?>

DHMİ Havacılık Akademisi 7 yaşında

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesinde kurulan Havacılık Akademisi'nde, kurulduğu günden bugüne kadar 266 bin 938 kişiye eğitim verildi. Eğitimlerden toplam 13 milyon 381 bin lira gelir sağlandı.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, DHMİ Havacılık Akademisi, üyesi olduğu ICAO ve EUROCONTROL kriterlerine göre uluslararası alanda da eğitim vermeye devam ediyor.

Havacılık Akademisi'nin kurulduğu günden bugüne, havacılığın farklı konularında, DHMİ personeli ve havacılık sektöründeki diğer paydaşlar olmak üzere toplam 266 bin 938 kişiye eğitim verildi. Eğitimlerden toplam 13 milyon 381 bin 144,48 lira gelir sağlandı.

DHMİ Havacılık Akademisi'nde 2023'te seyrüsefer ve işletme alanları başta olmak üzere tüm birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda 43 bin 217 personele eğitim verildi. Geçen yıl yüz yüze verilen eğitimlerin yanında, Havacılık Eğitim Dairesi Başkanlığınca kullanıma sunulan "Eğitim Yönetim Sistemi" üzerinden de uzaktan eğitim yöntemiyle eğitimler gerçekleştirildi.

Havacılık Akademisi uzaktan eğitim platformu üzerinden, 51 bin 114 kursiyere online ve video tabanlı eğitim verildi. Ayrıca ulusal ve uluslararası sektöre uzaktan eğitim hizmeti sunarak yaklaşık 20 milyon lira tasarruf sağlandı.

Eğitimlerini "havacılık üniversitesi" olarak sürdürmeyi hedefleyen DHMİ Havacılık Akademisi, diğer ülkelerden gelen taleplerin karşılanması, kurum dışı eğitim hizmetlerinin planlanması çalışmalarına devam ediyor.

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin her alanda küresel yükselişini ifade eden Türkiye Yüzyılı vizyonunda eğitimin yeri ve öneminin bilinciyle; kaliteli hizmet anlayışını modern eğitim vizyonuyla harmanlayan DHMİ Havacılık Akademisi, bilginin gücüne dayanarak ulusal ve uluslararası alanda eğitimlerine devam ediyor. Gerçekleştirdiği kurum içi ve sektörel eğitim faaliyetleriyle DHMİ çalışıyor, Türkiye uçuyor!" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'la 30 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma kararlılığındayız

2024-01-24 21:12 - Siyaset

Pin-Up oyun oynamak için en iyi ve en popüler stratejiler

2024-01-31 09:12 - İnsan&Hayat

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

2024-01-30 16:13 - Dünya

Almanya’da makinistlerin en uzun grevi başladı

2024-01-24 16:37 - Dünya

Bakan Fidan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev tarafından kabul edildi

2024-01-30 20:18 - Gündem

Batı Trakya Türklerinin 29 Ocak'larda gösterdiği direniş ruhu devam ediyor

2024-01-28 12:03 - Dünya

BM: İnsanların karınlarını doyuracak yiyecek bulamadığı Gazze'de durum çok trajik

2024-01-25 18:07 - Dünya

D-8 üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileri, yeni yıl yemeğinde bir araya geldi

2024-01-30 17:13 - Dünya

İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de yaşanan açlık felaketi en fazla çocukları etkiliy

2024-01-25 11:23 - Dünya

Türk üniversiteleri, Pakistan'daki eğitim fuarında öğrencilerle buluştu

2024-01-24 21:18 - Dünya

İlgili Haberler

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi

10:52 - Ekonomi

Türk firmaları uydu sektörünün en büyük fuarında ürünlerini vitrine çıkardı

10:38 - Ekonomi

Küresel elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 30 arttı

10:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya