?>

Depremde kaybettiği ablasıyla ortak hayalini sanat atölyesi açarak gerçekleştirdi

Hatay'da 6 Şubat depreminde kendisini büyüten ablasını ve iki yakınını kaybeden Yasemin Arslan, Burdur'da açtığı ablasıyla ortak hayali olan sanat atölyesinde isteyenlere seramik yapımını ve resim yapmayı öğretiyor

Kültür Sanat - 5 ay önce

Burdur

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde kendisini büyüten ablası ile eniştesini ve 1,5 yaşındaki yeğenini kaybeden resim iş eğitimi mezunu Yasemin Arslan, Burdur'da açtığı seramik ve resim atölyesinde acılarını unutmaya çalışıyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümünden mezun ve aynı bölümde yüksek lisans öğrencisi olan 28 yaşındaki Arslan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde Hatay'da yaşayan ablası Gülhan, eniştesi Bekir ve 1,5 yaşındaki yeğeni Buğrahan'ı kaybetti.

Depremin ardından 6 gün sonra yakınlarının cenazesine ulaşabilen Arslan, defin işleminin ardından yüksek lisans eğitimi için Burdur'a döndü.

Üniversite eğitimine kadar kendisinden 9 yaş büyük edebiyat öğretmeni ablasıyla yaşayan Arslan'ı ablasının ölümü derinden sarstı.

Bir süre psikolojik destek de alan Arslan, eğitimini sürdürmek ve hayata güçlü tutunmak için ablasıyla ortak hayalleri olan sanat atölyesini açtı.

Kafe konseptindeki atölyesinde seramik ve resim sanatını öğrenmek isteyenlere eğitimler veren Arslan, ablasının kendisine öğrettiği gibi insanlara faydalı olmaya çalışıyor.

"Ablam benim için anne, baba, eş dost her şeydi"

Kaybettiği ablasıyla ortak hayalini gerçekleştiren Yasemin Arslan, atölyesine "Gülce" ismini verdiğini, ablasının "Gülce" ismini vermeyi istediği çocuğuna hamileyken depreme yakalandığını söyledi.

Daha önce Kovid-19 salgınında abisini de kaybettiğini belirten Arslan, ablasının yardımsever, insanların hayatına dokunan bir öğretmen olduğunu ifade etti.

Arslan, Osmaniye'de yaşayan anne ve babasının sağ olduğunu ancak depremden önce ablasının eğitim hayatına devam ederken kendisini küçük yaşta yanına aldığını vurgulayarak, "Daha sonra Şanlıurfa'ya atanınca birlikte yaşamaya devam ettik. Ben o sırada üniversiteye hazırlandım. Burdur'u kazanınca yollarımız ayrıldı. Ablam benim için anne, baba, eş, dost her şeydi. Ablam gibi bir eğitimcinin kardeşi olmak, her şeyden önce anne baba hissini bir abladan yani görevi olmayan bir kişiden yaşamış olmanın bana verdiği çok büyük avantajlar oldu. Bana çok güzel bir hayat sundu. Şu an bu kadar şey yapabildiysem, böyle bir stüdyoyu açabildiysem, bu kadar insana dokunabildiysem ve eğitimi tamamlayabiliyorsam tamamen onun sayesinde." ifadelerini kullandı.

Ablasını kaybettikten sonra 4 ay normal hayatına devam edemediğine değinen Arslan, şöyle konuştu:

"Hala tamamen aşmış değilim ama bunu aşmak için çok fazla çaba sarf ediyorum. Burdur'daki insanların da sosyalleşebileceği bir atölye olsun istedim. Üç ay oldu burayı açalı. Her şeyini kendim yaptım. Burası bana çok iyi geliyor aynı şekilde çok iyi dönüşler aldım. Seramik ve resim üzerine atölye çalışmaları yapıyoruz.

Haftanın belirli günlerinde eğitimler yapıyoruz. Aynı zamanda insanlar istedikleri zaman buraya gelip çaylarını, kahvelerini içip keyifli vakit geçirebiliyor. Ürettiğim ürünlerin e-ticaretini de yapıyorum. Duvar çizimleri, tasarımları yapabiliyorum. Beklediğimden daha çok ilgi gördü. Güzel dönüşler aldım, ben de çok mutlu oluyorum. Yakında resim sergisi de açmak istiyorum."

Atölyedeki resim eğitimlerine düzenli katılan Eda Nur Sevim de kentte yaşayanlar ve özellikle öğrenciler için güzel bir mekan olduğunu dile getirerek, "Bir kadın girişimci olarak Yasemin hanım, enerjisiyle bizleri motive ediyor. Haftada 2 gün de seramik yapıyoruz." dedi.

Atölyedeki derslere katılan Duygu Emre de sanat atölyesinde yeni insanlarla tanışarak sosyalleşebildiğini anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Yandex, Türkiye'ye 400 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor

2024-10-17 16:08 - Medya

Özel gereksinimli öğrencilerin okulunda anneleri de meslek öğreniyor

2024-10-17 12:33 - Çevre-Hayat

Şişli Belediyesinde işten çıkarıldığını iddia eden işçilerin oturma eylemi sürüyor

2024-10-16 17:27 - Gündem

Sinop'ta çiftçilere zirai don uyarısı

2024-10-17 19:57 - Gündem

Antalya Havalimanı'na kurulan mahkemeyle adli işlemler hızlandı

2024-10-19 13:43 - Gündem

Ürdün'den askerlerinin sınırı geçerek İsrail'e girdiği yönündeki iddialara yalanlama

2024-10-18 16:13 - Dünya

Safran yaprağı atıkları TÜBİTAK destekli projeyle fonksiyonel gıdaya dönüştürülecek

2024-10-16 18:32 - Teknoloji

ABD Hazine Bakanı Yellen, yüksek tarifelerin fiyatları artıracağı konusunda uyardı

2024-10-17 23:32 - Ekonomi

İsrailli aşırı sağcı bakanlar, Gazze'ye saldırıların devam etmesini istedi

2024-10-17 20:48 - Dünya

İlgili Haberler

ABB'den 'kültür ve sanat etkinlikleri' hakkındaki incelemeye ilişkin açıklama

16:07 - Kültür Sanat

İsfahan Müzik Müzesi’nde dünyanın çeşitli kültürlerine ait eski ve yeni müzik aletleri sergileniyor

12:45 - Kültür Sanat

İrlandalı Mary, İsrail'in Gazze'de öldürdüğü Filistinlilerin isimlerini nakışla ölümsüzleştirdi

12:38 - Kültür Sanat

Diyarbakır'da 65 yıllık ayakkabı ustası özel siparişle eski model ayakkabılar yapıyor

12:27 - Kültür Sanat

Üniversiteliler unutulmaya yüz tutan Osmanlı şerbetlerini yeniden sofralara sundu

12:23 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik hakaretlere siyasilerden tepkiler

02:48 - Gündem

Sofralık yumurta ihracatında fon kesintisi artırıldı

02:43 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kafede vatandaşlarla sohbet etti

00:37 - Siyaset

Bakan Yerlikaya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik hakaretlere ilişkin açıklama

00:32 - Siyaset

Trump, Hyundai'nin ABD'ye 21 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu

23:58 - Dünya