?>

Devlet Tiyatroları 'Avrupa Kalite Belgesi' ile ödüllendirildi

Gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası festivallerle Türk tiyatrosunun dünya çapında temsilinde büyük rol oynayan Devlet Tiyatroları, Avrupa Festivaller Birliği tarafından ‘EFFE’ kalite belgesiyle onurlandırıldı. Avrupa Festivaller Birliği’nin geliştirdi

Siyaset - 10 yıl önce

Gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası festivallerle Türk tiyatrosunun dünya çapında temsilinde büyük rol oynayan Devlet Tiyatroları, Avrupa Festivaller Birliği tarafından ‘EFFE’ kalite belgesiyle onurlandırıldı.

Avrupa Festivaller Birliği’nin geliştirdiği EFFE-“Avrupa için Festivaller, Festivaller için Avrupa” projesi kapsamında Devlet Tiyatroları başvurduğu Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali ve Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ile Kalite Belgesi’ne layık görüldü.

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik, “Devlet Tiyatrosu 1949 yılından bu yana biriktirdiği mesleki deneyim ve yaratıcı unsurları artık dünya ölçeğinde bir başarıya taşıdığını ifade ederek; ‘Türk Tiyatrosu’nun lokomotifi sayılabilecek Devlet Tiyatrosu; Türkiye’nin her bölgesinde gerçekleştirdiği uluslararası festivallerle marka kalitesini her geçen gün geliştiriyor. Bu başarı Devlet Tiyatrosu’nun samimi emeğinin ve seyircisine duyduğu saygının bir sonucudur” dedi.

Binlerce başvurunun yapıldığı projede ulusal uzmanlar ve uluslararası jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 31 ülkeden 761 festival kalite belgesi almaya hak kazandı. Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’nun katkılarıyla hazırlanan ve değerlendirme aşamasında sanata bağlılık, toplumsal katılım, uluslararası ve evrensel bakış açısı kriterlerinin arandığı projede; yeni bir uluslararası festival platformu oluşturmak, vatandaşlar ve profesyonellerin festivallere kolayca erişim sağlayabilmeleri amaçlanıyor.

Projeyle sanata, topluma ve Avrupa değerlerine derinden bağlı festivaller arasında bağlantı kurulurken, dünya çapındaki seyircilerin seçilen festivallere yönelik en doğru ve güncel bilgiye kolayca ulaşması sağlanıyor.

dikGAZETE..
Haftanın Öne Çıkanları

Ford işçileri taleplerini yönetime sundu

2015-05-25 17:11 - Magazin

Fotoğraf aşkı öldürdü

2015-05-24 14:29 - Genel

’Karşı çıkmalarının nedeni ilkesel değil kişisel’

2015-05-25 20:41 - Genel

"Lig bittikten sonra görevi devralacağız"

2015-05-23 23:40 - En Son Yazılar

Galatasaray’ın kasası da dolacak

2015-05-26 13:04 - Genel

Beşiktaş kafilesi TT Arena’ya ulaştı

2015-05-24 21:33 - Genel

Van’da uyuşturucu operasyonu

2015-05-21 23:36 - Genel

"O araç Görmez’e tahsis edildi"

2015-05-22 22:54 - Genel

Mardin’de tarihi eser ele geçirildi

2015-05-21 21:51 - Genel

Bir tekerlek gördüm sanki

2015-05-19 17:50 - Genel

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 6 Şubat depremlerinin ikinci yılına ilişkin paylaşım

10:13 - Siyaset

MHP'den Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama

22:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız

19:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'asrın birlikteliği'ne katkı sağlayan kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerine plaket

21:22 - Siyaset

Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü

20:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in Tammun'a yönelik saldırıları tarım ve hayvancılık sektöründe büyük kayıplara yol açtı

18:47 - Ekonomi

Putin, Rus hükümetine enflasyonu düşürme talimatı verdi

18:43 - Dünya

AB, ABD'nin tarifesine sert karşılık verecek

18:37 - Dünya

Tesla satışları Avrupa'da sert fren yaptı

18:27 - Ekonomi

Almanya'nın ihracatı 2024'te de geriledi

18:23 - Ekonomi