?>

Diyarbakır annelerinden Tokay: Evlatlarımızı alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor.

Gündem - 2 yıl önce

Diyarbakır

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 1143'üncü gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Sariye Tokay, oğlu Mehmet için yaklaşık 11 yıldır mücadele verdiğini söyledi.

"Oğlum 14 yaşında HDP tarafından kandırılıp dağa gönderildi." diyen Tokay, 3 yılı aşkın bir süredir HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetinde olduğunu belirtti.

Annelerin en doğal hakkı olan evlatları dışında kimseden bir şey istemediklerini ifade eden Tokay, şöyle konuştu:

"Biz evlatlarımızı HDP'den istiyoruz. Yeter artık, çocuklarımızı bıraksınlar. Çocuklarımızı bırakmadan onların peşini bırakmayacağız. Evlatlarımızı alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah, devletimize güç, kuvvet versin, çocuklarımız için büyük bir mücadele veriyor. Dağdan gelen her bir çocuk bize umut oluyor. İnşallah çocuklarımızı onlardan alacağız."

Tokay, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Kızı Bahar için eylem yapan anne Fatma Karakuş, kızının yaklaşık 6 yıl önce Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyken kandırılarak dağa götürüldüğünü belirtti.

Bugüne kadar kızından haber alamadığını ifade eden Karakuş, "Kızım için sonuna kadar mücadele edeceğim. Kızımı HDP'den istiyorum, onlar götürdüler. Kızım doktor olacaktın, devletimize ve milletimize hizmet edecektin, bize hayırlı evlat olacaktın. Yolunu gözlüyoruz. Bahar'ım sesimi duyuyorsan lütfen gel, teslim ol." ifadelerini kullandı.

Oğlu Özkan için eylem yapan baba Süleyman Aydın, evlat nöbetinin kararlı bir şekilde sürdüğünü aktardı.

Dağa götürülen oğlu Erhan için Hatay'dan gelerek eylem yapan ve kanserden dolayı hayatını kaybeden baba Ekrem Artık'ı anımsatan Aydın, "Hatay'dan gelen bir babamız maalesef evlat acısına dayanamayıp vefat etti. HDP artık bunu görsün. Gelin oğlum, PKK'dan korkmayın. Gelin güvenlik güçlerimize teslim olun. Devletimiz çok büyüktür." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fransa'da "günlük hayatı felç eden" akaryakıt grevlerine devam kararı çıktı

2022-10-15 13:03 - Ekonomi

Bayındır Barajı'nda yüzer güneş enerji santrali kurulacak

2022-10-14 11:21 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Zeytinburnu'na teşekkür" paylaşımı

2022-10-14 20:21 - Siyaset

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 9 azaldı

2022-10-17 14:55 - Ekonomi

Tekstil fuarı Bursalı firmaların ihracat hedefini yükseltti

2022-10-19 14:33 - Ekonomi

TBMM Başkanı Şentop, vefatının 19. yılında Aliya İzetbegoviç'i andı

2022-10-19 14:40 - Siyaset

İsveç'te Çevre ve İklim Bakanlığının kaldırılması tepkilere yol açtı

2022-10-19 16:17 - Dünya

Türkiye'nin güneş enerjisi kapasitesinde bu yıl rekor büyüme bekleniyor

2022-10-19 11:19 - Ekonomi

Yerli yatırımcı sayısı rekor kırdı

2022-10-19 15:16 - Ekonomi

Bakan Varank, İsrailli mevkidaşı Barbivai ile görüştü

2022-10-19 16:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir vefat etti

02:07 - Gündem

Ege Denizi'nde peş peşe depremler meydana geldi

22:48 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: Kudüs'ün kimliğini değiştirme girişimleri kabul edilemez

22:42 - Gündem

Ege Denizi'nde 4,6 büyüklüğünde deprem

22:12 - Gündem

İstanbul'da musluklardan kirli su akmasına vatandaşlar tepki gösterdi

22:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir vefat etti

02:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Putin’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

00:56 - Özel Haber

İsrail, ateşkese rağmen Lübnan'ın Bekaa bölgesine hava saldırısı düzenledi

00:48 - Dünya

İsrail Enerji Bakanı Cohen Arap topraklarında Filistin devleti kurulmasını önerdi

00:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari ile görüştü

00:06 - Siyaset