?>

Depremzede gençlere sanatla umut oluyor

Gaziantepli bir halk ozanının torunu olarak sanatın içine doğan müzisyen Onur Kahvecioğlu, kurduğu Müzikist Derneği ile deprem bölgesindeki müzisyen gençlere umut oluyor

Kültür Sanat - 1 yıl önce

İstanbul

Saz yapmayı ve saz çalmayı kendi başına öğrenen, şiirlerini besteleyerek seslendiren merhum halk ozanı Yusuf Karataş'ın torunu Onur Kahvecioğlu, müziğe duyduğu ilgi üzerine güzel sanatlar lisesine gitti. Sonrasında üniversitede müzik öğretmenliği bölümünü bitiren Kahvecioğlu, kendi müzik tarzını icra eden bağımsız bir sanatçı olarak yoluna devam etti.

Müziğe herkesin, özellikle köy okullarındaki çocukların erişmesi ve en az bir enstrümanla tanışması için 2017'de Müzikist Derneğini kuran Kahvecioğlu, 33 yaşında genç bir müzisyen olarak dezavantajlı kesimlere müziği ulaştırmak için çıktığı yolculuğu AA muhabirine anlattı.

Kahvecioğlu, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun her kesimini müzik ortak paydasında buluşturduklarını belirterek, "Hem öğrencilere hem öğretmenlere hem de genç bağımsız sanatçılara destek oluyoruz. Müzik eğitiminde bir ekosisteme ihtiyaç var. Bu nedenle kurduğumuz dernekte farklı mesleklerden insanlar var. Herkesin müzik yapabileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

"Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'ta 600 öğrenciyle buluşacağız"

Onur Kahvecioğlu, köy okullarında sanat eğitimini artırmak için özel çalışma yaptıklarının altını çizerek, hayatında hiç enstrümana dokunmamış, konsere gitmemiş çocuklarla bir araya geldiklerini söyledi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlere gittiklerini aktaran Kahvecioğlu, şöyle konuştu:

"Depremden sonra 'Biz ne yapabiliriz?' diye sorduğumuzda en iyi bildiğimiz şey müzikti. Enstrümanı enkaz altında kalan müzik bölümü öğrencilerine yönelik çalışma başlattık ve 75 öğrenciye enstrüman sağladık.

Sadece bir alet sağlamakla kalmayalım aynı zamanda bu öğrenciler hayatlarına da devam etsinler, müziğe dair motivasyonlarını yeniden sağlasınlar diye her biriyle mentör eşliğinde müzik atölyeleri yapıyoruz. Kariyerlerini kaldıkları yerden devam ettirmeye çalışıyoruz."

Kahvecioğlu, deprem bölgesindeki çalışmalarına devam edeceklerini, bu ay içerisinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'ta yaklaşık 600 öğrenciyle buluşacaklarını anlattı.

"Çadırlarımızda çocuklara ve gençlere müzik yaptık"

İzmir depreminden sonra da 300 öğrenciyle bir hafta boyunca psikososyal destek amaçlı etkinlikler yaptıklarını dile getiren Kahvecioğlu, "Son depremde o yüzden daha tecrübeliydik. Önce ekibimize, depremzede gençlerle doğru iletişim kurmaları için eğitim verdik. Çadırlarımızda çocuklara ve gençlere müzik yaptık. Bu gençlere bir müzik aleti kazandırmak için sosyal medyadan çağrılar yaptık. Bağışçılardan ve sponsorlarımızdan birçok müzik aleti geldi." diye konuştu.

Deprem bölgesinde dinlemekte güçlük çektikleri hikayelerle karşılaştıklarına vurgu yapan Kahvecioğlu, "Ailesini kaybetmiş ama enstrümanına sarılarak hayata devam eden öğrencilerimiz oldu. Bu öğrencilerin yeniden hayata başlamaları, yeniden bir müzisyen, bir sanatçı olmak için yola devam etmelerini görmek çok anlamlı." dedi.

"234 müzik öğretmenine eğitim verdik"

Onur Kahvecioğlu, müziğin toplumun her kesimine ulaşmasında müzik öğretmenlerine verilen eğitimin büyük önem taşıdığına işaret ederek, "Müzik eğitimini güçlendirmek istiyorsak, müzik öğretmenlerinin mesleki motivasyonlarını artırmak çok önemli. Öğretmenlere yeni trendleri, yöntemleri vermek lazım. Bunun için müzik öğretmeni geliştirme programımız var. Bugüne kadar 234 müzik öğretmenine eğitim verdik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İTO kasımda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı

2023-12-02 12:09 - Ekonomi

EURO 2024'te gruplar, yarın belli olacak

2023-12-01 14:58 - Spor

İletişim Başkanı Altun: Türkiye, Filistin halkının arkasında durmaya devam edecek

2023-11-29 19:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Kulübünün yeni başkanı Arat'ı kutladı

2023-12-04 18:43 - Gündem

ECB: Tüketiciler enflasyonun sabit kalmasını bekliyor

2023-12-05 17:03 - Ekonomi

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin kentine baskın düzenledi

2023-12-06 06:23 - Dünya

Beşiktaş borsada geçen ay yatırımcısını uçurdu

2023-12-03 11:27 - Ekonomi

Adalet Bakanı Tunç: İnfaz koruma memurlarını karalamaya dönük sahneler kabul edilemez

2023-12-03 09:48 - Gündem

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden Mobil Göç Noktası ile ilgili iddialara ilişkin açıklama

2023-12-02 09:18 - Gündem

Hamas ile İsrail arasında mutabakata varılan "insani ara" 7. gününde

2023-11-30 16:33 - Dünya

İlgili Haberler

İlkokul öğrencileri 'Nilüfer'in Portakal Çocukları' isimli hikaye kitabı yazdı

10:47 - Kültür Sanat

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Meksika'da ilk kez 'Lale Festivali' düzenlendi

10:23 - Kültür Sanat

Devlet Tiyatrolarının 'Dracula: Bir Dehşet Komedisi' oyunu yarın akşam prömiyer yapacak

20:51 - Kültür Sanat

200 yıllık saray halıları, usta ellerde yeniden hayat buluyor

17:17 - Kültür Sanat

Kırtasiye dükkanında kıl testereyle dekoratif ürünler yapıyor

13:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya