?>

Doğu'da kesintisiz enerji için karlı yolları aşıyorlar

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 ilde elektrik hizmeti sunan ekipler, zorlu koşullara ve kış şartlarına rağmen kırsal bölgelerde zarar gören nakil hatlarının onarımını yapıyor.​​​​​

Çevre-Hayat - 3 ay önce

Elazığ
Doğu'da kesintisiz enerji için karlı yolları aşıyorlar

Elazığ, Bingöl, Malatya ve Tunceli'de 1 milyonu aşkın aboneye hizmet veren Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (Fırat EDAŞ) kaliteli ve kesintisiz elektrik arzı için gece gündüz hizmet veriyor.

Fırat EDAŞ ekipleri çetin geçen kış koşullarında kırsal ve dağlık bölgelerde, kar, buzlanma, tipi ve şiddetli rüzgar nedeniyle zarar gören enerji nakil hatlarını onarmak için özverili çalışma yürütüyor.

Ekipler, elektrik kesintisine neden olan arızalara müdahale için kar kış demeden kilometrelerce yol katederek en ücra yerleşim yerlerine ulaşıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman ulaşımın kesintiye uğradığı ve arızanın meydana geldiği bölgeye yürüyerek güçlükle ulaşan ekipler, dondurucu soğukta elektrik direklerine çıkıp kesintisiz enerji sağlamak için uğraş veriyor.

"Her türlü koşulda tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz"

Fırat EDAŞ Müdürü Müjdat Çelik, AA muhabirine, sorumluluk bölgelerindeki 4 ilde, yaklaşık 51 bin kilometre orta ve alçak gerilim enerji nakil hattında çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bölgede olumsuz hava şartlarından dolayı enerji nakil hatlarının zaman zaman hasar görebildiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Kış mevsiminin sert yüzüyle karşılaştığımız bu zorlu günlerde, elektrik arzının kesintisiz ve kaliteli bir şekilde sağlanması yaşamının vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. Elazığ, Bingöl, Malatya ve Tunceli'de 1 milyonu aşkın aboneye hizmet vermekteyiz. Bölgemizdeki hanelerin, iş yerlerinin ve kamu kuruluşlarının enerji ihtiyacını karşılamaya devam etmek için her türlü koşulda tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Hava şartlarının çetinleştiği, yoğun kar yağışı, tipi ve don olaylarının etkili olduğu kış döneminde il müdürlüklerimizde oluşturduğumuz kriz koordinasyon merkezlerimiz ve sahadaki kahraman ekiplerimiz sayesinde arızalara en hızlı şekilde müdahale sağlıyoruz."

"Ekiplerimiz enerji arzını sürdürülebilir kılmak için üstün bir çaba gösteriyor"

Çelik, vatandaşın elektriksiz kalmaması için ekiplerin çetin kış şartlarında zarar gören enerji nakil hatlarının onarımı için büyük bir mücadele gösterdiğini dile getirerek, ekiplerin kimi zaman kardan dolayı araçların gidemediği noktalara omuzlarına aldıkları elektrik direkleriyle kar ve tipiye karşı yürüyerek ulaşabildiklerini söyledi.

Kimi zaman da kuvvetli rüzgar ve tipide buz tutmuş direklere tırmanan ekiplerin arızayı gidermek için bu koşullarda çalışma yürüttüğünü aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Sahadaki ekiplerimiz, en son teknolojiyle donatılmış ekipmanlar ve sistemlerden yararlanarak gerek şehir merkezlerinde gerekse kırsal bölgelerde enerji arzını sürdürülebilir kılmak için üstün bir çaba gösteriyor. Dağların zirvelerini aşan, dere yataklarından geçen ve karlı yolları aşıp en uzak noktalara kadar ulaşan ekiplerimiz sadece enerjiyi değil, aynı zamanda umudu ve konforu da bu noktalara taşımaktadır."

Şirket olarak sorumluluk bölgelerinde yaşayan her bir bireye güvenilir enerji hizmeti sunmanın sorumluluğunu hissettiklerini ifade eden Çelik, sahadaki 1000'i aşkın personel ve yaklaşık 400 araç ile bu sorumluluğu yerine getirirken aldıkları her memnuniyet bildiriminin kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

Müjdat Çelik, hizmet sunarken bölgede yaşayan insanların günlük yaşamına katkıda bulunmanın da memnuniyetini hissettiklerini dile getirerek, "Kesintisiz enerji sağlama yolunda teknolojiye yaptığımız ve yapacağımız yatırımlar, etkin iletişim kanallarımızla halkımızın yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadesini kullandı.​​​​​​​​​​​​​​

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Emine Erdoğan'dan "Küresel Kadınlar Forumu"na ilişkin paylaşım

2024-11-27 18:07 - Gündem

PKK/YPG, Deyrizor'da Fırat'ın doğusundaki köylerden rejim güçlerini çıkarmak için saldırı

2024-12-03 10:27 - Dünya

BM: Gazze'de 15 bin hamile kadın kıtlığın eşiğinde

2024-11-28 17:37 - Dünya

Hamas'tan Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinlilerin "acilen" kurtarılması çağ

2024-11-27 23:42 - Dünya

Dünya Bankası: Gelişmekte olan ülkeler geçen yıl dış borca 1,4 trilyon dolarlık rekor ödeme yaptı

2024-12-03 21:20 - Ekonomi

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde üst üste 2. mağlubiyeti aldı

2024-12-04 01:58 - Spor

Sivasspor, Süper Lig'de yarın Antalyaspor'a konuk olacak

2024-11-28 09:59 - Spor

Çorum'da köyde yiyecek arayan kurtlar güvenlik kamerası ile kaydedildi

2024-12-03 17:17 - Çevre-Hayat

Kapalıçarşı'da piyasaya sahte dolar sürüldüğü iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı

2024-11-28 12:27 - Gündem

Galatasaray, Hollanda deplasmanından 1 puanla döndü

2024-11-28 22:53 - Spor

İlgili Haberler

Anıtkabir çevresinde "ay-yıldızlı" trafik ışıkları yanıyor

14:38 - Çevre-Hayat

Milli judocu Bilal Çiloğlu, 2020'de kazanamadığı olimpiyat madalyasını 2028'de alma peşind

13:57 - Çevre-Hayat

Siirt'te köylerde çocuklar karın keyfini kızak yaparak çıkardı

13:38 - Çevre-Hayat

Hobi olarak başlayıp meslek edindiği filografiyi kadınlara öğretiyor

13:27 - Çevre-Hayat

Hatay'ın Kültür ve Sanat Çarşısı depremde atölyesi yıkılan ressama umut oldu

13:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bodrum'da köpekten korkup yola fırlayan kişi kamyonetin çarpmasıyla yaralandı

15:12 - Gündem

Merkez Bankası rezervleri 170 milyar dolar oldu

15:08 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde ekonomiye güven şubatta yükseldi

14:43 - Ekonomi

AİHM, çevreci eylemci Fraisse'in ölümüyle ilgili Fransa'yı suçlu buldu

14:37 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz, Philadelphi Koridoru'ndan çekilmeyeceklerini ima etti

14:33 - Dünya