?>

Deprem gerçeği sürekli gündemde tutulmalı

"İnsanlar, çok katlı ve hatalı üretilmiş betonarme binalarda depreme yakalanmaktan oldukça endişe ediyor. "

Genel - 4 yıl önce

Özge Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Levent Tokses, depreme yönelik gerekli tedbirlerin alınması için bu konunun ülkemizin gündeminden hiçbir zaman düşmemesi gerektiğini belirterek, "Gündemin sürekli değiştiği dünyada ve ülkemizde en büyük yıkımlar depremle birlikte geldiği için her zaman dikkatli ve tedbirli olmamız kaçınılmaz. Deprem kaçınılmaz bir doğa olayıdır ve depremi felakete dönüştüren maalesef kötü yapılardır." şeklinde konuştu.

Tokses, deprem gerçeğinin unutulmaması gerekliliğine işaret ederek, "Gündemin sürekli değiştiği dünyada ve ülkemizde en büyük yıkımlar depremle birlikte geldiği için her zaman dikkatli ve tedbirli olmamız kaçınılmaz. Deprem kaçınılmaz bir doğa olayıdır ve depremi felakete dönüştüren maalesef kötü yapılardır." ifadelerini kullandı.

- "Hafif çelik ve müstakil yapılar güvende hissettiriyor"

Yer ve saatinin bilinememesi gibi nedenlerden dolayı depremden korunmanın sadece yapılarımızı sağlam ve dayanıklı yapmayla olacağına dikkati çeken Tokses, "Dayanıksız binalarımızı da güçlendirmek zorundayız. Kısa dönemli planlamalarda hasarlı binaların bir an önce yıkılması ve yeniden mevzuatlara uygun binalar yapılması gerekiyor. Uzun dönemde özellikle 1'inci derece deprem bölgesi olan alanlarda çok katlı yapılardan ziyade bahçeli, müstakil ve çelik konstrüksiyonlu yapıların kurulması için gerekli düzenlemelerin yapılması faydalı olacaktır." dedi.

Prefabrik ve çelik binalara ilginin her dönem olmakla birlikte, ülkemizde yaşanan depremlerden sonra taleplerin arttığını belirten Tokses, "İnsanlar çok katlı ve hatalı üretilmiş betonarme binalarda depreme yakalanmaktan oldukça endişe ediyor. Bizim hafif çelik ve müstakil yapı sistemlerimiz insanlarımızın kendini daha güvende hissetmesine yardımcı oluyor. Bu güvenin en güzel göstergesi ise bizlerin dünyanın 100’e yakın ülkesinde tercih ediliyor olmasıdır." şeklinde konuştu.

Tokses, yanlış üretilmiş betonarme yapı sistemlerinin esneme payının düşük olması sebebiyle depremlerde yıkıcı etkilere sebep olduğunu dile getirdi.

- "Prefabrik yapılar geleceğin yeni kentlerine öncülük ediyor"

Prefabrik yapılarda kullanılan karkasların galvanize çelikten üretildiği için doğal koşullara dayanıklılığının diğer yapılara göre daha fazla olduğunu kaydeden Tokses, "Buna bağlı olarak çelik konstrüksiyonla üretilen binalar hem hafif hem de sağlam. Isı, ses izolasyonları ve yangın dayanımları, kullanılan malzemeler sebebiyle yüksek. Çevre dostu malzemelerle üretilen prefabrik yapılar insan sağlığına zararlı maddeler içermiyor. Her türlü iklim koşulunda kullanılabilen yapılar çok kısa sürede istenilen mimaride de planlanabilmekte." dedi

Çelik yapıların günümüzde kullanım alanları ve buna bağlı olarak sayısının gittikçe arttığına dikkati çeken Tokses, şunları söyledi:

"Dünyamızda her zaman doğal afetlerin yaşanacağı düşünüldüğünde yapılacak yapıların sağlam ve içinde yaşayacak insanlara güvenli bir ortam sunması gerekli. İnsanların en temel ihtiyaçlarından olan güvenli barınakların oluşturulması bir zorunluktur. Çelik binalarda kullanılan galvanize saclar hem binanın zamanla korozyondan etkilenmesini önlemekte, hem de kaynak kullanmadan üretildiği için malzemenin deforme olmasını engellemektedir.

Binalar sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda bir yaşam stilidir. Modern dünyanın tüm avantajlarını ve estetiğini de bünyesinde barındıran ekonomik, kolay montaj yapılabilen, sürdürülebilir imalat teknolojilerine sahip prefabrik yapılar geleceğin yeni kentlerine öncülük ediyor. Firma olarak bu sorumluğun bilinciyle Türkiye’yi geleceğe taşıyoruz."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Azerbaycan askeri, halkımızın gurur kaynağı!

2020-06-27 07:13 - Özel Haber

Rusya: Kırım’da Büyük Cuma Camii’nin inşası tüm hızıyla devam ediyor

2020-06-26 23:44 - Özel Haber

Netkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay'dan “denklik başvurusu“ değerlendirmesi:

2020-06-30 13:21 - Genel

İstinaf mahkemesi 28 Şubat davası hükmünü hukuka uygun buldu

2020-06-23 22:02 - Asayiş

Rusya: Kırım Tatarları için konut projeleri hayata geçirdik, yolumuza devam...

2020-06-29 05:39 - Özel Haber

İbrahim Sadri'nin yeni albümü 'Reçelli Ekmek' ismiyle çıktı

2020-06-27 18:57 - Magazin

Rus "Don Kazak" kızlarının nefes kesen kılıç oynatmaları kamerada,

2020-06-27 06:49 - Magazin

Gürcistan'da iki Müslüman genç kız kadınların başarısı için mücadele veriyor

2020-06-28 14:52 - Dünya

Fransız dergi: Erdoğan Libya'da dürüst oyun oynayan tek kişi

2020-06-25 01:58 - Medya

Emekliler bayram ikramiyesinde artış istiyor

2020-06-29 17:42 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Sudan'da kolera vaka sayısı 20 bini aştı

23:07 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya, kentteki son olaylara ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğünden bilgi aldı

22:12 - Gündem

Uzmanlar, Avcılar'da çalıntı pikapla kazaya ilişkin hukuki sorumluluğu değerlendirdi

21:37 - Gündem

Hatayspor ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı

21:18 - Spor

Başakşehir ile Kayserispor puanları paylaştı

21:12 - Spor