endeksinde son 14 yılın zirvesi olan 103,80 seviyelerinden geri çekilmesine neden olduğunu açıkladı.

Tufan, bu gelişmeler sonrası,Türk lirasının son bir haftada en çok değer kazanan para birimi olduğunu ifade ederek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) uygulamaya koyduğu likidite sıkışıklığı, döviz depo ihaleleri ve zorunlu karşılık oranlarında yaptığı indirimler ile yurt dışı gelişmelerin Türk lirasını pozitif ayrıştırdığını söyledi.

Teknik görünümde hızla değer kazanmaya devam eden Türk lirasında bu performansın devam etmesi halinde dolar/TL'de ana destek seviyelerinin 3,6870 ve 3,6500 seviyeleri olacağını kaydeden Tufan, olası toparlanmalarda ise 3,70-3,75 bandının önemi korumaya devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Erhan Cihan Ünal

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Survivor Adem Kılıççı kimdir? Survivor Adem Kılıççı ne iş yapıyor? (Survivior Adem)

2017-02-01 19:12 - Magazin

Savaşsız yaşayamazlar!..

2017-01-29 13:12 - Gündem

THY uçaklarda Super Bowl'u yayınlayacak

2017-01-31 13:47 - Gündem

Marmara Üniversitesinden ‘Nurşen Mazıcı’ açıklaması

2017-01-31 14:27 - Gündem

Yürüyen Köşk için yeniden UNESCO’ya başvurulacak

2017-01-31 18:47 - Kültür Sanat

Prof.Dr. İlber Ortaylı: Bölgedeki tek iktisadi ortağımız İsrail

2017-01-28 06:12 - Gündem

Jussen Kardeşler'den muhteşem konser

2017-01-30 15:08 - Kültür Sanat

'Galatasaray Adası 60 yıldır tapulu malımızdır'

2017-02-03 14:57 - Spor

Denizden kaçak geçişler son 2 yılın en düşük seviyelerinde

2017-02-01 14:42 - Gündem

Erzurum’da zihinsel engelli gence dayak

2017-01-28 17:12 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi

10:52 - Ekonomi

Türk firmaları uydu sektörünün en büyük fuarında ürünlerini vitrine çıkardı

10:38 - Ekonomi

Küresel elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 30 arttı

10:27 - Ekonomi

TCMB'den 'Sağlık Uygulaması Tebliği Tarife Değişikliğinin TÜFE’ye Yansımaları' analizi

09:35 - Ekonomi

Küresel piyasalarda gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verisine çevrildi

09:11 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyen bütçe tasarısını onayladı

11:52 - Dünya

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik tarifeleri yürürlüğe girdi

11:37 - Dünya