?>

Dışişleri Bakanlığından Uluslararası Kızılhaç Komitesine tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Maurer'in Türk Kızılayının, Suriyeli Kürtler arasında itibar kaybettiğine dair açıklamalarına tepki gösterdi.

Genel - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer'in Türk Kızılayının, Suriyeli Kürtler arasında itibar kaybettiğine dair açıklamalarına tepki gösterdi.

Sözcü Aksoy, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı’na atfen bazı basın organlarında çıkan haberler hakkındaki bir soruya verdiği yazılı yanıtta, "Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı’nın bazı uluslararası basın organlarında 'Türk Kızılayının Suriyeli Kürtler nezdindeki itibarının sıfıra yakın hale geldiği' şeklindeki iyi niyetten uzak ifadelerinin kabul edilmesi mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Aksoy, Türk Kızılayının küresel ölçekte dil, din, milliyet ve coğrafya ayrımı yapmaksızın kararlılıkla yürütmeye devam ettiği insani yardım operasyonlarını en iyi bilmesi gereken kuruluşlardan birinin Uluslararası Kızılhaç Komitesi olduğunu kaydetti.

Suriye krizinin başından itibaren "tarihte örneği görülmemiş bir fedakarlık ve azimle çalışan Türk Kızılayının" bu yöndeki faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum tarafından örnek olarak gösterildiğine dikkati çeken Aksoy, "Kendi sınırları içinde yüz binlerce Suriyeli Kürt’e ev sahipliği yapmakta olan bir ülkenin Kızılayı hakkında ICRC Başkanı tarafından bu şekilde bir açıklama yapılmasını kınıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Dildar Baykan

Haftanın Öne Çıkanları

Bitlis'te terör örgütüne ait 3 sığınak imha edildi

2018-03-18 05:02 - Asayiş

Başbakan Yıldırım: Türkiye-Amerika ilişkileri kişilere bağlı değildir

2018-03-14 14:00 - Politika

Rusya’dan İngiltere'ye medya tehdidi

2018-03-15 00:37 - Medya

İran'da deprem

2018-03-20 02:32 - Dünya

'250 bin şehide 250 bin hatim okuttuk'

2018-03-18 21:53 - Genel

ABD'de cami bombalayan 4 kişi tutuklandı

2018-03-14 05:02 - Dünya

KDV Kanunu tasarısının 10 maddesi kabul edildi

2018-03-15 07:02 - Siyaset

Filistin Başbakanının konvoyuna bombalı saldırı

2018-03-13 17:25 - Genel

Başbakan Yıldırım: İslam'ın doğru anlatılmasında Diyanet'in büyük görevi var

2018-03-13 21:56 - Politika

Röportajdan etkilendi annelik duygusunu tattı

2018-03-19 15:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya