?>

Diyarbakır anneleri yeni yılda da evlatlarına kavuşma umudunu koruyor

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, yeni yılda evlatlarına kavuşmak istiyor.

Gündem - 1 yıl önce

Diyarbakır

Çocuklarının terör örgütü tarafından kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 1580'inci güne ulaştı.

Evlatlarını özlemle bekleyen anneler seslerini toplumun her kesimine duyururken, evlat nöbetine katılım da günden güne artarak 370'e ulaştı.

Kararlılıkla sürdürülen oturma eylemi sayesinde 46 aile evladına kavuştu.

Yaz kış, kar yağmur, bayram salgın demeden eylemlerini aralıksız sürdüren anneler ve babalar, evlatlarının güvenlik güçlerine teslim olmasını bekliyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyen aileler yeni yılda da evlatlarına kavuşmak için umudunu sürdürüyor.

"Evlatlarımızın elinde kalem vardı, kalemi alıp ellerine silah verdiler"

Anne Hatice Levent, AA muhabirine, Kütahya'dan kızı Fadime için geldiğini ve evlat nöbetini sürdürdüğünü söyledi.

Kızını almadan gitmeyeceğini belirten Levent, "Artık evlatlarımızı bıraksınlar. Bu evlatlarımızın suçu nedir? Evladımı almadan buradan gitmeyi düşünmüyorum. Evlatlarımızın elinde kalem vardı, kalemi alıp ellerine silah verdiler. İnşallah evlatlarımız gelir. Yeni yılda gözyaşı bitsin. Yeni yıl anne ve babalara mutluluk getirsin." dedi.

"Bizim yeni yılımız, bayramımız, özel günümüz yok"

İmmihan Nilifırka ise oğlu Mehmet için mücadeleyi sürdürdüğünü ifade ederek, oğluna duyduğu özlemi dile getirdi.

9 yıldır hasret olduğu evladı için eylemi sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduğunu anlatan Nilifırka, "İnşallah anne ve babalar olarak hepimiz evlatlarımıza kavuşuruz. Bizim yeni yılımız, bayramımız, özel günümüz yok. Evlatlarımız gelirse beraber yeni yılımızı kutlarız." ifadelerini kullandı.

"Evlatlarımızı hasretle bekliyoruz"

Anne Necibe Çiftçi de 8 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Roşat için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Diyarbakır'a gelip oturma eylemine katıldığını belirtti.

Terör örgütü PKK tarafından bir oğlunun öldürüldüğünü, bir oğlunun da dağa kaçırıldığını anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Burada evlatlarımızı hasretle bekliyoruz. İnşallah Allah'ın izni, devletin gücüyle evlatlarımıza kavuşuruz. Yağmur, çamur, kış demeden evlatlarımızı bekliyoruz. Oğlumu HDP ile PKK'dan istiyorum. Oğlum gittiğinden beri benim yeni yılım yok. Oğlum yeni yılda gelip teslim olursa ben de sevinirim, benim de yeni yılım kutlanır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Engelleri Aşmak: Sporda Kadınların Yükselişi ve Devam Eden Eşitlik Arayışı

2023-12-22 14:46 - İnsan&Hayat

Yeni asgari ücrette sona doğru

2023-12-22 15:14 - Gündem

Üniversiteli anne, dekanlıktan aldığı özel izinle otizmli kızıyla aynı sırayı paylaşıyor

2023-12-29 13:17 - Çevre-Hayat

Türkiye'den 73 ülkeye 140 milyon dolarlık çiçek ihracatı

2023-12-26 12:33 - Ekonomi

Van'da yolu kardan kapanan mahalledeki kanser hastasının imdadına ekipler yetişti

2023-12-26 12:57 - Gündem

Ayrıştırılan atıklar ekonomiye kazandırılıyor

2023-12-23 12:18 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan şehit askerler için taziye mesajı

2023-12-23 19:52 - Gündem

Erzurum ve Ardahan'da kar yağışı etkili oluyor

2023-12-23 16:12 - Çevre-Hayat

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikası için arazi tahsisi yapıldı

2023-12-23 19:02 - Ekonomi

Irak'ta yerel seçimlerin nihai sonuçları açıklandı

2023-12-28 23:28 - Dünya

İlgili Haberler

Gemi adamları iaşe bedeli 325 lira oldu

02:28 - Gündem

Hakim ve savcıların görevde yükselmelerine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de

01:37 - Gündem

Beykoz Belediye Başkanı Köseler tutuklandı

01:32 - Gündem

Türkiye ile İngiltere arasında Suriye konulu istişareler yapıldı

22:07 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 80'e çıktı

18:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Gemi adamları iaşe bedeli 325 lira oldu

02:28 - Gündem

İngiliz Başbakan Starmer'a göre, ABD-Ukrayna maden anlaşması tek başına güvenlik garantisi vermiyor

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'e yönelik tarife oranını yüzde 20'ye çıkardı

02:17 - Dünya

Bazı il ve ilçelerde eğitime kar engeli

02:13 - Eğitim

Hakim ve savcıların görevde yükselmelerine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de

01:37 - Gündem