?>

Dev ciğer tavası rekor peşinde

8. Bando ve Ciğer Festivali kapsamında Guinness rekoru için hazırlanan 2 tonluk dev ciğer tavasında ciğer pişirildi.

Magazin - 7 yıl önce

EDİRNE

Edirne'de, 8. Bando ve Ciğer Festivali kapsamında Guinness rekoru için hazırlanan 2 tonluk dev ciğer tavasında pişirilen ciğer, vatandaşlara ikram edildi.

Festival kapsamında, Edirne, Bursa, İstanbul, İzmir Seferihisar, Ukrayna Macaristan, Bulgaristan ve Romanya'dan bando ekipleri Meriç Köprüsü'nden geçerek, Guinness rekoru için hazırlanan Karaağaç Mahallesi'nde Lozan Caddesi'ndeki alana geldi.

Guinness Türkiye yetkilileri tavanın büyüklüğünü metre ile ölçtü ve kamera ile kaydetti. 7 metre 4 santimetre uzunluğunda, 80 santimetre derinliğinde, 2 tonluk tava vinçle, 12 ton odun 3 ton kömürün yanmasından elde edilen ateşin üzerine konuldu.

Ciğerci ustalarının "ustaların ustası" sıfatıyla ahçı kepi taktığı ve ciğerci önlüğü giydirdiği Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ciğer ustaları tenekelerce yağ döktüğü tavanın sıcaklığı 180 dereceye ulaştığında ciğerleri pişirdi. Bu sırada Guinness yetkilileri de tavanın konulduğu platformda hazır bulundu.

Ciğerler tava ciğer ustaları tarafından pişirildikten sonra Guinness Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ve Guinness yetkililerine ikram edildi. Kural vejetaryen olduğu gerekçesiyle ciğerin tadına bakamadı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ulusal bando ve ciğer festivalinin Guinness rekoru denemesiyle uluslararası boyut kazandığını söyledi. Edirne'nin festivaller kenti olduğunu ve çok sayıda ziyaretçi aldığını belirten Gürkan, "Guinness denememiz için bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Her şey Edirne için.

Tava ciğer ustalarımız da dev tavanın hazırlanmasında çalışanlar da çok emek harcadılar. Edirnemizin tava ciğerini dev tavamızda pişirdik, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Dev tavada 600 kilogram ciğer pişirileceğini aktaran Gürkan, Guinness Rekorlar Kitabına kaydolduktan sonra dev tavanın turizm destinasyonu için sergileneceğini kaydetti.

Guinness Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural da dev tavanın başarıyla amacına ulaştığını belirtti. Tavanın rekorlar kitabına alınma çalışmaları için Edirne'de on günlük çalışma yapacaklarını aktaran Kural, pişirilen ciğerin hayır kurumlarına dağıtılacağını kaydetti.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler de Edirne'nin yeni bir turizm destinasyonu kazandığını belirterek, dev tava denemesinin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra dev tavada pişirilen ciğer vatandaşlara ikram edildi.

Bazı ikram stantlarında dağıtım sırasında yoğunluk yaşandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Karun Hazineleri yeni müzesinde

2018-05-06 16:02 - Kültür Sanat

Duyarlı vatandaş engelli vatandaşı kucağına alarak yolun karşısına geçirdi

2018-05-12 20:02 - Asayiş

Milli güreşçi Kılıçsallayan'dan bronz madalya

2018-05-05 23:02 - Spor

TMSF kayyumluğunda şirketler yüzde 12 büyüdü

2018-05-08 19:30 - Ekonomi

Erzurum’da Mayıs ayında kar yağdı

2018-05-08 19:57 - Gündem

"Ayak bileği sıkışmaları sporcularda sıklıkla görülüyor"

2018-05-08 16:06 - Genel

'TSK, FETÖ mensuplarından temizlendikçe çok daha güçlendi'

2018-05-10 19:07 - Gündem

Dev ciğer tavası rekor peşinde

2018-05-12 22:02 - Magazin

'Türkçenin başkenti'nde Dil Bayramı kutlanıyor

2018-05-11 15:32 - Kültür Sanat

'Faiz indirimi 200 bin ek konut satışı getirecek'

2018-05-10 18:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gambiya'nın bağımsızlık kutlamalarında Mehter coşkusu

17:47 - Magazin

Güney Koreli aktris Kim'in ölümü, ülkede ünlülere yapılan eleştiri ve baskıları gündeme getirdi

17:27 - Magazin

BM Acil Yardım Koordinatörü Fletcher'dan Haluk Levent'e Gazze teşekkürü

01:42 - Magazin

'Çocuklarım' dediği 15 kediye şefkatle bakıyor

11:47 - Magazin

Hediye edildiği iş yerinden kaçan deve kuşu, büyütüldüğü mahalleye geri döndü

16:28 - Magazin

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya