?>

"Deprem ve yapı güvenliği konusu bir milli meseledir”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal’da yaşanan bina faciasına ilişkin olarak, “Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi özellikle de İstanbul’daki deprem ve yapı güvenliği konusu bir milli meseledir” dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal’da yaşanan bina faciasına ilişkin olarak, “Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi özellikle de İstanbul’daki deprem ve yapı güvenliği konusu bir milli meseledir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı Kampanya ve Koordinasyon Çalıştayı özel bir otelde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Çalıştay’a CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Aday tanıtım toplantısında çektirilen aile fotoğrafı sonrasında CHP’nin Kampanya Koordinasyon Çalıştayı basına kapalı olarak devam etti.

“Deprem ve yapı güvenliği konusu milli bir meseledir”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP il Başkanlığı Kampanya Koordinasyon Çalıştayında yaptığı konuşmasında, ilk olarak önceki gün Kartal’da yaşanan bina faciasına değindi.

Depremin milli mesele olduğunu ve ortak bir masa kurulması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Bugün şehrimizi ilgilendiren ve ne yazık ki hepimizi üzen Kartal’daki vahim olayda ölenlere rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Türkiye’nin birçok noktasında özellikle İstanbul elbette ki deprem ve yapı güvenliği konusunun bir milli mesele olduğunun altını çiziyorum.

Biz bu milli meseleyi hep birlikte el ele hiçbir ayrım yapmaksızın hangi siyasi unsur ya da parti fark etmez, çözüme kavuşturmak adına milli meseleye bakar gibi bakarak ortak bir masa kurmanın şart olduğunu ve bunun çözümünü ortak akılla masada bulmak zorunda olduğumuzun altını çizmek istiyorum.

Bunu ilerleyen zaman diliminde düşüncelerimizin detaylarını sizlerle paylaşacağım. Bugün itibariyle bizi üzen haberler artmasın, can kaybı artmasın yine hayatını kaybeden hemşehrilerime Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İmamoğlu’ndan CHP’de ki aday belirleme tartışmalarına ilişkin değerlendirme

CHP’de yaşanan aday belirleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ekrem İmamoğlu, “Elbette ki parti içi tartışmalar olabilir, parti içi süreci parti içi kurallarla yaşıyor olabiliriz, gelecekte de bunlar konuşuluyor olabilir.

Ama şunu unutmayalım, özellikle gönlü kırılmış arkadaşlarımızın bir kez daha düşünmesi, açıkçası bu sürece nasıl katkı sunması gerektiğini ortaya koyması gerekiyor.

Onlara da bu anlamda çok titiz, çok ilgili, çok hassas konusunda mutlak bir yol arkadaşları, İstanbul gibi büyük bir hedefe koşan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak uyarmayı görev biliyorum.

Zira parti içi tartışmaları kamuoyuna açık bir hale getirenler ve tartışanlar partimizin hafızasında özellikle bu dönemde yaşananların unutulmayacağını ve zor günde kimin ne yaptığını hep hatırlayarak partinin geleceğine olumlu ya da olumsuz iz bırakacaklarının altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

“31 Mart akşamını İstanbullular için bayram gününe çevireceğiz”

Seçimi kazanması halinde herkesin başkanı olacağını dile getiren İmamoğlu, “Dürüst ilkeli, şeffaf, öz güvenli ve bize yakışan bir kampanya ile bu mücadeleden anlımızın akıyla çıkacağız. Gönülleri kırmayacağız ve göreceksiniz İstanbul’daki bütün gönülleri kazanacağız.

Zira şahsım için söylemiştim, ‘beni tanıdıkça çok sevecekler demiştim’ inanıyorum tanıdıkları yol arkadaşlarım var. Ama yeni tanıyacakları yol arkadaşlarımı aynı anlayışla sevecekler.

Bugün içinizde taşıdığınız güzel coşkuyu 31 Mart akşamı bütün İstanbullularla birlikte yaşayacağız ve paylaşacağız. O akşamı İstanbullular için bayram gününe çevireceğiz.

O gün sadece oy verenler değil oy vermeyenlerin de 1 Nisan sabahı hayatları hiç bu kadar derin nefes almadıkları bir sabaha uyanacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

4 çocuğunun gözleri önünde eşinin boğazını kesti

2019-02-08 00:11 - Asayiş

'Anlatacak çok hikayemiz var'

2019-02-03 00:02 - Kültür Sanat

UBER şoförleri darp iddiasına karşı ayaklandı

2019-02-05 07:32 - Asayiş

Mısır’da 40 mumya daha bulundu

2019-02-03 17:15 - Kültür Sanat

Suriyeli usta mesleğini 'bakırcılığın merkezi'nde sürdürüyor

2019-02-02 15:02 - Çevre-Hayat

Ahşap oymacılığı Suriyeli Muhammed'in geçim kaynağı oldu

2019-02-03 18:02 - Çevre-Hayat

Süper Lig'de kaleler şaştı

2019-02-05 15:58 - Spor

Koç, Dijital Dönüşüm Ödülleri'nden 13 tane ödül aldı

2019-02-07 18:23 - Ekonomi

Felçli eşine 8 yıldır özenle bakıyor

2019-02-02 16:02 - Çevre-Hayat

Bu da kadife kaplamalı otomobil

2019-02-08 16:15 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor