?>

Dgpays ve Arcapita konsorsiyumu NEOPAY'in çoğunluk hissesini satın aldı

Türk fintek şirketi Dgpays'ın Arcapita ile oluşturduğu konsorsiyum, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) hızlı büyüyen ödeme çözümleri sağlayıcısı NEOPAY'in çoğunluk hisselerini Mashreq Bank'tan satın aldı.

Ekonomi - 4 ay önce

İstanbul

Şirketten yapılan açıklamada, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinin finansal teknoloji sağlayıcılarından olan Türk fintek şirketi Dgpays ve global yatırım şirketi Arcapita Group Holding'in eşit ortaklıkta oluşturduğu konsorsiyumun, BAE'nin önde gelen bankalarından Mashreq'in sahip olduğu, ödeme çözümleri sağlayıcısı NEOPAY'deki çoğunluk hissesini satın aldığı duyuruldu.

Açıklamada, NEOPAY için yaklaşık 385 milyon dolarlık bir işletme değeri anlamına gelmesi beklenen işlem için, ilgili düzenleyici kurumlardan onay beklendiği aktarıldı.

Ayrıca açıklamada, satın alma sonrasında NEOPAY'ın, konsorsiyumun stratejik desteğiyle büyümesini daha da hızlandırması ve Dgpays'in ileri teknoloji çözümlerinden faydalanarak yeni hizmetler sunmasının hedeflendiği kaydedildi.

Mashreq bünyesinde stratejik bir birim olarak kurulan NEOPAY, son yıllarda perakende, konaklama, kamu ve e-ticaret gibi kilit sektörlerde çeşitli müşteri kitlesine hizmet vererek önemli bir büyüme elde etti.

NEOPAY'in büyümesi, BAE'nin genç ve dijital okuryazar nüfusu, güçlü GSYH büyümesi ve hükümetin dijital dönüşümü ve nakitsiz bir ekonomiyi teşvik etmeye yönelik devam eden girişimleriyle şekillenen dinamik ekonomik yapısından güç alıyor.

"NEOPAY'in başarısının Orta Doğu'nun daha geniş bir kısmına yayılmasında büyük bir potansiyel görüyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dgpays Üst Yöneticisi (CEO) Serkan Ömerbeyoğlu, Mashreq ortaklığı ile NEOPAY'in dönüşüm yolculuğunu desteklemekten heyecan duyduklarını ifade etti.

Bugüne kadar NEOPAY'in, BAE'deki dijital ödeme alanında olağanüstü bir büyüme ve inovasyon sergilediğini belirten Ömerbeyoğlu, şunları kaydetti:

"Bu başarının Orta Doğu'nun daha geniş bir kısmına yayılmasında büyük bir potansiyel görüyoruz. Dgpays olarak her zaman finansal hizmetlerde dijital dönüşümü, ileri teknoloji ve stratejik ortaklıklarla yönlendirmeyi misyon edindik. Fark yaratan fintek çözümlerimizi NEOPAY'in güçlü platformu ile entegre ederek büyüme ve inovasyon için yeni fırsatlar oluşturmayı, bu yenilikçi çözümleri BAE ve daha geniş Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi üye ülkeleri (GCC) pazarındaki kurumsal ve KOBİ segmentlerine sunmayı amaçlıyoruz."

Arcapita CEO'su Atif Abdulmalik da NEOPAY'in Arcapita'nın yalnızca pazar lideri olan değil, aynı zamanda elverişli makroekonomik eğilimlerle güçlü büyüme potansiyeline sahip şirketleri satın almaya odaklanan yatırım stratejisiyle tamamen uyumlu olduğuna dikkati çekti.

Mashreq Grup CEO'su Ahmed Abdelaal da bu işlemin NEOPAY'in yolculuğunda önemli bir dönüm noktası ve bölgesel dijital ödeme lideri olarak güçlü büyüme yolculuğuna devam etmesine olanak tanıdığına vurgu yaptı.

NEOPAY'in, Dgpays ve Arcapita'ya Orta Doğu genelindeki iddialı genişleme planlarını gerçekleştirmesine yardımcı olacak doğru uzmanlık ve vizyona sahip olduğuna emin olduklarını kaydeden Abdelaal, "Mashreq, NEOPAY'de önemli bir hisseyi elinde tutmaya devam ederken, şirketin operasyonlarını genişletmesi ve pazar liderliğini pekiştirmesiyle yeni zirvelere ulaşacağını görmekten heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

NEOPAY CEO'su Vibhor Mundhada da Dgpays ve Arcapita'nın desteğiyle NEOPAY'in büyüme yolculuğunun bir sonraki aşamasına adım atmaktan büyük heyecan duyduklarını belirtti.

NEOPAY'in, sürekli yenilik yaparak ve müşterilerine değer katarak dijital ödemeler sektöründe lider konumunu sağlamlaştırdığını anlatan Mundhada, şu bilgileri paylaştı:

"Yeni hissedarlarımızın teknolojik ve finansal desteği, Mashreq'in de devam eden katkılarıyla birlikte, BAE'deki büyümemizi hızlandırmaya ve Orta Doğu genelindeki varlığımızı genişletmeye hazırız. E-ticaret ödemelerini geliştirmeye ve bölgede dijital ödemelerin yaygınlaşmasını teşvik etmeye kararlıyız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta mücadelesine 6 maçla devam edildi

2024-09-19 00:12 - Spor

Trabzon'da sağanak etkili oldu

2024-09-20 18:42 - Asayiş

ABD, Tayvan'a 228 milyon dolarlık askeri satışa onay verdi

2024-09-17 17:37 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, AA Editör Masası'na konuk olacak

2024-09-17 18:12 - Gündem

Kıbrıs gazisi, askerlik hatıralarını bitmeyen heyecanla yad ediyor

2024-09-19 14:18 - Çevre-Hayat

Filistin Devlet Başkanı Abbas, 18 Eylül'de İspanya'ya gidecek

2024-09-16 23:03 - Dünya

Coğrafi işaret tescilli Ayder balında hasat mesaisi başladı

2024-09-18 14:17 - Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Durukan Şekerleme için çaldı

2024-09-17 14:12 - Ekonomi

Artvin'de şiddetli yağışta bulanıklaşan dere ile Çoruh Nehri'nin birleşmesi görüntülendi

2024-09-18 18:42 - Çevre-Hayat

Bireysel krediler ve konut kredilerinde ihtiyatlı risk ağırlıkları düşürüldü

2024-09-20 18:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

08:42 - Ekonomi

TCMB'den parasal aktarım mekanizmasını güçlendirecek adım

01:43 - Ekonomi

AB liderleri: Ek gümrük vergileri ABD'nin de zararına olur

23:37 - Ekonomi

BM, ABD'nin yeni gümrük vergilerinin küresel ekonomiye etkisinden endişeli

22:32 - Ekonomi

AJet'in ocak ayındaki zamanında kalkış-varış oranları yüzde 80'in üzerine çıktı

16:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İstanbul merkezli terör örgütü DEAŞ operasyonunda 46 şüpheli yakalandı

08:52 - Asayiş

ABD'de helikopterle uçağın çarpıştığı kazanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

08:47 - Dünya

Ticaret Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

08:42 - Ekonomi

İsrail ordusu Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da biri çocuk 15 Filistinliyi gözaltına aldı

08:38 - Dünya

Organize dolandırıcı suç örgütlerine yönelik 'HÜCRE-8' operasyonlarında 64 şüpheli yakalandı

08:32 - Asayiş