?>

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Yaşadığımız salgın çok tedbirli olmamızı gerektiriyor

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle kapalı olan camilerin 29 Mayıs'tan itibaren cuma namazlarıyla birlikte tedbirler alınarak başlayacağını belirterek, "Yaşadığımız salgın çok tedbirli olmamızı gerektiriyor." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle kapalı olan camilerin ibadete açılmasına ilişkin, "29 Mayıs'tan itibaren cuma namazlarımızla birlikte tedbirlerimizi alarak başlayacağız." dedi.

Diyanet TV'de canlı yayınlanan "İftarı Beklerken" programına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ramazanda evlerin birer mescide dönüştürüldüğünü, yuvalarda çocuklar ve eşlerle şu ana kadar tadılmayan güzelliklerin tadıldığını söyledi.

Evlerde iftarlar yapıldığını, teravih namazı kılındığını, Kur'an-ı Kerim ve kitap okunduğunu aktaran Erbaş, "Bu ramazan birbirimizin farkına vardık. Anı yaşadık, yarını umutla bekledik, dünü tefekkür ettik, dünden ders almaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Yapılan araştırmalara göre salgın sürecinde insanların ibadetlere olan ilgisinde ve kitap okuma oranlarında artış olduğuna dikkati çeken Erbaş, İslam'ın yeryüzünde insanoğluna nasip olmuş en büyük nimet olduğunu vurguladı.

Erbaş, "İslam dinini Rabbimizin bütün insanlığa kurtuluş vesilesi olarak gönderdiğini, bunun da en büyük nimet olduğunu Kur'an-ı Kerim'den öğreniyoruz. Bunu çok iyi bir şekilde anlamalıyız. İslam küçücük şeyleri dahi kurtuluşumuza vesile kılıyor." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin 100 yıl önce Hacı Bayram Camisi'nde Kur'an ile kurbanlarla, dualarla atıldığını anımsatan Erbaş, "Bu vesile ile hem İstiklal Marşı şairimize rahmet diliyor hem de milli mücadelede bu toprakların düşman işgalinden kurtuluşunda mücadele eden tüm şehitlerimize, gazilerimize, tüm devlet büyüklerimize Rabbimden rahmet diliyorum. İnsanoğlu fanidir işte. 100 sene önce neler yaptılar, biz bugün onları hayırla yad ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında cemaatle namaza ara verilen camilerde 29 Mayıs Cuma günü yeniden cemaatle namaza başlanacağını hatırlatan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

"29 Mayıs'tan itibaren cuma namazlarımızla birlikte tedbirlerimizi alarak başlayacağız. Bununla ilgili geniş katılımlı bir toplantı yaptık. İçişleri Bakan Yardımcımız, Sağlık Bakan Yardımcımız da katıldılar. Perşembe günü yine bir toplantı yapacağız. Tedbirlerimizi alıp ondan sonra inşallah hasret, özlem bitecek. Vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmasını bekliyoruz. Görüyorum, gerçekten cami ve cemaat için sabırsızlanmak güzel bir şey. Bu sevindiriyor ama yaşadığımız salgın da bizim çok tedbirli olmamızı gerektiriyor. Ben buradan devletimizin başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün çalışanlarına bu süreçteki gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Gece, gündüz demediler. Ülkemiz, bu salgınla mücadele noktasında dünyaya örnek oldu."

İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eden Erbaş, gecenin birlik ve beraberliğe, insanlığın sıhhat, hidayet, barış ve huzuruna vesile olması niyazında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya ihtiyatlı şekilde yeniden normale dönüyor

2020-05-18 20:22 - Dünya

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine 'sokağa çıkma kısıtlaması' ile ilgili genelge gönder

2020-05-20 01:37 - Gündem

3 ilde daha maskesiz sokağa çıkılamayacak

2020-05-14 21:52 - Gündem

TRT Çocuk'un sevilen kahramanı Pırıl 'Akıllı İşaretleri' öğretiyor

2020-05-15 18:42 - Kültür Sanat

Madagaskar Fransa'yı hakimiyet iddia ettiği Dağınık Adalar'a ilişkin projesi nedeniyle kınadı

2020-05-19 07:11 - Genel

ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 90 bini geçti

2020-05-17 20:32 - Dünya

Japonların 150 yıllık av tüfeği markasını Türk ustalar yaşatıyor

2020-05-16 15:47 - Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Yaşadığımız salgın çok tedbirli olmamızı gerektiriyor

2020-05-20 04:17 - Gündem

THY'nin 9 milyon sembolik yolculu 19 Mayıs özel uçuşu başladı

2020-05-19 16:22 - Gündem

Tadım'dan yerli ay çekirdeği için çiftçiye sürdürülebilir üretim desteği

2020-05-13 16:05 - Ekonomi

İlgili Haberler

Prof. Dr. Orhan Tatar'dan Ege Denizi'ndeki sismik aktiviteye ilişkin açıklama

20:43 - Gündem

FETÖ'den soru hırsızlığına ilişkin yeni paylaşımlar

18:18 - Gündem

Şanlıurfa'da sahipsiz köpeğin kadına saldırısının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

17:47 - Gündem

Dışişleri Bakan Yardımcısı Duran, Somali'de çeşitli temaslarda bulundu

17:43 - Gündem

Muğla'da Ege Denizi'ndeki sismik aktiviteye yönelik risk değerlendirme toplantısı yapıldı

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

03:48 - Dünya

Elon Musk, harcamalarda kesintiye gidilmemesi halinde ABD'nin 'iflas edeceğini' söyledi

03:12 - Dünya

İsrail'de 7 Ekim 2023 saldırılarının ardından 3 milyon kişi travma sonrası stres bozukluğu yaşadı

02:17 - Dünya

Filistin hükümeti Gazze'de barınaklar kurmaya ve bölgeye ilaç göndermeye başladığını açıkladı

02:13 - Dünya

Oğuz Çetin, yoğun bakıma kaldırıldı

02:07 - Spor