?>

DHKP/C’li teröristler adliyede

İstanbul Okmeydanı’ndaki bir kültür merkezinin sığınağında yakalanan terör örgütü DHKP/C’nin sözde genel sekreteri Ümit İlter ve sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş - 6 yıl önce

İstanbul Okmeydanı’ndaki bir kültür merkezinin sığınağında yakalanan terör örgütü DHKP/C’nin sözde genel sekreteri Ümit İlter ve sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Şubat Salı gecesi Okmeydanı’nda faaliyet gösteren İdil Kültür Merkezi adlı bir binanın bodrum katına yapılan bir sığınağa baskın düzenlemiş, operasyonda, terör örgütü DHKP/C’nin sözde genel sekreteri Ümit İlter ve sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu üst düzey 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesindeki ’yeşil’ kategoride yer alan ve 1 milyon lira para ödülü ile aranan örgütün sözde genel sekreteri Ümit İlter ve ’gri’ kategorideki Emel Yeşilırmak ile İbrahim Gökçek, ’Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçundan aranan örgütün sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu ile aynı suçtan aranan sözde halkın hukuk bürosu sorumlusu Barkın Timtik, ’kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek’, ’yönetmek’, ’terör örgütü propagandası yapmak’ ve ’silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlarından arama kaydı bulunan sözde halkın mühendis mimarları sorumlusu Barış Yüksel adlı teröristler, operasyon sonrası İstanbul Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alınmıştı.

Operasyon sırasında binada gözcülük yaptığı ileri sürülen B.V. ve S.G. ile örgütün sözde genel sekreteri Ümit İlter ve Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu üst düzey 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

(Sadık Kahraman/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

PFDK’dan 4 büyük kulübe para cezası

2019-02-28 20:44 - Spor

Türk ekonomisi Emlak Bank'ın “Katılımı“ ile ivme kazanacak

2019-02-28 14:34 - Ekonomi

32 ilde FETÖ operasyonu: 50 gözaltı kararı

2019-02-26 12:21 - Genel

Akşener İmamoğlu'nu tanıtım toplantısına katıldı

2019-02-24 21:32 - Siyaset

"Kayyum atamalarında geç kaldık"

2019-02-24 02:01 - Politika

İşçi servisi tıra çarptı: 3 yaralı

2019-02-28 19:02 - Asayiş

'Zillet ittifakı gücünü FETÖ ve Kandil'den alıyor'

2019-02-23 21:32 - Siyaset

Gelin geldiği köyde topraksız tarımın 'hanımağası' oldu

2019-02-27 17:32 - Çevre-Hayat

İhracat oranı yüzde 5,9 arttı

2019-03-01 13:19 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 59'a yükseldi

12:33 - Asayiş

Edirne'de fabrikada çıkan yangın söndürüldü

12:11 - Asayiş

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 30 zanlı tutuklandı

11:36 - Asayiş

İstanbul merkezli 9 ilde terör örgütü PKK/KCK operasyonunda 52 zanlı yakalandı

10:32 - Asayiş

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 'Gürz-46' operasyonlarında 282 şüpheli yakalandı

09:16 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşları azaltma kararı

19:42 - Gündem

Gazze'de zorla yerinden edilen Filistinlilerin güneyden kuzeydeki topraklarına dönüşü devam edi

19:37 - Dünya

Türkiye ile Ukrayna arasında 2 anlaşma imzalandı

19:32 - Gündem

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belir

18:52 - Siyaset