?>

Diyarbakır'da 72 yaşındaki kadının karnından 20 kilogramlık kitle çıkarıldı

Diyarbakır'da doktorların tedaviye ikna ettiği 72 yaşındaki Remziye Koyun'un karnından, cerrahi müdahaleyle 50 santimetre çapında yaklaşık 20 kilogramlık kitle çıkarıldı.

Çevre-Hayat - 6 ay önce

Diyarbakır

Kentte yaşayan 3 çocuk annesi Koyun, 1,5 sene önce yumuşak doku kanseri tedavisi gördü. Aradan geçen süreçte sağlığına kavuştuğunu düşünen Koyun, son dönemde karın ağrısı, yürümekte ve nefes alıp vermekte zorluk yaşama gibi belirtiler hissetmeye başladı.

Bu şikayetlerine rağmen hastaneye gitmekten kaçınan Koyun, ileri evre kanser olduğunu, tedavi şansının olmadığını düşünerek hayattan umudunu kesti.

Gazi Yaşargil ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken ve Op. Dr. Abit Yaman, daha önce tedavi ettikleri Remziye Koyun'un sağlık kontrollerini aksattığını fark etti.

Doktorların araması üzerine hastaneye giderek tetkik yaptıran Koyun'un karnında 50 santimetre çapında kitle tespit edildi.

Doç. Dr. Başçeken ve Op. Dr. Yaman'ın, riskli olmasına rağmen cerrahi müdahaleyle tedavi şansının bulunduğunu belirtmesi üzerine Koyun, ameliyat olmaya karar verdi.

Koyun'un karnından 6 saat süren operasyonla 50 santimetre çapında yaklaşık 20 kilogramlık kitle çıkarıldı.

"Üzerimdeki ağırlık kalktı"

Remziye Koyun, AA muhabirine, yürümekte zorluk çektiği için doktora gittiği belirterek "Ameliyatla üzerimdeki ağırlık kalktı. Ameliyattan sonra 3 gün yoğun bakımda kaldım. Şimdi iyiyim. Kuş gibi hafifledim. Daha önce çok az yemek yiyebiliyordum. İnşallah bundan sonra yemek yiyebileceğim." dedi.

"Bu kadar büyük kitleler çok nadir saptanıyor"

Doç. Dr. Başçeken, Remziye Koyun'un daha önce de kanser tedavisi gördüğünü anlattı.

Hastanın kontrole gelmemesi üzerine kendisiyle iletişime geçtiklerini anlatan Başçeken, yapılan kontrollerde hastada tümör oluşumunun tekrarladığını belirlediklerini söyledi.

Başçeken, şunları kaydetti:

"Kitle o kadar büyümüş ki hasta yataktan kalkamayacak seviyedeymiş. Kitlenin biraz daha iyi olan özellikleri kötüye doğru ilerlemiş. Kitle bütün batını sarmış ve organların çoğunu sıkıştırmış. Bu kadar büyük kitleler çok nadir saptanıyor. Hasta şikayetlere rağmen kendini bırakmış çünkü son evre olduğunu düşünüyormuş. Bu tip tümörlerde hastanın cerrahi şansı olabiliyor. Ona ameliyat edilebileceğini ama riskli olduğunu anlattık. Hasta ve yakınları da bütün riskleri kabul ederek ameliyata karar verdi."

"Zor bir ameliyattı"

Op. Dr. Abit Yaman ise hastada tespit ettikleri, organlarına yapışık olan kitlenin tamamını 6 saatlik operasyonla çıkardıklarını dile getirdi.

İkinci ameliyatı olması nedeniyle hem hastayı hem de kendilerini zorlayan bir ameliyat olduğunu vurgulayan Yaman, "Hastamız daha önce yemek yiyemediğini, düzgün nefes alamadığını belirtiyordu. Bu problemlerin çoğunu çözmüş olduk. Ameliyat başarılı geçti ve hastamızın sağlık durumu şu anda gayet iyi. Hastamızı tedavi edebildiğiniz için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği hava saldırılarında 7 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2024-10-31 13:17 - Dünya

Çorum ve Mersin'de vatandaşlar 101 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü

2024-10-28 19:52 - Çevre-Hayat

Socar Türkiye'nin telekomünikasyon şirketi Millenicom'un satış süreci tamamlandı

2024-10-30 11:03 - Ekonomi

Paris'te 'Türkiye Expo' festivali ile Türk kültürü tanıtılıyor

2024-10-25 19:48 - Kültür Sanat

Çin elektrikli araçlara ek gümrük tarifeleri getiren Avrupa Birliği'ni DTÖ'ye şikayet etti

2024-10-30 10:17 - Ekonomi

Trabzonspor, bu sezon hayal kırıklığı yaşatıyor

2024-10-27 11:27 - Spor

86 yaşındaki Yaşar usta, kilim tezgahından vazgeçmiyor

2024-10-26 12:47 - Kültür Sanat

Genç milli halterci Merve İlden'den Avrupa Şampiyonası'nda 2 bronz madalya

2024-10-27 20:02 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, enerjide bağımsız olduğumuz bir yüzyıl olacak

2024-10-26 14:32 - Siyaset

Bruneili diplomatlar Türkçe öğreniyor

2024-10-29 15:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Türkiye-Çin dostluğunun sembolü 10 bin fidan toprakla buluştu

16:58 - Çevre-Hayat

KKTC turizmde rotayı kültür, deniz, doğa, sağlık ve gastronomiye çevirdi

16:52 - Çevre-Hayat

Artvin-Ardahan kara yolunda heyelan meydana geldi

16:32 - Çevre-Hayat

Manisa'da 8 ton mesir macunu halka saçıldı

15:23 - Çevre-Hayat

Bağımlılıkla mücadele ederken Yeşilay atölyesinde sosyal beceriler de kazanıyorlar

13:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Güney Marmara'da bazı feribot seferleri iptal edildi

00:07 - Çevre & Seyahat

New York'ta Filistin destekçileriyle İsrail yanlıları arasında arbede çıktı

23:52 - Dünya

Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Şeyh'ten Netanyahu'ya cevap

23:42 - Dünya

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Bundan sonraki haftalar aynı önemde devam ediyor

22:42 - Spor

Bellona Kayserispor sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi

22:17 - Spor