?>

Depremde annesi ve ablasını yitirdi, acısına rağmen hastaları bırakmadı

Hatay'daki depremlerde aile üyelerini kaybeden başhemşire Nurten Asım, yaşadığı acıları bir kenara bırakıp, görev yaptığı yeni doğan biriminde bebekler ve anneler için mesaisini sürdürüyor.

Gündem - 2 yıl önce

Hatay

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'da, kayıplar kadar fedakarlık hikayeleri de yüreklere dokunuyor.

Antakya ilçesinde kadın hastalıkları ve doğum üzerine faaliyet gösteren hastanede görevli başhemşire Nurten Asım'ın annesi Müfide Gilli ve ablası Gülnaz Sınacı'nın yaşadığı ev, Pazarcık merkezli ilk depremde yıkıldı.

Ağır hasar alan kendi evinden çıkıp moloz yığınları nedeniyle kapanan yollardan geçerek görev yaptığı hastaneye ulaşan Asım, bulduğu her fırsatta annesi ve ablasının bulunduğu enkaza giderek onlardan gelecek iyi haberi bekledi.

Nurten hemşirenin ablası ilk depremin 56. saatinde sağ çıkarılmasına rağmen hastanede yaşamını yitirdi, bir gün sonra da anne Müfide Gilli'nin cansız bedenine ulaşıldı.

Yaşadığı acıları bir yana bırakıp başka insanların hayata tutunması için mücadele veren Asım, AA muhabirine, her şeylerinin olduğu bir geceye yatıp, sabah hiçbir şeyleri olmadan uyandıklarını söyledi.

Ağır hasar gören evinden caddeye indiğinde gerçekle yüzleştiğini belirten Asım, koşarak gittiği annesi ve ablasının evinin çöktüğünü gördüğünü anlattı.

Bir süre onları kurtarmak için çabaladığını ancak başaramadığını dile getiren Asım, enkaz altındaki ablasının sesini duyduğu anda büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

"Evet, büyük bir acım var ama buradakiler de insan"

Günün ilk ışıklarıyla hastaneye ulaşmaya çalıştığını kaydeden Asım, "Üzerimde nasıl bulduğumu hatırlamadığım bir eşofmanla yıkıntıların içinden koşarak hastaneye geldim. Nöbete kalan arkadaşlarımız elinden geleni yapmışlardı. Bir yandan buraya yetişmeye, diğer yandan annemi ve ablamı kurtarmak için şehrin diğer tarafına koşmaya çalıştım." dedi.

Asım, mesai arkadaşlarının da çaresiz olduğunu ancak hastaneye gelenlere müdahale etmeleri gerektiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Evet, büyük bir acım vardı ama buradakiler de insan. Daha sonra 56'ncı saatte ablamı sağ çıkarttım. 5 dakika sonra kalbi durdu ve ben kendim müdahale ederek sahra hastanesine yetiştirdim. Helikopterle Adana'ya götürdük ancak maalesef 60'ıncı saatte vefat etti. Defnettikten sonra işime dönmek zorunda kaldım. Çünkü halkımın yardıma ihtiyacı vardı. Elimizden geleni yapmaya çalıştık bu süreçte. Ertesi gün annemi de maalesef enkazdan çıkarttık ve vefat etmişti. Daha sonra enkazdan çıkarttığımız kayınvalidem de yoğun bakımda vefat etti."

Kayınbiraderi tıp doktoru Ömer Sezgin Asım'ın da enkazdan sağ çıkarıldığının söylendiğini ancak henüz haber alamadıklarını belirten Asım, onu gören ya da bilgisi olanların kendileriyle iletişime geçmelerini istedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ramazan karşılama etkinliğinde çocuklar sevindirildi

2023-03-22 18:07 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Kronik hastalar oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına başvurmalı

2023-03-23 12:08 - Sağlık

Ramazanda doğru beslenme önerileri

2023-03-22 13:44 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Osmaniye'de evlerine giremeyen bazı depremzedeler yaylalarda yaşıyor

2023-03-23 13:23 - Çevre-Hayat

Hollanda, Ukrayna'ya savaş uçağı göndermeye açık

2023-03-28 12:44 - Dünya

Adıyaman'da fay hattının geçtiği mahallede yükselme oldu

2023-03-25 11:48 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe Kulübünden Ülker Stadı'nın sağlamlığıyla ilgili açıklama

2023-03-24 15:44 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

2023-03-25 04:22 - Gündem

Macron'un popülaritesi bir ayda 6 puan geriledi

2023-03-28 11:47 - Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu selden etkilenen Şanlıurfa'da

2023-03-24 14:07 - Gündem

İlgili Haberler

"Yenidoğan çetesi" davasının üçüncü duruşmasına pazartesi devam edilecek

18:58 - Gündem

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 63'e yükseldi

18:52 - Gündem

İnebolu'da aşırı yağışlar heyelana yol açtı

18:43 - Gündem

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle yarın eğitim-öğretime ara verildi

18:37 - Gündem

Tekirdağ Marmaraereğlisi Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşası tamamlanma aşamasına geldi

18:03 - Gündem

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" davasının üçüncü duruşmasına pazartesi devam edilecek

18:58 - Gündem

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 63'e yükseldi

18:52 - Gündem

Almanya'da camilere yönelik saldırılar devam ediyor

18:48 - Dünya

İnebolu'da aşırı yağışlar heyelana yol açtı

18:43 - Gündem

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle yarın eğitim-öğretime ara verildi

18:37 - Gündem