?>

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Okyanusa gömülen hayatlar, ortak acılarımızdır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Sahile vuran bebekler, yurt arayışı umuduyla okyanuslara gömülen hayatlar, ortak acılarımızdır” dedi.

Gündem - 7 yıl önce

Eyüp Bahariye Mevlevihanesi’nde Muharrem İftarı ve Kerbala Şehitlerini Anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı. Erbaş, duaların okunduğu programda bir konuşma gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, programda yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz Muharrem ayının haram aylardan olduğunu ve Allah’ın ayı olduğunu söylemiştir. S.A.V Medine’ye geldiğinde Muharrem ayının bir öncesinde ve sonrasında oruç tutmuştur. Bu akşam hepimiz bir oruç açma veya iftar programı vesilesi ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Cenab-ı Hak bütün oruçlarımızı kabul eylesin” dedi.

“Bugün, Halep’ten, Yemen’e, Gazze’den Arakan’a her birisi Kerbala olmuştur” Muharrem ayının önemini hatırlatan Erbaş, “ Asla tarihin acılarından yeni acılar üretmek hüzünleri yeni hazanlara dönüştürmek değildir. Kerbala’nın bize en büyük mesajı birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir. Eğer bu mesajı hayata dönüştürmez isek İslam coğrafyasında hüznün ve matemin en acılı hikayeleri yaşanmaya devam edecektir. Maalesef bugün Halep’ten Yemen’e, Gazze’den Arakan ‘a İslam ülkeleri ve beldeleri adeta her biri birer Kerbala olmuştur. Kerbala’yı anlamak Hz. Hüseyin (R.A.)’i anlamaktır. Elbette Hz. Hüseyin’in yolu Hz. Muhammet (S.A.V.) yoludur. Bugün İslam coğrafyasını Kerbala’ya dönüştürenler etnik mezhep, meşrep kavgaları ile Müslümanların arasına tefrika sokarak bunu yapıyorlar. Bunun için ne adına olursa olsun Müslümanlığın ortak vasfı olan ehli kıbleye karşı nefrete sebep olan suçlayıcı ötekileştiren cümleler kurmanın iyiliğimiz açısından hiçbir faydasının olmadığını bilelim. Müslümanlığı birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınalım” diye konuştu.

“Okyanusa gömülen hayatlar, ortak acılarımızdır” Konuşmasında birlik beraberlik mesajları da veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, “Sahile vuran bebekler, yurt arayışı umuduyla okyanuslara gömülen hayatlar, ortak acılarımızdır. Bütün insanlığın huzuru ortak hedefimiz ve duamızdır. Bizim ortak düşmanımız cehalettir, nefret dilidir, şiddettir, farklılıkları kavga sebebi sayan cahilliktir, kardeşi kardeşe düşman yapan fitnedir. Muharrem’de ortak geleneklerimizden birinin aşure ya da aşure aşı olarak isimlendirdiğimiz geleneğimiz olduğu hepimizin malumudur. Muharrem ayında yaşattığımız bu aşure geleneğimiz birlik ve beraberliğin paylaşma ve dayanışmanın bir simgesidir” şeklinde konuştu.  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Referandum sonrası Erbil sokakları

2017-09-28 00:37 - Dünya

Şehit ve gazi çocuklarının eğitim yardımı bugün ödenecek

2017-09-27 15:02 - Gündem

Ayvalık’ta 52 göçmen jandarmadan kaçamadı

2017-09-26 12:37 - Asayiş

AK Partili vekil intihar eden vatandaşı böyle ikna etti

2017-09-29 21:12 - Asayiş

Eski Burdur Valisi Kürklü'ye FETÖ'den gözaltı

2017-09-30 00:37 - Gündem

Türk sinemasının ünlü oyuncularından 'Sevgi Korteji'

2017-09-28 00:27 - Kültür Sanat

Hakkari'de köylerin çehresi değişiyor

2017-09-24 15:17 - Gündem

Anadolu'nun 'gönül dağı' Neşet Ertaş

2017-09-25 16:37 - Kültür Sanat

Endonezya'da 'bufalo boynuzu'yla tedavi

2017-09-26 15:52 - Çevre-Hayat

Suriyeli aktivist kadın ve gazeteci kızı toprağa verildi

2017-09-23 19:57 - Genel

İlgili Haberler

Artvin'de çığ düşmesi cep telefonuyla görüntülendi

22:38 - Gündem

Yargıtay'ın bozma kararı verdiği Hrant Dink cinayeti davasında karar açıklandı

22:32 - Gündem

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 70'e yükseldi

22:28 - Gündem

Sarıyer açıklarında sürüklenen kuru yük gemisi kurtarıldı

22:18 - Gündem

Sarıyer açıklarında sürüklenen kuru yük gemisi için kurtarma ekibi sevk edildi

20:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Artvin'de çığ düşmesi cep telefonuyla görüntülendi

22:38 - Gündem

Yargıtay'ın bozma kararı verdiği Hrant Dink cinayeti davasında karar açıklandı

22:32 - Gündem

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 70'e yükseldi

22:28 - Gündem

Baas rejiminin yıkılmasının ardından Suriye'de düzenlenen ilk fuar büyük ilgi gördü

22:22 - Ekonomi

Sarıyer açıklarında sürüklenen kuru yük gemisi kurtarıldı

22:18 - Gündem