?>

Deve ve dana derisinden üretilen aksesuarlara yoğun ilgi

Nevşehir'in turistik beldesi Göreme'de deve ve dana derisine şekil verilerek üretilen çeşitli aksesuarlara turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Gündem - 7 yıl önce

NEVŞEHİR

Nevşehir'in Göreme beldesinde deve ve dana derisine şekil verilerek üretilen aksesuarlar, turistlerden yoğun talep görüyor.

Beldede deri ustası arkadaşından öğrendiklerini hevesle uygulayan ve zaman içinde kendi tarzını oluşturan Emre İnan (37), 15 metrekarelik küçük dükkanını hem atölye hem satış reyonu olarak kullanıyor.

Deve kemiğinden aletle deve ve dana derisine desen işleyen, ardından taşlarla süsleyerek cüzdan, bileklik, kolye gibi aksesuarlar üreten İnan, ortaya çıkardığı ürünlerle ilgili sosyal medya hesaplarından çeşitli dillerde bilgiler paylaşıyor.

Deri ustası İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turistlerin çoğunun sosyal medyadan bilgi edinerek veya arkadaş tavsiyesiyle dükkanına geldiğini, turizmin en durgun olduğu dönemlerde bile satışlarının iyi olduğunu söyledi.

Yarı değerli taşlar ile deriyi süsleyerek, cüzdan, bileklik ve kolye yapıyorum

Kapadokya'ya gelen turistlerin fabrikasyondan ziyade el emeği ürünlere daha çok ilgi gösterdiğini aktaran İnan, beldedeki en küçük dükkanlardan birisine sahip olduğu halde iş yerindeki hareketliliğin süreklilik gösterdiğini dile getirdi. İnan, "Diğer dükkanlarda hediyelik eşyalar al sat sistemiyle yapılıyor ancak ben kendim üretiyorum ve daha orijinal şeyler yapıp satmaya çalışıyorum. Turistler ilgi gösteriyor, yapım aşamasını izliyorlar, yaptığım şeyi o an alanlar da oluyor." diye konuştu.

İnan, bazı müşterilerinden özel sipariş aldığını, talep edilen ürüne göre farklı hayvan derileri temin ederek istenileni hazırladığını belirtti.

El sanatlarıyla uğraşmanın ruhuna çok iyi geldiğini ve kendini mutlu hissettiğini aktaran İnan, "Kara kalem çizimlerle başladım, ardından ahşap oyma yaptım. 5 yıldır el emeğiyle farklı ürünler yapıyorum. Yarı değerli taşlar ile deriyi süsleyerek, cüzdan, bileklik, kolye ve daha farklı şeyler yapıyorum. Para kazanmayı bir kenara bırakın, yaptığınız şeyi birinin beğenmesi çok sevindirici bir duygu." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Behçet Alkan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM'de 2017 böyle geçti

2017-12-22 18:47 - Siyaset

Lise öğrencisi Apple'ın güvenlik açığını buldu

2017-12-18 23:02 - Teknoloji

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: 2023 hedefimiz, 50 milyon turist ve 50 milyar dolar

2017-12-17 03:19 - Politika

Çalımbay: 'Hiç kimsenin kaprisini çekecek durumda değiliz'

2017-12-21 18:12 - Spor

Tevfik Fikret doğumunun 150. yılında anıldı

2017-12-23 04:02 - Kültür Sanat

Darüşşafaka grupta 2. mağlubiyetini yaşadı

2017-12-21 01:59 - Spor

Kış mevsiminde üzüm hasadı

2017-12-19 20:58 - Genel

Başbakan Yıldırım: ABD, aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya geldi

2017-12-21 18:07 - Politika

Kebabın dostu şalgam toz halinde üretildi

2017-12-22 19:37 - Teknoloji

'Kudüs ve Filistinle ilgili faaliyetlere katılmaktan geri durmayın'

2017-12-20 23:02 - Gündem

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor