“Designated Survivor” Müjde! ABD ile bir 'kriz' gündemimiz daha oldu! Bu seferki bir dizi

2. Sezon’u ile “Designated Survivor” adıyla gösterimde bulunan dizinin “Family Ties” adlı “7. Bölüm”ünde Türkiye ve Cumhurbaşkanı aşağılanıp, hakaretler edilerek Beyaz Saray’dan resmen kapı dışarı edildi.

Özel Haber - 7 yıl önce

Amerika, bu sefer de çok izlenen bir dizi film yoluyla yaptı yapacağını.

2. Sezon’u ile “Designated Survivor” adıyla gösterimde bulunan ve başrolünü “24” adlı dizi filmle tanınan ABD Başkanı rolündeki Kiefer Sutherland’in oynadığı dizinin “Family Ties” (Aile Bağlar) adlı “7. Bölüm”de Türkiye ve Cumhurbaşkanı aşağılanıp, hakaretler edilerek Beyaz Saray’dan resmen kapı dışarı edildi.

“Peki bu neye karşılık olarak yapıldı” sorusunun cevabı ise dizi senaryosunda şöyle veriliyordu: 

Amerikan Üniversitesinde ders vermekte olan bir Türk vatandaşı ve Türkiye’de darbeye kalkışan,

darbe sırasında 97 kişinin de (sayıyı küçültmüşler nedense) ölümüne sebeb olduğu için “kanıt olmadan” sorumlu tutulan,

“Kabadayı, diplomasi kurallarına uymayan, başkanın oğluna bile komplo kuran ve Amerika’yı NATO’dan ayrılmakla tehdit eden, arkasında hiç bir halk desteği de bulunmayan, diktatör, vs. vs. olarak gösterilen  “Cumhurbaşkanı Turan” tarafından ABD Başkanından bizzat istenen “Devrimci Muhalif Lider” olarak tanımlanan “Nuri Şahin” adındaki, hiç de öyle Fetullah’ı andırmayan bir tip olarak çizilen ve “ilerici, demokrat, sandığa seçimlere inanan, halkın sevgilisi” bir “Lider”…

İade edilirse de sonu yargılanmadan “idam”…

Ve de Türkiye’nin ABD ve NATO için ne denli önemli olduğu vurgusu ile açıkça “S*k*r git.. Vermiyoruz! NATO’dan da çıkamazsın! Yoksa ülkende iç savaş çıkartırım” vurgusuyla verilen mesajlar!.

İşte ana konunun özeti bu.

“Bu sadece bir dizi bölümü…” denilip geçilse, “Amerikan kamuoyuna yönelik gerçekleştirilen algı çalışması” diye yorumlansa da bazı çarpıtılmış gerçeklerle, dizi kurgusu yoluyla yapılan açık bir aşağılama, taraf tutma, her hal ve durumda “Amerikan üstünlüğü”nü pompalama, kışkırtma, kumpas ve tehdidin de göstergesi olarak ortaya çıkan bir senaryo ve bu yolla verilen mesajlar.

Daha önceki bölümlerde uydurma ülke isimleriyle yaptıklarını bu bölümde, açıkça “Türkiye, Türk ordusu, -isim başka da olsa- Türkiye Cumhurbaşkanı… Ankara…” şeklinde yapmaları ise bir başka ayrıntı.

Özgür Amerika”da muhalif Türkler’in ellerinde Ay Yıldızlı Al Bayraklarla muhalefet lideri rolünde Nuri önderliğindeki gösteride, aynen FETÖ mensupları ve içerideki bazılarının “20 milyon dolarlık villa yaptırdı… Gazeteciler ülkemizden atıldı, tutuklu, hatta bazıları öldürüldü…” şeklindeki söylemlerini slogan olarak bağırttırılması ise cabası. Zaten dizi de bu gösteri ve sloganlarla başlıyor.

Beyaz Saray’da ağırlanan o “demokrat, devrimci, muhalif vs. lider”e hitaben ABD Başkanının “Ülkemde güvende olduğunu bilmeni isterim… Yaptıklarına hayranım… Umarım yakında evine dönebilirsin…” diye ağzından dökülenler de sanki durumu karikatürize etmek ve olan biteni tam tersine çevirmenin göstergesi.

“Amerika ile iş bitirmek!..” ya da NATO’suz Türkiye!

“Bölüm’e bütün bu aşağılamalar ve tersine çevirmelere rağmen, şu yönden de bakılabilir: “İşin Amerika ile bitirilmesi” kimler tarafından ne şekilde ve ne türden ve hangi boyutta tehditler sonucu bir arka plan olarak nasıl gerçekleşiyor.

Dizide üzerinde ısrarla durulan bir başka nokta ise “Türkiye’nin NATO’dan ayrılmaması”nın bölge ve Amerika açısından ne kadar gerekli olduğu.

Belki de dizi vesilesiyle asıl üzerinde durulması gereken nokta tam da burası ve zaten var olan “NATO defolsun!” söylemine Türkiye içinde ağırlık kazandırılması.  

Gene tersinden bir mantıkla: Başka herhangi bir bölgesel ittifaka katılmadan ya da benzer bir askeri ittifak oluşturmadan, ordusu iyice zayıflatılmış Türkiye’yi NATO dışına itelemek ve NATO’suz tek başına bırakılan bir Türkiye’yi kolayca yok etmek!..

Dizinin başlangıcı ve kısaca geçmişi…

Amerika’da gösterime girmesinin hemen ardından ülkemizde de her bölümü ile hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşan film, ilk sezonunda “15 Temmuz’un Amerikan versiyonu ancak çok daha şiddetlisi” sayılabilecek bir bölümle başlamış, gerçekleştirilmek istenen ağır sonuçları olan şiddetli darbe girişimi sonrası ABD Başkan,ve yardımcısı ile bütün bakanlar ve bütün parlamento üyeleri öldürülmüş, sonrasında “Atanmış Varis” olarak “Başkan” sıfatıyla “Amerikan Anayasası ve Demokrasisinin üstünlüğü” sonucu meşru biri (Kirkman) geçmiş ve olaylar bu çerçevede yan beslemelerle bugünlere gelmişti.

İşte bölüm hakkında izleyicilerden bazı yorumlar ve bazı kareler…

“Designated Survivor” 2. Sezon 7. Bölüm (Family Ties) olarak yayınlanan son bölümü altındaki bazı izleyici yorumları ise şu şekilde:

Popüler Yorumlar

@Waboose

Daha önceki bölümlerde diğer ülkelerle sorunlar olduğu zaman büyükelçi ile sorunu çözmeye çalışırlardı ancak bu bölümde Direk olarak Cumhurbaşkanımızla mutattap olmuşlar FETO ‘cu bir senarist olsa bu kadar yazabilirdi herhalde Turkiye’yi aşağılamak için ne gerekiyorsa yapmışlar Cumhurbaşkanımız ve ailesi şantajcı olarak tanıtılmış.  Son zamanlarda dizilerde bir Türkiye furyası var hayırlısı bakalım tesadüften fazlası gibi.

*

@birolozturk

Epeyce gömmüşler

*

@Antisofu

İktidara hiç oy vermemis olabilirim…muslumanliginda hakkını vermiyor olabilirim ama böyle aşağılama böyle küçük görme yanlış yonlendirme yanlış tanıtma olamaz…çok yanlış. .üzücü. ..hoş olmamış. .hatta kiskirtilmaya çalışılmıştır sanki…

*

@kanatsizmeleeek

Nota az gelmiş bunlara

*

@eptam

CIA ve İsrail işin içinde bütün bunlar BüyükOrtadadoğuProjesinin bir parçası. Bir zamanlar reis BOP eş başkanıyım diye meydanlarda bağırıyordu, Fetö ile kolkola idi, ne ordu bıraktılar, ne kozmik oda. Ülkemizin en mahrem sırlarını fetö ,cia ve israile verdiler. Maddi çıkarlar fetö ile çarpışınca işler zıvanadan çıktı. Ve ne yazıkki %51 yüzünden canım ATATÜRK ilke ve inkilapları güneş görmüş kar gibi eridi. Öyle bir değişikliğe imza attıkki %51 ile bir ülke milleti bizi köle yap kılın olalım sonucu çıktı. Şimdi ATATÜRK cü olmayanlar bizi aşşalığıyorlar diyorlaki önce aynaya bakıp nereye oy verdiklerini düşünsünler. Bu tiplerin sayesinde koskoca TÜRK milletinle dalga geçiliyor. Onların reisleri akşam başka sabah başkadır.

*

@Sahin16

Anlaşılan Amerika yeni düşmanını seçmiş.

*

@mertebe

Köpek gibi korkar oldular Türkiye’den ve onun Yiğit Cumhurbaşkanından.. Korkunun ecele faydası yoktur!. İt gibi biliyorlar ki USA’nın sonu Türkiye’nin elinden olacak.. Hızlandır Yaa Rabbimm..

*

@Forum35

Utandım. Amerikan başkanını her bölümde öve öve bir hal oldunuz. Bence bu diziyi bırakalım artık. Sen de çevirme @Hitokiri Kenshin

*

@ARATON99 emredersin paşam hemencecik senin emrinle çevirmeyi bırakır hitokiri de >:(

*

@sabanaktas

Dizi kendi formatinda ilerliyor. Dizi hakkinda yorum yaparken dizibox a ,bu diziyi kaldir demeden once unutmayinizki bu dizi amerikan televizyonu tarafindan amerikan hukumetinin ic ve dis politikalarini Amerika halklarina anlatmak Amerika ve dunya kamuoyunda bu politikalara destek bulmak amaciyla tek tarafli ve Amerikan politikalaina uygun olarak yapilmis bir tv programi ve showudur .Maalesef bu showu yoneten gercek anlamda USA dir.Bu sebepten dolayi gercekte var olan sorunlar Amerikan hukumetlerinin cikarlari ile paralel olarak kurgulanmis ve maalesef Amerika ve Avrupa devletleri ve onlarin halklarida ulkemize bu dorultuda bakmaktadir.Nasil ki Amerika ve Ingiltere kurtlar vadisini kaldir yayindan diyemezse bizde bu diziyi kaldir diyemeyiz dizibxa.

*

@mart2514

su dızıde turkıye cumhurıyetı cumhurbaskanınıa ne kadar cok asagılama var ve buna ragmen gobek atan serefsızler var :( cumhur baskanı tutkıyeyı temsıl eder sevsende sevmesende dısarıya karsı bırlık olmak ıcap eder ama bızde o.ç serefsız cok gobek atıyorlar….:

*

@sabanaktas

Basit bir tv dizisinin isigi ve yaptigi propagandanin dogrultusuda yapilan yorumlari gordukce USA politikalarinin gercektende basarili ,guzel ulkemizi ve insanlrimizi ayristirip kutuplastirdigini yapilan yorumlardan uzuntu icerisinde okuyotum.Yapici olmak yerine hakaret edip ayristirici ,tarafli agresif yorumlarin da begeni almasini kiniyorum.

*

@Pasulya

Farkında bile olmadan burada diziyi bile izlerken kavga ediyoruz. Zaten istedikleri bu… bizim milletimize olan bağlılığımızı bildikleri için basit bir karalamaya bile gelmediğimizi bildiği için ve bu karalamanın hoşuna giden bazı kesim vatandaşlarımız var gibi gibi uzar bunlar bunların amacı böyle böyle bir birimize düşürmek, şimdi birisi gelecek bu yorumun altına yazacak ne alakası var kavgayla çomar mısın falan diyecek bunu derken bile aramızda kavga etmiş olacağız umarım ironiyi anlamışsınızdır boşverin bir dizi için kavga etmeye bir birimizi kırmaya değmez iyi günler

*

@Burka

Fetullah Güleni devrimci yapmışlar, bu kadar olur )) Bir de Nuri Şahin! Mesut Özil deseydiniz bari!

*

@shadoweyesontheway

Hah sonunda Turkiye’yeye de demokrasi getiriyorlar!!!

*

@Hitokiri Kenshin Altyazı çevirmeni

Bu bölüm çok su kaldırır…

.

.

.

.

.

.

.

:

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

“Designated Survivor” Müjde! ABD ile bir 'kriz' gündemimiz daha oldu! Bu seferki bir dizi

2017-11-17 13:04 - Özel Haber

Şifrelerin alınması rutin bir uygulamaymış

2017-11-11 01:33 - Gündem

ABD medyası 'DEAŞ-PKK/PYD anlaşmasına' sessiz

2017-11-16 14:32 - Dünya

Lübnan Dışişleri Bakanı Bassil Türkiye'ye gelecek

2017-11-16 07:32 - Gündem

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'na hazırlanıyor

2017-11-16 02:30 - Spor

'Hala eş-dost tavsiyesiyle ilaç kullanıyoruz'

2017-11-16 18:02 - Sağlık

Eski Gazeteciler, 1950 sonrası Babıali'yi anlattı

2017-11-12 00:03 - Medya

'Türkiye'de 3 bin İngiliz firması var'

2017-11-12 01:22 - Ekonomi

Doktorundan Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin flaş açıklama

2017-11-10 21:57 - Gündem

"Geleceğin Patronları" belli oldu

2017-11-10 14:05 - Ekonomi

İlgili Haberler

Azerbaycan, Rusya'nın sağlık turizmine yatırımını artırıyor: Kislovodsk kentinde modern sanatoryum açıldı -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

07:03 - Özel Haber

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası gerçekleşti -Erhan Altıparmak, Moskova'dan bildiriyor-

06:49 - Özel Haber

Rus Senatör İlyas Umahanov: Rusya ve Türkiye bölgeler arası ilişkileri artırmalı

20:32 - Özel Haber

Zaharova fotoğrafını paylaştı, takipçileri ‘güzellik mesajları’ ile karşılık verdi

20:28 - Özel Haber

Crocus Logistic ve Crocus Interservice: Türk iş dünyası bizi tercih ediyor

14:04 - Özel Haber

Günün Manşetleri

BMGK, BM'nin Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü'nün görev süresini 6 ay daha uz

17:47 - Dünya

İsrail basınına göre, ordunun Refah'taki kara saldırılarında sona yaklaşıldı

17:37 - Dünya

AB, Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor

17:32 - Ekonomi

Bayburt'ta gelin arabası ile traktörün çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

17:27 - Gündem

60 saniyede ekonomide bugün (27 Haziran 2024)

17:23 - Ekonomi