?>

Doktor çift hastalarının sağlığı için ayrı şehirlerde mesai yapıyor

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Ecem Pınar Aydın ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan Utku Acar Aydın, doktorluk mesleklerini farklı şehirlerde sürdürürken birbirlerine destek oluyorlar.

Çevre-Hayat - 11 ay önce

Kırklareli

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Ecem Pınar Aydın ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli Utku Acar Aydın, farklı şehirlerdeki doktorluk mesailerini birbirlerine verdikleri destekle sürdürüyor.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan çift 2018'de Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı.

Utku Acar Aydın bir süre önce mesleki tecrübesini artırmak amacıyla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaya başladı.

Kırklareli'nde yaşayan doktor çift, birbirine 60 kilometre uzaklıktaki komşu şehirlerde farklı hastanelerde çalışıyor.

Evde Sağlık Birimi sorumlusu doktor Ecem Pınar Aydın, AA muhabirine, küçük yaşta hayalini kurduğu doktorluk mesleğini 6 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Hastalarına hizmet etmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın, eşi ile aynı mesleği yapmanın kendisine ayrı bir heyecan ve mutluluk verdiğini belirtti.

Mesleği ile gurur duyduğunu anlatan Aydın, "Doktorluk gerçekten çok güzel ve kutsal bir meslek. Tabi ki zorlukları da var. Ailemizden önce, yeri geliyor, hastalarımız oluyor." dedi.

Aydın, eşi ile aynı mesleği yapmanın avantaj sağladığını belirterek, "Eşimle Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştık bir dönem. Eşim acil serviste ben ise evde sağlık biriminde çalışıyordum. Birbirimizle irtibat halindeydik. Ben hastalarımı muayene ettiğimde bulgular sonucunda acil tedavi ihtiyacı varsa hemen eşimi arıyordum. Hastalarımın tedavisinin kolaylıkla yapılmasını sağlıyordum. Bu da bana avantaj sağlıyordu." diye konuştu.

"Hastam iyileştiğinde çok mutlu oluyorum"

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde görevli doktor Utku Acar Aydın ise karşılaştığı zorluklara rağmen mesleğini severek yaptığını belirtti.

İnsanın sevdiği mesleği yapmasının önemli olduğunu ifade eden Aydın, yaşadıkları zorlukların üstesinden eşiyle birlikte geldiklerini belirtti.

İyileşen hasta sayısı ne kadar çoksa akşam eve o kadar mutlu gittiğini anlatan Aydın, "Eşimle yaklaşık 5 yıl aynı hastanede görev yaptık. Bir aydır ayrı hastanelerde çalışıyoruz aramızda sadece 60 kilometre mesafe var geçmişte olduğu gibi yine mesaimiz bittiğinde bilgi ve tecrübelerimizi birbirimizle paylaşıyoruz. İyileşen hasta sayımız çoksa evde mutlu bir hava oluyor, birbirimizi her konuda eşimle destekliyoruz" dedi.

Aydın, yeniden eşiyle aynı hastanede görev yapmayı istediğini dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'2023 yılında 5500 öğrenciye burs tahsisi gerçekleştirdik'

2024-03-09 13:53 - Gündem

Silivri Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun otopsi kayıtlarını izleyecek

2024-03-12 14:32 - Gündem

İsrail ramazan ayında Filistinlilere saldırmayı gelenek haline getirdi

2024-03-13 15:08 - Dünya

Ramazan davulcularının mesaisi başladı

2024-03-11 08:48 - Çevre-Hayat

Başbakan Modi'nin ihtilaflı sınır eyaletini ziyareti Hindistan-Çin gerilimini arttırdı

2024-03-12 16:07 - Dünya

Doktor çift hastalarının sağlığı için ayrı şehirlerde mesai yapıyor

2024-03-14 11:37 - Çevre-Hayat

UMKE'den gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

2024-03-08 13:47 - Gündem

Türk Kızılay, "Ramazan Kampanyası" ile milyonlara ulaşmayı hedefliyor

2024-03-13 15:13 - Gündem

Türkiye 1986-2023 dönemindeki özelleştirmelerden 71,5 milyar dolar gelir sağladı

2024-03-12 11:22 - Ekonomi

İran'da "Çarşamba Suri" kutlamaları sürecinde 14 kişi öldü, 3 bin 253 kişi yaralandı

2024-03-13 05:28 - Dünya

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta depremde hayatını kaybedenlerin isimleri fidanlarda yaşatılacak

17:47 - Çevre-Hayat

Yozgat'ta engelli kişinin askerlik hayali gerçekleştirildi

17:28 - Çevre-Hayat

Samsun'da tedavisi tamamlanan 120 yabani hayvan doğaya bırakıldı

16:18 - Çevre-Hayat

Karabük'te şehir merkezine inen tilki cep telefonuyla görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Karabük'te çiğdemler erken çiçek açtı

15:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

MSB'den Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen askere ilişkin açıklama

20:52 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin açıklama

20:48 - Gündem

PepsiCo'nun geliri geçen yılın son çeyreğinde azaldı

20:38 - Ekonomi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, AGİT PA Başkanı Kauma ile görüştü

20:32 - Siyaset

Almanya Başbakanı Scholz: Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor

20:28 - Dünya